עזרה... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי תינוקת בת 5 חודשים.
    עד לפני כשבועיים היא היתה נרדמת לבד; כשראיתי שהיא מתחילה להראות סימני עייפות הייתי מניחה אותה במיטה והיא היתה נרדמת אחרי כמה דקות.
    בשבועיים האחרונים היא לא "מסכימה" בשום אופן להרדם לבד. היא ישר מתחילה לבכות ולהתפתל. הגענו למצב שהיא נרדמת רק על הידיים (דבר שיכול לקחת לפעמים חצי שעה, שלא לדבר על הכאבים בגב, ברגליים ובידיים..) או בטיול בעגלה. איך אני יכולה להחזיר את זה למצב הקודם? ניסיתי לשבת לידה, ללטף אותה, לשיר לה וכו' ושום דבר אינו עוזר. היא נרדמת גם רק עם מוצץ. מה אני יכולה לעשות?? אני כבר ממש מותשת, כל פעם לפני השינה (גם במהלך היום) אני כבר נכנסת ללחץ לגבי ההרדמות שלה..
    תודה רבה..
2 תגובות
עמוד 1
  • הי טלטוש.
    ראשית, אל ייאוש. לעתים בגילאים אלו חלים שינויים מבחינה התפתחותית ומוטורית ויחד עמם שינויים גם בהרגלי השינה.
    אז מה עושים?
    לא מחכים לסימני עייפות, כיוון שלעתים הם מגיעים מאוחר מדי, לאחר שכבר פספסנו את הזמן האופטימלי לשינה. בתך זקוקה בגילה ל- 5 שעות שינה ביום (המחולקות ל- 3-4 פרקי שינה) ול- 10 שעות שינה בלילה. השתדלי להשכיב אותה כשעה וחצי לאחר שמתעוררת משנת הבוקר ולדאוג שתתעורר מהשינה האחרונה שלה כשעה וחצי לפני שהולכת לישון בלילה. בין לבין, השתדלי ליצור פער של לא יותר מ- 3 שעות מהרגע שהתעוררה ועד שהולכת לישון שוב (במהלך היום).
    אם תקפידי על מרווחים נכונים ולא ייווצר פער גדול מדי בין שינה לשינה, כבר תוכלי להקל על חלק מקשיי ההרדמה.

לגבי ההרדמה עצמה - ממליצה במשך כשבוע, להתחיל את ההרדמה על הידיים וכשבתך מעט מנומנמת להמשיך במיטה - לטפוח, לשבת לידה וללוות אותה עד שנרדמת, אך לחזור על כך בעקביות ובהתמדה. לאחר כשבוע, לנסות לשים ישר במיטה וללוות אותה עד להרדמות.
    לצערי, אין פתרונות קסם בכל הקשור לשינה ונדרשת ממך סבלנות, אך אם תתמידי ותשדרי מסר מאד עקבי, בתך תוכל ללמוד בהדרגה להרדם בכוחות עצמה.

למרות שזה לא פשוט, נסי עד כמה שאפשר לא לשדר לחץ סביב ההרדמות והקפידי על טקס שינה מסודר וקבוע בכל ערב.

שיהיה המון בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • הי מיטל, תודה רבה על התשובה.
    אני אנסה את זה במשך שבוע ואני מקווה שזה יעזור.
    אני אדווח.
    תודה!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה