שלום אמא של נתנאל,
אני מבינה ומזדהה עם הבלבול שלך. אכן יש מידע שהוא סותר אחד את השני לפעמים ואתה כהורה צריך להחליט למי את מקשיב ומה אתה עושה.
לגבי ישיבה - לא מומלץ להושיב תינוק בטרם הוא התיישב בכוחות עצמו כי הושבה שהוא לא מוכן אליה מבחינת מערכות השלד והשרירים יכולה להוביל לאיזה נזק לעמוד השדרה או ליציבה שלו ולכן מומלץ לחכות שהוא יגלה זאת בכוחות עצמו. לרוב סביב העלייה לשש זה קורה.
בגיל שבעה חודשים עוד לא מצפים ממנו להוציא ולהכניס צעצועים מקופסא. אכן המשחקים עכשיו יכולים להיות יותר גדולים אך הם מותאמים למשחק כשהוא שוכב על הבטן ומשחק.
אני מבינה שהוא עדיין לא זוחל. אני הייתי מנסה לתרגל איתו זחילת גחון. תעמדי מאחוריו ותתחמי אותו (עם הרגליים שלך) כך שלא יתהפך ותראי לו גירוי מקדימה ותשימי לו את כף הרגל קרוב לטוסיק בכדי שידחוף איתה ויתקדם קדימה ואח"כ לרגל השנייה.
תרגיל נוסף - דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
תעדכני איך הולך ותרגיעי את הסבתות שהכל יקרה בזמן.
בברכה,
אורנה.
אורנה עטאר
מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
www.first-step.co.ilסלולרי: 054-4366399.