שאלה בנושא שינה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב!
    מאיה בת שנה ובשבועיים האחרונים היא כבר לא ישנה בבוקר ובצהרים אלא ישנה לרוב בצהרים בלבד.
    עד עכשיו היא היתה קמה ב 7 , ישנה בסביבות 10 לאיזה חצי שעה ואז בסביבות 2 ישנה עוד שעתים בערך.לפעמים יותר ולפעמים פחות.בערב הולכת לישון בערך ב8 וחצי.
    בשבועיים האחרונים היא לא ישנה בבוקר אבל שעת ההתעוררות שלה נשארה 7 בבוקר.
    היא מחזיקה מעמד עד 12 וחצי-אחת בצהרים ואז הולכת לישון לשעתיים בערך.
    יוצא שהיא קמה בערך ב 2 עד 2 וחצי בצהרים ולא ישנה עד הערב.
    בערך ב6 וחצי היא כבר אאוט לגמרי.
    אני לא יכולה להשכיב אותה לפני 8 כי יש לי עוד ילדים בבית וזה שעה של ארוחת ערב ואני לא מספיקה להשכיב אותה.
    בשעה האחרונה שלה היא ממש עצבנית ולא נעים לי שהיום שלה נגמר ככה.
    האם זה נורמלי שהיא ישנה פעם ביום?
    איך אפשר לעזור לה לישון לפחות עד 4? אני לא יכולה להחזיק אותה ערה מהבוקר ועד 2 לדוגמא כי זה המון שעות עירות בשבילה.
    אשמח אם תעזרו לי!!
    נוני.
4 תגובות
עמוד 1
  • הי נוני

אני מתנצלת על העיכוב בתשובה.

זה בערך הגיל שבו מפסיקים את שנת הבוקר, ובאמת מקדימים את שנת הערב. זו תקופה כזו, עד שהדברים מסתדרים.
    בסוף השבוע יכנס שעון הקיץ לתוקפו, כך שזה אולי יעזור לך מבחינת השעות; אין הרבה מה לעשות נגד זה, היא זקוקה לאותן שעות שינה, אך הן מתפזרות באופן שונה ע"פ היממה.

נסי להשכיב אותה לישון חצי שעה - שעה יותר מוקדם, פני לזה זמן (אני מבינה את הקושי בלוגיסטיקה), וזה יסתדר לאט לאט.

בהצלחה
    מיכל

מיכל איתם עמרני
    דולה - מלווה יולדות בחיפה
    מלווה הורי תאומים לפני, במהלך ולאחר הלידה
    יועצת שינה מוסמכת
  • תודה על תשובתך.
    לכמה שעות זקוקים תינוקת בגיל זה?
    יש לי עוד שאלה בנושא ההשכבה:
    בצהרים מאיה שותה בקבוק ( 150מ"ל ) ולאחר מכן צריכה ציצי (אני עדיין מניקה!) על מנת לישון.
    בערב שותה שוב בקבוק ולאחר מכן אני מניחה אותה במיטה ללא הנקה.
    לוקח לה מספר דקות (עד 10 דקות) בשביל להרדם אבל היא מצליחה לישון לבד. בזמן זה אני יושבת על ידה. אם אני קמה היא בוכה!
    בצהרים אם אני משכיבה אותה במיטה היא קמה בצרחות ולא מוכנה לשכב במיטה.
    למה יש הבדל בין שתי ההשכבות ?
    היתי רוצה שמאיה תרדם בכוחות עצמה גם בצהרים.
    יש לך הצעות?
    בתודה נוני.
  • מקפיצה
  • הי נוני,

שוב התנצלות על העיכוב....

ילדה בת שנה צריכה לישון 13 שעות ביממה, מהם 11 שעות בלילה. זה כמובן נתון מתוך טבלה.... ולכן כשאגיע לבית כדי עשות ייעוץ אבחן אם הילד בסה"כ משתף פעולה, חייכן לומד ומתפתח.

ההבדל בין 2 ההשכבות נובע מהעבודה שקשה לה יותר ביום להפרד מכל המסביב, וחבל לה להפסיק מה שהיא עושה. זה לא קשור לעובדה הוודאית שהיא בטוח עייפה, וזקוקה לשינה הזו. זה תלוי תוך כמה זמן היא נרדמת בצהריים, אם זה גם תוך 10 דקות אני חושבת שעדיף היה להשלים עם המצב כרגע, ולנסות לשנות אותו כשהיא קצת תגדל. אבל אם ההשכבה בצהריים לוקחת זמן רב יש מקום לשינוי.

נסי לייסד טקס שינה גם לפני שנת הצהריים. זה לא צריך להיות כמו בערב, אבל בהחלט צריכים להיו בו אלמנטים שחוזרים על עצמן כל יום. זה יעזור לה להפרד ולהבין מה הולך לקרות.
    בהצלחה
    מיכל

מיכל איתם עמרני
    דולה - מלווה יולדות בחיפה
    מלווה הורי תאומים לפני, במהלך ולאחר הלידה
    יועצת שינה מוסמכת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה