היי שרוני מה שלומך? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • איך עבר פורים? מתכוננת לפסח? איזה כיף אני כל כך אוהבת חגים.
    אצלי בסדר גמור מתעגלת ותופחת וסוף סוף מתחילה להתרגש מההריון (נראה לי מוזר שזה לא מרגש אותי עד כדי כך הפעם).
    ולענייננו...
    באיזה גיל ילד מתחיל לפחד?
    אצל להב נראה לפעמים שאין לה פחד ואין לה אלוהים.
    היא קופצת רצה מתגלגלת בלי חשבון.
    בקניון היא תטפס על הגדר תרוץ למדרגות תכנס למעלית בלי לחשוב פעמיים (כמובן שאין לה צאנס כי אני איתה חחחח). ואין לה שום בעיה לברוח ממני ואפילו פעם שהלכה לאיבוד היא בכלל לא בכתה מצאתי אותה מסתכלת על חלונות ראווה בכיף שלה.
    בגימבורי ובגן משחקים היא תטפס ותקפוץ מגבהים לא סבירים בכלל
    ביום שישי היא אמרה לבעלי שהיא רוצה לשבת על הכתפיים שלו ובלי חשבון תוך מאית השניה פשוט קפצה מעליו קפיצת ראש לכיוון הרצפה מזל שיש לו אינסטינקטנם טובים והוא תפס אותה שניה אחת מאסון.
    בקיצור אם על ילד רגיל צריך 8 עיניים עליה צריך 20
    היא פשוט חסרת פחד (חוץ מהחושך חחחח) ואני מתחילה לפחד מה יהיה כשהבייבי תגיע

השאלה שלי איך להגיב בצורה שתבהיר לה שזה בסדר להיות אמיצה וגיבורה אבל שעדיין צריך להיזהר. לא רוצה לפגוע בביטחון ובעצמאות שלה.

תודה על העזרה

6 תגובות
עמוד 1
  • חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.... (סליחה. לא התכוונתי לצחוק... פשוט, אני כל פעם מתה מהלהב הזאת... איזו בובה יש לך... שתהיי בריאה... )
    אהמ אהמ... וברצינות:
    (אעלק מתכוננת לפסח... פחחחחחחחח...)

מותק - נראה לי שהילדונת שלך היא ילדונת בריאה, טפו טפו טפו, בלי עין הרע, מלח מים, שום בצל כורכום וכמון () - בעלת סקרנות טבעית ורצון להתנסות, ו-כן... מאד שובבה!!! (יש בזה משו תורשתי... את היית כזו?... )
    בקיצור - הכל בסדר גמור עם להב...!
    עם אמא שלה - כנראה קצת פחות...
    לגבי פחדים: הפחד מהחושך הוא מאד טבעי ומאד תואם את גילה (דיברת משהו על זה שהיא "חסרת פחד")?....?....?
    היא לא "חסרת פחד", היא פשוט שובבה.
    זה מאד מתחבר לי לדברים שבהם דנו בעבר לגבי התנהגותה של להב, ההתנהגות ליד השולחן, בגן השעשועים וכו'.
    אני רואה קו ברור שמחבר בין כל הדברים שתיארת לי בעבר וגם כעת:
    הקו המחבר הוא הקושי בקבלת גבולות.
    ודווקא לילדונת שכזו - חשוב מאד להציב גבולות ברורים. כעת זה אפילו יותר קריטי, בשל הפוטנציאל לסיכון שבהתנהגותה.
    ואת צודקת, הגבול בין אוירה מאפשרת ושמירת האוטונומיה של להב לבין סגירה והקניית פחדים הוא גבול דק.
    אנסה לתמצת את עיקרי הדברים:
    1) דווקא בחברה דמוקרטית - השמת גבולות לילדים היא משימה הורית קשה.
    2) עם זאת, השמת גבולות היא אחת המשימות ההוריות החשובות ביותר, אם לא החשובה מכולן. השמת גבולות עוזרת להגן על הילד מפני דחפים מאיימים (למשל: לסכן את עצמה), נותנת לילד כיוון, עוזרת (לילד) לגבש כוחות שליטה, מקלה עליו להסתדר עם עצמו ואחרים.
    3) שימת גבולות מחייבת הסכמה וגיבוי הוריים (כלומר: בין אמא לאבא, ובין אבא לאמא), העברת מסר ברור לילדה, הקניית כלים לשליטה ואיפוק, ולא פחות חשוב - מתן עידוד על הצלחות.
    4) גורמים שמקשים על שימת גבולות כוללים בין השאר: חוסר הסכמה בין ההורים, חוסר הסכמה בין ההורים לבין גורמים אחרים (גננת... מורה...), מזג ילדי קשה, קושי להיות עקבי במסרים המועברים, תסכולים שקשה לילד לעמוד בהם, רצון של הילד באוטונומיה ומרחב.
    5) תחומים בהם מתעוררת לעתים קרובות בעיית גבולות הם: מעברים (הליכה לישון/קימה בבוקר, מהבית לגן ומהגן לבית וכו'), קבלת אחריות, קבלת סמכות מבוגרים, מגע עם ילדים/מבוגרים אחרים, שמירה על סדר יום, ובגיל מבוגר יותר (בדר"כ כשמתחילים לקבל דמי כיס) - הוצאת כספים ותכנון קנייה.

קראי את הדברים ואם את זקוקה להרחבה נוספת, אני כאן.
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • היי שרוני,
    תודה רבה על התשובה המפורטת.
    לא אתווכח איתך על הצורך לשים גבולות - כי אני מסכימה עם זה
    וכמו כל אמא "טרייה" מנסה לבנות לעצמי את הגבולות כדי שאוכל לשים אותם גם לילדיי.
    להב היא ילדה שיש לה גבולות, אם כי זה לא בא בקלות ולקח לי ולמטפלות בגן בשיתוף יחד, ועם הרבה עצות שלך, ליצור את הדרך להציב לה את הגבול למרות עקשנותה ועצמאותה הקיצונית.
    אני עושה טעויות ולומדת מהן, לפעמים בדרך הקשה ולפעמים מראש.
    וזאת בדיוק הפעם הזאת שאני מנסה למנוע את הטעות מראש.
    בגלל זה פניתי אליך.
    ברור לי ואין לי ספק שבמקרה הזה (כמו ברוב המקרים

• היי מאמי,
    את מדברת על מושג ההסתכנות. אפשר לראות בהסתכנות מאפיין של תהליך התפתחות, כפי שכתבתי לך. להעז, לנסות, לחקור, ואפשר לראות בה ליקוי, מגבלה מסוימת: אי שמירה על העצמי, שיפוט מציאות לקוי, התנהגות ראויה לגנאי.
    השאלה מהו הגבול בין הסתכנות חיובית שמשרתת מטרות צמיחה לבין הסתכנות שלילית שמהווה איום על שלמות הגוף היא שאלה גדולה.
    אין לי ספק, שהגדרת המושג הסתכנות היא סובייקטיבית.
    מצד אחד, ילד שלא מאפשרים לו להסתכן לא ינסה לעולם דברים חדשים. הוא יחפש תמיד מי שיעשה בשבילו דברים, הוא לא ישאל שאלות שתשובותיהן יגררו אותו להסתכן כדי לבדוק את העולם. המסר שמועבר לילד כזה הוא מסר של: "לך רק על בטוח". ילדים כאלו עלולים להישאר תלותיים, לא מעיזים ולא מסתכנים.
    לעומת זאת, הצד השני של המטבע הזה הוא ילדים שמסתכנים באופן קיצוני, ילדים שלא שמו להם גבול, ולכן הם לא ערים ליכולותיהם - ולמגבלות יכולותיהם.
    אלו ילדים שלא שומרים על עצמם.
    ילד שלא שמו לו גבולות - לא מפתח מודעות לסכנות.
    להב היא עדיין פעוטה הזקוקה לשמירת מבוגרים.
    היא עדיין בשלב בו ההשגחה עליה צריכה להיות על ידכם.
    עדיף לדעתי להשקיע אנרגיה פחותה באיסורים, ומרובה בלמידה: לאמן אותה לטפס ולרדת בזהירות ממקומות גבוהים, ללמד אותה דרכי ירידה בטוחות ממתקנים גבוהים בג'ימבורי, ללמד אותה איך לנחות נכון על האדמה מקפיצות.
    אין למנוע ממנה את ההתנסות בחוויות.
    חינוך טוב פירושו: לעזור לילד להיות ער לאיזון שבין כוחו ונתוניו לבין מאפייני הסיכון, לפתח מודעות להיבטים השונים של הסיכון, ולהיות מסוגל להכריע באופן שקול ולא אימפולסיבי.
    מקווה שעניתי לך

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • אני חושבת שהבנתי אותך
    במילים אחרות לא למנוע להתנסות לתקן אם היא עושה את זה בצורה שעלולה לפגוע בעצמה וכמובן לעצור כל מעשה שובבות שמסכן אותה

מי אמר שלגדל ילדים זה קל?

• אני חושבת שהבנתי אותך
    במילים אחרות לא למנוע להתנסות לתקן אם היא עושה את זה בצורה שעלולה לפגוע בעצמה וכמובן לעצור כל מעשה שובבות שמסכן אותה

• אני חושבת שהבנתי אותך

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה