שאלה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,

התאומים שלי התחילו לזחול זחילת גחון בגיל 9 חודשים ועד אז לא היו בכלל על הבטן ולא התהפכו מהגב לבטן. כיום הם מתהפכים מתגלגלים וזוחלים גחון כבר חודש(בני 10 חודשים) האם צריך לתת להם בכיף שלהם לזחול ולהגיע לבד לעלות לשש ולעמוד או צריך לגרום להם לכך? בגלל האיחור.. האם הם אמורים להגיע לזה לבד למרות שהם באיחור?
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום,
    האם הם נולדו בזמן? במידה וכן, זאת שאלה יפה. האם הם מראים סימני עלייה לשש? עושים רוקינג?
    אני הייתי מציעה שתתחילי בהדרגה לאתגר אותם בזחילה הדורשת יותר כוח והתנתקות מהקרקע. כמו יציאה מערימת פופים/כריות, לעבור את הרגליים שלך וכו'. אלו יובילו אותם לעלייה וזחילה על 6.
    מכיוון שהם בפיתחו של איחור בהתפתחות שלהם - הייתי מציעה להיות עם יד על הדופק ולשים לב שהם אכן עולים ל6, זוחלים על 6, מתיישבים בקרוב. במידה ואת רואה שקיים קושי - שיקלי להתייעץ עם מדריכה להתפתחות תינוקות.

בברכה,
    אורנה.
    אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
  • היי,

הם נולדו בשבוע 36 ורק הבת היתה פגית, הם לא ממש מראים סימנים של עלייה על שש ואני די מנסה לשים להם מכשולים..
    מתי הם אמורים לשבת? האם גם לזה אני אמורה לעזור להם? ותוך כמה זמן מזחילת גחון צריך לעלות על שש? הם כבר חודש בזחילת גחון
  • שלום,
    מאחר וכרונולוגית הם בני 9 חודשים אני הייתי מחכה חודש ורואה אם הם עולים ל-6.
    במידה ולא אני ממליצה לראות מדריכה להתפתחות תינוקות שתאבחן את הסיבה ותטפל בהתאם.
    ישיבה מגיעה לרוב עם העלייה ל6 או מהתרוממות צד הצד - וכל זאת סביב באמת 9-10 חודשים.
    בכדי להנות מיתרונות זחילת הגחון צריך לזחול גחון לפחות כחודשיים בכדי להגיע לזחילה מאורגנת שתורמת להתפתחות. אז שוב, המלצתי לתת להם להיות על הגחון ולשלב אתגרים של התרוממות מעל פני הקרקע.
    עדכני אותי.
    בברכה,
    אורנה.

אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה