היי קיילי
,
תודה על ההתעניינות - רק יעבור פסח ואני אהיה בסדר גמור!
(
)
וואו...
נשמע קשה וכואב... (בעיקר לכם, ההורים...
)
מפתיע אותי לקרוא שהחוויה במרפאה להפרעות אכילה הייתה מאכזבת...
על פניו, זה תיאור שקצת מחשיד לכיוון של בעיה פיזיולוגית כלשהי. אבל מכיוון שטרחת וציינת שהייתם גם אצל רופא ילדים, גם אצל דיאטנית וגם במרפאה להפרעות אכילה - אני בטוחה שכל החלק הפיזיולוגי, כולל בדיקות שונות - כוסה, ונמצא שהוא ילד בריא לחלוטין ואין כל הפרעה ללעיסה/בליעה/עיכול והפרשת המזון.
מכאן - שככל הנראה מדובר על הפרעה התנהגותית/רגשית.
ואת אכן צודקת - הכתובת במקרה שכזה צריכה להיות טיפול התנהגותי שיכשיר את הילדון להסתגלות להרגלים חדשים ושינוי צורת חשיבה הנוגעת למזון, מאכלים, טעמים והרגלי אכילה (אלו דברים שכפי שתיארת - נוגעים בהרחבה לשאר תחומי החיים, הדוגמה הקטנה היא כפי שכתבת - כיום הוא בגן רק עד 13:00 כדי "שיאכל לפחות משהו בבית". זוהי דוגמה לצמצום שטחי חיים "נורמליים" וכיסויים ע"י ההפרעה שלו - הפרעת האכילה. ללא טיפול מתאים, ובהקדם, עלולים להתכסות שטחי חיים נוספים ע"י ההפרעה שלו, ובהדרגה הפרעת האכילה תשתלט על רב חייו וחייכם כמשפחה).
אני ממליצה ביותר על מטפלים המתמחים בטיפול התנהגותי (שהוא היעיל והמוכח ביותר בטיפול בהפרעות מסוג זה, ובפרט בגילאים הרכים) בגיל הרך.
אם את פונה באופן פרטי, אין צורך בהפנייה.
אם את מעוניינת בפסיכולוג שלאו דווקא עוסק בטיפול התנהגותי (בדר"כ פסיכולוגים העוסקים בטיפול בילדים דרך קופ"ח הם פסיכולוגים חינוכיים או התפתחותיים), את יכולה לפנות דרך קופ"ח ואז התעריף הוא מופחת (אם כי קיימת השתתפות עצמית - כל קופ"ח והתעריף שלה), אך אז יהה עלייך לקחת בחשבון זמן המתנה ארוך, שלעתים יכול להגיע למספר חודשים.
לחיפוש פסיכולוגים העוסקים בטיפול בילדים באופן עצמאי, את יכולה להכנס לאתר "בטיפולנט".
בהצלחה!
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il