התקצרות צוואר הרחם - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום (וסליחה מראש על האורך..),
    אני בהריון תאומים (IVF) בשבוע 26. במהלך מעקב הריון במרפאה לסיכוני הריון (אליה הגעתי לאחר דימום וגינלי בשבוע 15) הוחלט להוציא אותי לשמירת הריון לאחר שנצפתה התקצרות בצוואר הרחם (18 מ"מ)ללא "משפכיות" ומכיוון שאחת העובריות ממוקמת מאוד נמוך. אציין כי כחודש לפני (ב15.3) הייתי בסקירת מערכות שנייה ואורך הצוואר היה 37 מ"מ וכבר אז אחת מהן הייתה מאוד נמוכה. כמובן שנלחצתי מאוד והרופאה אמרה שאין מה להילחץ אלא רק להיכנס לשמירת הריון (היא אף אמרה לי שאני יכולה גם לצאת מהבית ואין הכוונה היא לשמירה במנוחה מוחלטת) ולא לקחת סיכון. היא זימנה אותי אליה שוב בעוד 3 שבועות.
    האם המצב מסוכן?? שכן הצוואר באמת התקצר באופן משמעותי. מה עוד ניתן לעשות כדי לשמור שלא אלד מוקדם? האם הצוואר ימשיך להתקצר?
    ושאלה אחרונה- שמעתי מאחרות שנכנסו לשמירה שקיבלו זריקה להבשלת ריאות. כששאלתי את הרופאה על כך, ענתה לי שאין צורך ושאיני במצב הזה..הייתי שמחה אם תוכלו למסור לי מידע על הזריקה ומתי מומלץ לתת אותה.

בתודה מראש ושוב סליחה על האורך..זה הריון ראשון ואני מודאגת..
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה