בעיית אוכל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי שרון, מה שלומך?
    יש לי שאלה כזאת:
    לבני הבכור (בן 3.5) יש בעיית אוכל רצינית
    מיום היוולדו לא היה אכלן גדול, אבל אכל סביר ועלה בסדר במשקל.
    המצב הדרדר לאט לאט, המגוון של האוכל הלך והצטמצם וגם הכמויות
    רזה מאוד, לא אוכל שום דבר, יכול להתקיים מפרוסת לחם עם פסטרמה במשך כל היום
    לא מוכן לטעום דברים חדשים בשום אופן, נגעל מהרבה מאכלים
    אם מציעים לו, נכנס להיסטריה, צועק ולפעמים רועד
    כל ארוחה נמשכת המון זמן, אף פעם אין לו תיאבון ולא מראה שום עניין באוכל, אפילו לא גלידה, שוקולד, ממתקים. פשוט כלום. אני ממש אובדת עצות :(
    הינו אצל רופא לדים, דיאטנית וגם במרפאה להפרעות אכילה, שהתגלה כאכזבה גדולה. הם לא חידשו לי שום דבר, אמרו הוא יאכל בסוף, בלי לחץ
    מבחינה פיסית, אין לו בעיות בפה/לשון
    אנחנו במבוי סתום. אי אפשר לצאת איתו למקומות כי הוא לא נוגע באוכל, גם בגן יכול להיות רק עד 13 כדי שיאכל לפחות משהו בבית
    אני בטוחה שהבעיה היא פסיכולוגית, ורוצה לפנות לפסיכולוג ילדים. איך פונים? צריך הפניה? אולי את יכולה להמליץ על מישהו מאיזור המרכז?
    אודה מאוד על כל עזרה,
    חג שמח!
9 תגובות
עמוד 1
  • היי קיילי ,
    תודה על ההתעניינות - רק יעבור פסח ואני אהיה בסדר גמור! ( )

וואו...
    נשמע קשה וכואב... (בעיקר לכם, ההורים... )
    מפתיע אותי לקרוא שהחוויה במרפאה להפרעות אכילה הייתה מאכזבת...
    על פניו, זה תיאור שקצת מחשיד לכיוון של בעיה פיזיולוגית כלשהי. אבל מכיוון שטרחת וציינת שהייתם גם אצל רופא ילדים, גם אצל דיאטנית וגם במרפאה להפרעות אכילה - אני בטוחה שכל החלק הפיזיולוגי, כולל בדיקות שונות - כוסה, ונמצא שהוא ילד בריא לחלוטין ואין כל הפרעה ללעיסה/בליעה/עיכול והפרשת המזון.
    מכאן - שככל הנראה מדובר על הפרעה התנהגותית/רגשית.
    ואת אכן צודקת - הכתובת במקרה שכזה צריכה להיות טיפול התנהגותי שיכשיר את הילדון להסתגלות להרגלים חדשים ושינוי צורת חשיבה הנוגעת למזון, מאכלים, טעמים והרגלי אכילה (אלו דברים שכפי שתיארת - נוגעים בהרחבה לשאר תחומי החיים, הדוגמה הקטנה היא כפי שכתבת - כיום הוא בגן רק עד 13:00 כדי "שיאכל לפחות משהו בבית". זוהי דוגמה לצמצום שטחי חיים "נורמליים" וכיסויים ע"י ההפרעה שלו - הפרעת האכילה. ללא טיפול מתאים, ובהקדם, עלולים להתכסות שטחי חיים נוספים ע"י ההפרעה שלו, ובהדרגה הפרעת האכילה תשתלט על רב חייו וחייכם כמשפחה).

אני ממליצה ביותר על מטפלים המתמחים בטיפול התנהגותי (שהוא היעיל והמוכח ביותר בטיפול בהפרעות מסוג זה, ובפרט בגילאים הרכים) בגיל הרך.
    אם את פונה באופן פרטי, אין צורך בהפנייה.
    אם את מעוניינת בפסיכולוג שלאו דווקא עוסק בטיפול התנהגותי (בדר"כ פסיכולוגים העוסקים בטיפול בילדים דרך קופ"ח הם פסיכולוגים חינוכיים או התפתחותיים), את יכולה לפנות דרך קופ"ח ואז התעריף הוא מופחת (אם כי קיימת השתתפות עצמית - כל קופ"ח והתעריף שלה), אך אז יהה עלייך לקחת בחשבון זמן המתנה ארוך, שלעתים יכול להגיע למספר חודשים.
    לחיפוש פסיכולוגים העוסקים בטיפול בילדים באופן עצמאי, את יכולה להכנס לאתר "בטיפולנט".
    בהצלחה!
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • תודה רבה על התשובה!

אני חושבת אנחנו באמת נלך באופן פרטי כי כפי שכבר למדתי מנסיון עם קלינאית תקשורת דרך הקופה זה סיפור ארוך ומייגע

אחפש פסיכולוג התהנגותי כפי שאמרת

• סליחה שאני נדחפת , אבל תגידי , במרפאה של הפרעות אכילה, לא נפגשת עם פסיכולוג בצורה קבעה? הרי זה חלק מהעניין ! ככה זה היה אצלינו !
    בכל אופן אני מאוד מקוה שזה ישתפר לו .. יש לי לתת לך רק את הטיפים שעזרו לנו עם ירין , אבל אני מניחה שכבר אמרו לך הכל ...

בהצלחה גדולה.. אנייודעת מנסיון שזה כאב לב
  • שוקו, תודה על התערבותך
    קיילי - המון בהצלחה!

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • שוקו מוקה
    You're my heart, you're my soul

• ירין אוכל , טפו טפו .. אבל לא הכל .
    אין מצב לשיפוד או פרגית או ממולא או כל מיני כאלו .
    אבל טוב נו .. עניין אישי של טעם .. מקוה שיפתח ל"אוכל של גדולים " לכשיגדל ..
    אבל שתביני , הוא עדיין רזון שחבלז..אבל אין טענות ... השתפר.
    תראי, אני לא יודעת מה מקור ה"אנטי" שילדך פיתח , אבל הטיפ הכי טוב שנתנו לי , והאמת שרוב הטיפול הפסיכולוגי היה בנו - היה להרפות להרפות להרפות.
    וואי כמה שזה קשה . שובר את הלב. אבל צריך להגיש, ולתת לו לאכול או לא לאכול .אחרי 20 דקות - נגמרה הארוחה - להרים את הצלחת .
    כמובן לשבת איתו , ליד השולחן , ליצור תחושה של "זמן ארוחה"
    זה לוקח זמן אבל כנראה שזה הדבר היחיד שעזר לנו .
    כעסתי על הפסיכולוגים ,ובכיתי שם , וטענתי בפניהם שנראה אותם עוזבים את ילדם שלא יאכלו ..
    אבל כיום אני יודעת שיש מצב שהם קצת צדקו
  • אני שמחה בשבילך שהמצב עם ירין השתפר

• הי קיילי
    קודם כל את יודעת שאי אכילת בשר גורמת לאנמיה ואנמיה גורמת לחוסר תיאבון,
    אחרי ייעוץ של רופא כדאי לתת לילד תוספת ברזל או מולטי ויטמין, זה ישפר לו את התיאבון.
    דבר שני ישנן המון אבקות שמערבבים במזון והן עשירות בקלוריות,
    את יכולה לקרוא באינטרנט על אבקת הסקנדי שייק או על פדיאשור ודיאטנית תמליץ לך על ההעשרה הקלורית שמתאימה לילד שלך.
    בהצלחה
  • תודה ליא

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה