הריון אחרי ניתוח קיסרי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני חודשיים אחרי ניתוח קיסרי בגלל עכוז ומיעט מי שפיר וואני לא מניקה.
    היה לי כמובן 3 שבועות בערך דימומים שזה מחזור אחרי לידה ומאז כלום.
    האם זה שלא היה לי עדיין מחזור אפשר להכנס להריון?
    רופאת הנשים אמרה לי שרק אחרי 3 חודשים מותר ואז זה יהיה שוב בקיסרי.
    אפשר ללדת בלידה רגילה רק אחרי 18 חודשים.
    מה יקרה אם נכנסתי עכשיו אחרי חודשיים? איך אדע?
    נראה לי שאסור אחרי חודשיים..
12 תגובות
עמוד 1
  • http://www.yoledet.co.il/forum/topic.asp?TOPIC_ID=216332

אני נכנסתי להריון חודשיים אחרי קיסרי. לא היה לי מחזור ועדיין הנקתי.
    תקראי בשירשור שננתי פה את הסיפור שלי

אני ילדתי קיסרי, בגלל שזה היה קרוב לקיסרי קודם, אבל זה לא היה מאסט.
    פשוט הסיכונים לסיבוכים בלידה אחרי קיסרי יותר גבוהים. ולא עושים שום הליך של זירוז לידה לאשה אחרי קיסרי (גם אם עברו שנים). אפשר ללדת רגיל רק עם הכל הולך "לפי הספר".
    ואם משהו מתעכב אז עושים קיסרי בכל זאת.
    אז מה הטעם להסתכן?
    אני בחרתי בקיסרי. יכלתי לבחור בלידה רגילה. והרופאים בבית חולים ניסו לשכנע אותי לעשות לידה רגילה, אז אין עם זה שום בעיה.
    וכל זה רלוונטי גם אחרי 18 חודשים וגם אחרי 3 שנים.
    ההבדל היחיד הוא הסיכון לקרע ברחם בזמן לידה רגילה יורד עם הזמן. אז אם הלידות קרובות, הסיכון גדול יותר. אבל גם אם הן רחוקות, הסיכון קיים.

ובכלל, אין דבר כזה אסור. אף אחד לא יגיד (ולא ימליץ) על הפלה וגם לא יגיד לך שלא מיילדים אותך, תשאירי אותו בפנים...
  • הי חומד

תודה
    פשוט נכנס לי ג'וק בראש.. שאולי אסור להכנס מהר אחרי ניוחת קיסרי כי זה אולי יכול לסכן את הרחם.
    השאלה אם ניתוח שני בטווח כה קצר לא יכול להזיק..
    אין לי מושג אם אני בהריון עכשיו כי לא ממש שמרתי..:-)
    םשוט רוצה להיות רגועה.
  • היי, אני יכולה להגיד לך שהרופאים ממליצים בד"כ לחכות בין 9 חודשים לשנה להקלטות נוספת להריון על מנת לתת לרחם להחלים באופן מלא מהקיסרי ולתת אופציה ללידה רגילה אם מתאפשר הדבר.

אני נקלטתי אחרי 5 חודשים להריון אחרי קיסרי וילדתי בסוף קיסרי חרום כי הצלקת מהניתוח הראשון נפתחה בדיעבד הבן שלי בחר לנסות לצאת משם.
    רק בנס יצאנו בשלום הוא ואני מזה ועכשיו אסור לי להקלט להריון עד שהוא יהיה בן שנה ואפילו יותר כדי שלא יווצר אותו מצב.
    אני הגעתי ללידה רגילה והכל הסתבך.
  • ניתוח שני בטווח קצר, כמובן מגדיל את הסיכון לקרע ברחם חו"ח, כמו שקרה לתמי.
    זה יכול להביא לתוצאות די מפחידות של איבוד הרחם ואפילו תוצאות קטלניות לעובר או לאם.
    לא רוצה להפחיד, רק ליידע.
    זה קורה באחוזים נמוכים, אבל קורה.
    וככל שהניתוחים סמוכים אחד לשני ככה הסיכון גדול יותר.
    אבל זה ממש לא אסור. רוב רובם של ההריונות והלידות מהסוג הזה עוברות רגיל (רובם קיסרי), בלי שום סיבוכים.
    בדיוק בגלל מקרים כמו של תמי אני בחרתי ללכת מראש על קיסרי.

ואחרי שנה ו-3 חודשים בערך נקלטתי שוב, וגם בהריון הזה הכל עבר חלק מבחינת התפרים. פה כמובן כבר לא הייתה לי ברירה, כי אחרי 2 קיסריים לא עושים לידה רגילה, לא משנה כמה זמן עבר.

• ל-alma , זה בהחלט לא נעים. מזל שהכל הסתדר ואתם בסדר.
    איך הסכימו לך בבית החולים לנסות לידה רגילה כ"כ מהר?
    הרופאה שלי אמרה כמו שכבר נאמר שרק אחרי 9 חודשים או שנה עדיף להכנס להריון ואז לנסות לידה רגילה.
    אני גם מאוד מפחדת מלידה רגילה במיוחד עכשיו.
    אז אני מבינה שעברת כבר שני ניתוחים?

ול-shuliko- את עברת כבר 3 ניתוחים.. אני מבינה. זה לא קל:-)
    אני עברתי אחת ואני חושבת על זה הרבה זה כמו סיוט בשבילי..
    קווה שהזמן יעשה את שלו.
    אז אני מבינה ממך שלא משנה אם אקלט עכשיו אחרי חודשיים או קצת אחרי.. אם זה מראש קיסרי אז הכל בסדר?
    ולא הבנתי את העניין של קרע ברחם, רק אם מנסים לידה רגילה עלול להיווצר קרע
    כי עברת לפני זה קיסרי?
    תודה לכן.
  • עברתי לידה רגילה, ו-2 קיסרי והאמת.... בכייף קיסרי רביעי, אחרי הכאבים שהיו לי ואני בן אדם מאוד חזק מבחינת להתמודד עם כאב ובכל זאת יש גבול לכל תעלול.
    לגבי איך הסכימו- החתימו אותי על טופס. הייתה יכולה להיות לי לידת תרנגולת הגעתי עם צירים כל 30 שניות וקפצתי בפתיחה בטיל. בסופו של דבר מישהו אחר החליט בשבילי ואני מודה לאל שהכל עבר בשלום ומטורפת על הילדים שלי
  • וואי דילמת השנה....
    אני ילדתי את הבת שלי בקיסרי ועכשיו אני בהיריון שוב.
    נכנסתי להיריון שנועה שלי הייתה בת 9 חודשים וטיפה
    אני ממש בדילמה איך ללדת...
    מצד אחד אני רוצה טבעי כי לא בא לי הכאבים שאחרי ומצד שני אני פוחדת מהסיכונים...
    בכל אופן שהייתי אחרי הלידה שאלתי את הרופא שלי מה קורה אם חו"ח אני נקלטת להיריון (באותו זמן זה היה חו"ח מבחינתי כי הקיסרי היה טראומה בשבילי)
    והוא אמר שהוא ממליץ שלא רק כדי שהגוף יחזור לעצמו ולא בגלל הסיכון שבזה
    הוא רופא מומחה מנהל מחלקת יולדות ובעל ניסיון ואמר שהפעמים היחידות שראה קרעים ברחם זה קרה שהאמא התעקשה על לידה רגילה שלא התקדמה כמו שצריך והתעכבה מכל מיני סיבות...

בכל אופן בהצלחה!

• המקום של הצלקת הברחם (או כל צלקת בכלל) לא גמיש מספיק, ובזמן צירים הרחם צריך להתרחב ולהתכווץ ויש מצב שהצלקת לא תחזיק מעמד בעומס. בגלל זה הסיכון.

3 ניתוחים זה אכן לא קל. מה גם 3 ניתוחים תוך 3 שנים זה קשה אף יותר.
    אבל מבחינתי שווה כל דקה של סבל
  • אז אני מבינה שלא כדאי להסתכן ולא ללכת על לידה רגילה גם אחרי שנה או שנתיים מיום הניתוח הקיסרי הראשון כי ככה זה יוצא.. הצלקת יכולה להפתח אולי גם אחרי 18 חודשים אז למה להסתכן.
    הכי פחד זה ניתוח חירום..
    לי אישית הקיסרי עשה לי סיוטים קצת.. לא יודעת איך אוכל לעבור קיסרי נוסף
    או שאולי זה עובר ושוכחים.:-)
    תגידו בנות, אחרי חודשיים גם לכן עדיין האזור של הבטן למטה רגיש? כשנוגעים אז יש כאב מסויים.
  • אצלי זה מגרד לפעמים.
    אבל אין כאב.
    איזור הצלקת עצמה ללא תחושה. אני נוגעת ולא מרגישה.

• הי שוב,

טוב אז מסתדר שאני לא בהריון:-)
    קיבלתי אחרי חודשיים וחצי מאז הלידה.
    ירדה אבן מליבי.
    אני מניחה שכבר אתכנן את ההריון הבא, למרות שאני דווקא רוצה אותו בקרוב.:-)
    אבל לא בקיסרי._( אבל אם אין ברירה אז אין ברירה.
    בגיל 30+ כבר לא מחכים הרבה זמן.:-)
  • היי אני אחרי שתי לידות קיסרית שאחת היתה לפני שלושה חודשים גיליתי היום שאני בהריון אני בלחץ היסטרי מישהי עברה את זה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה