חזרה אחרי חופשת לידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי
    ילדתי ב-3/2/2011. 14 שבועות מיום הלידה זה 12/5/11.
    אולי אתפטר ואולי לא. אני לא יודעת. הכל תלוי אם יסכימו לקצר לי בשעות, אם יהיה לי סידור לילד ועוד.
    כרגע לא מסתדר לי לחזור ב-12/5/11 ולכן אני צריכה להודיע למעסיק שאני לוקחת חצי שנה.
    1. מתי להודיע למעסיק שאיני חוזרת אחרי 14 שבועות? ומעריכה לחצי שנה.ואיך להודיע בכתב או בעל פה?
    12/5/11 זה יום חמישי. אז אני מבינה שהחזרה זה יום אחרי?
    2. הארכה ל-26 שבועות זה יוצא 6.5 חודשים. אז איך זה חצי שנה?
    3. האם מפרישים ביטוח לאומי או לפנסיה בזמן החל"ת?
    4. יום הלידה מי משלם.
    5. במידה ואתפטר האם אני זכאית ל-8.33% או 3.33%? כי ראיתי בפוליסה שיש הפרשה של 3.33% לפיצויים שזה המינימום.
    6. במידה ואכן אחזור אחרי חצי שנה. האם הם חייבים לשמור לי את התפקיד ולא להחליפו לאחר?
    7. מתי בדיוק מבקשים דמי אבטלה? אחרי שאני מודיעה על פיטורין? מה סדר הדברים? או האם חותמים בלשכה קודם?
3 תגובות
עמוד 1
  • 26 שבועות זה בדיוק חצי שנה - בשנה יש 52 שבועות.

על פי החוק החדש, חופשת לידה הינה חצי שנה, אין צורך להודיע על הארכת חופשת הלידה, אם רוצים לחזור לפני תום חצי השנה, צריך לעדכן את המעסיק, אבל אין צורך להודיע על הארכה.

בזמן החל"ת לא משולמים דמי ביטוח לאומי ולא הפרשות לפנסיה.

יום הלידה משולם על ידי ביטוח לאומי במסגרת חופשת הלידה

הפיצויים מחושבים משכורת על כל שנת עבודה, לא משנה כמה הופרש לקופת הפיצויים.

הם חייבים להחזיר אותך לאותו תפקיד או תפקיד דומה.

את יכולה להגיש טפסים לאבטלה במקביל להתחלת החתימה בלשכה. הם מבקשים תלושים של שנה אחרונה, מכתב הפסקת עבודה עם תאריך סיום יחסי עובד מעביד.

• תודה חומד
    ומתי אצטרך להודיע להם חודש לפני 26 שבועות ואז מכינים לי 161?
  • את צריכה לתת להם התראה בהתאם לחוק, כלומר אם הותק שלך מעל שנה את צריכה לתת חודש הודעה מראש, את טופס 161 הם מכינים לאחר שההתפטרות נכנסת לתוקף.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה