תינוקת בת ארבעה חודשים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב!
    שושי שלי, בת ארבעה חודשים, תינוקת מקסימה וילדה שלישית שלי.
    את כל ילדי הרגלתי להירדם עם מוצץ בפה וחיתול בד ביד וגם היא כבר מאוד קשורה אל החיתול ונרדמת כשהיא מחזיקה בו בשתי ידיים.
    בד"כ היא נרדמת ללילה באזור השעה שמונה, ישנה בערך עד שלוש לפנות בוקר, קמה, יונקת וחוזרת לישון עד שבע בבוקר שאז אני מעירה אותה ומארגנת אותה למעון.
    במעון היא ישנה שינה אחת מרוכזת של בערך שעתיים וחצי-שלוש שעות וחוץ מזה היא מנמנת במהלך היום פה חצי שעה ושם עוד אחת, בסה"כ היא ישנה בערך 15-16 שעות ביממה שזה אחלה כי בזמן שהיא ערה יש לה מצב רוח טוב והיא משחקת יפה, מדברת לעצמה, צוחקת ומחייכת.
    נשמע אידיאלי, נכון?
    לאחרונה היא אף פעם לא חוזרת לישון בלילה (כשהיא קמה לאכול), היא בוכה ומתלוננת ונרדמת לפעמים רק אחרי שעתיים.
    ככה יוצא שאני משתדלת ללכת לישון באחת עשרה וחצי בערך, בשלוש היא קמה ובחמש רק נרדמת שוב ואני כבר קמה בשש כדי להתארגן, לארגן את הבנים ולצאת לעבודה.
    בסוף יוצא שאני ישנה בערך ארבע שעות כל לילה ואני כבר לא מחזיקה מעמד!!!
    אני גם מניקה, גם עובדת שבע שעות ביום, גם בבית עם שלושה ילדים קטנים ואני מרגישה שאני עוד רגע קורסת!!!
    לבקש עזרה מבעלי לא כל כך מעשי כיוון שהוא בכלל לא שומע אותה בלילה וכך יוצא שאני ממילא צריכה להתעורר אליה אז לא הרוחתי כלום.
    חוץ מזה שהיא נהיית הרבה יותר עייפה ועצבנית בגלל שהיא לא ישנה טוב.
    אנא עזרי לי כיצד לעזור לה לחזור למסלול הרצוי של שנת לילה רציפה ואז שתינו רק נרויח מהענין.

מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
1 תגובות
עמוד 1
  • הי.
    ראשית, מזל טוב להולדת שושי.
    בגיל 4-5 חודשים מתרחשים פעמים רבות שינויים בהרגלי השינה, גם אצל ילדים שישנו נהדר עד לגיל זה. חלק מהסיבות נובעות מהשינויים ההתפתחותיים החלים בגיל זה.
    ממליצה לשים לב לכמה דברים:

ציינת ששושי ישנה במעון שינה אחת מרוכזת ועוד שינות "פה ושם". הייתי בודקת מול המעון מה בדיוק קורה במהלך היום. בגילה של שושי, רצוי לא ליצור פער של יותר משלוש שעות מרגע שמתעוררת ועד לשינה הבאה. רצוי לוודא שכלל זה אכן מתקיים ולהוסיף במידת הצורך שינה נוספת בין סוף המעון לשנת הלילה.

בגילה של שושי, היא עוד זקוקה לאוכל באמצע הלילה ואין לצפות שתישן לילה שלם. אם היא ישנה רצוף מ- 20:00 עד 03:00 זה כבר יפה מאד. ממליצה לוודא כי שושי אוכלת טוב ומספיק במהלך היום. ממליצה לנסות לתת לשושי "האכלת חלום" בסביבות 23:00 לפני שאת הולכת לישון (להרים מהמיטה ולהאכיל) - כדי לוודא שלא תהיה רעבה במהלך הלילה. את יכולה לנסות במשך כמה ימים ולבדוק את ההשפעה.

כאשר שושי מתעוררת ב- 03:00, האכילי אותה והשכיבי אותה במיטה. שבי לידה ולווי אותה עד שנרדמת, באמצעות טפיחות, קולות מונוטוניים וכו'...
    נדרשת ממך המון סבלנות והתמדה, אך אם תקפידי גם על ההמלצות הנוספות הרשומות מעלה, ייתכן וגם ההרדמה באמצע הלילה תהפוך בהדרגה לקלה יותר.

שיהיה המון בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה