TSH והריון בסיכון גבוה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי, אני באמצע השבוע ה-9 להריון. לפני כשבועיים עשיתי בדיקות דם במסגרתן התברר כי ה-TSH שלי הוא 4.43 אבל ה-T4 תקין. רופא הנשים שלי ביקש שאחזור על הבדיקה בשנית. היום חזרתי על הבדיקה והתברר שישנה עליה בTSH ל-4.72 אולם שוב, הT4 תקין. רופא הנשים אמר שעליי לאזן בדחיפות עם אלטרוקסין (50 מק"ג ביום* 6 ימים בשבוע). רופא המשפחה אמר כי לא היה מתחיל טיפול תרופתי במצב כזה, אבל הוא "לא ילך ראש בראש עם רופא הנשים המטפל" ונתן לי מרשם. במקביל, שוחחו רופא הנשים ורופא המשפחה שלי בטלפון ולאחר השיחה רופא המשפחה נתן לי הפניה למעקב במרפאת הריון בסיכון גבוה וציין בהפניה כי בוצעה לאור המלצת הגיניקולוג. ממה שקראתי הערכים אינם כ"כ גבוהים ומסוכנים ואני לא מבינה מדוע לגשת למרפאת הריון בסיכון גבוה...? מה זה אומר? מה יש לי? זה מסוכן לי? מסוכן לעובר? אציין כי ברקע יש לי CMV הדבקה לפני 8 שנים - IGG חיובי ו-IGM חיובי (0.79). לאחר בדיקות חוזרות אצל זיהומולוגית לפני ואחרי ההריון, הוחלט כי אכן מדובר בהדבקה ישנה מלפני 8 שנים אולם עליי יהיה לעשות 5 סקירות במהלך ההריון ואם יהיה חשד לפגיעה מהחיידק בדיקת מי שפיר בשבוע 22. האם יש קשר בין השניים? האם יכול להיות שמחלת ה-CMV ברקע היא שגרמה לרופא להילחץ מה-TSH? אודה לפיזור הערפל וקבלת הסברים אודות מצבי ומדוע הריוני בסיכון גבוה. תודה מראש

תל"מ 3/11/11
    רק שיעבור בשלום ונחזוק הביתה בידיים מלאות
1 תגובות
עמוד 1
  • אין לי מושג האם CMV קשור להריון הסיכון גבוה, אבל TSH לדעתי לא קשור. הרופא נשים שלך צודק בקשר לצורך לאלטרוקסין - בזמן ההריון הוא עולה, צריך כל הזמן לעשות בדיקות ויתכן שהמינון יעלה. תלכי למעקב אצל רופא אנדוקרינולוג - אני כל הזמן ההשגחה ורופא על סמך בדיקות מחליט מה המינון - רמת ה TSH מאוד חשוב להתפתחות תקינה של העובר.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה