צריכה עזרה.. דחוף.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני בתחילת חודש רביעי של ההריון שלי.. נראה לי שחשוב לציין שזה הריון שלא היה מתוכנן, זה פשוט קרה ואני זרמתי עם זה..
    הבעיה שלי היא שכרגע בשלב שאני נמצאת.. וואו זה ממש ממש לא נעים לי להגיד את זה כי אני בטוחה שאני אשמע האמא הרעה ביותר בעולם אבל.. לכן אני פונה לכאן..
    בקיצור.. אני לא מצליחה להפסיק לעשן סיגריות..
4 תגובות
עמוד 1
  • ועכשיו זה נהיה אפילו דחוף יותר..
  • ועכשיו זה נהיה אפילו דחוף יותר..
  • היי בייבי20 ,
    קודם כל - מזל טוב על הריונך החדש .
    בואי נעשה קצת סדר:
    את בהריון, בתחילת החודש הרביעי, לא נשואה - עומדת להתחתן אני מבינה - כי כתבת "ארוס"?
    מעשנת.
    עומדת תחת לחצים של ארוסך ומשפחתו.
    עומדת בפני לחצים משל עצמך שמא הילד יצא "חס וחלילה חולה".
    מתמודדת עם רגשות אשם 'מלכתחילה' כי "לא תוכלי להתמודד עם הדבר הזה שזה קרה באשמתך!"

וואו! מותק, נסי להירגע...

בואי ננסה להבין ביחד:
    קודם כל, אכן, קיימת סבירות גבוהה יותר ללידת ילד פגיע (החל ממחלות ריאה ודרכי נשימה וכלה בילדים הקטנים יותר במשקלם, בהיקף ראשם ונטייה מוגברת לתמותה פרינטאלית או למחלות בהמשך) אצל נשים שעישנו בזמן הריונן. בנוסף, לאמהות מעשנות יש סיכון גדול יותר לסיבוכים בזמן ההריון, סיבוכים שיגרמו לעתים קרובות יותר (מאשר אצל נשים לא מעשנות) לאישפוזים חוזרים, לשמירת הריון והפסקת עבודה, ועד לצורך בלידה מוקדמת ואף הפלה יזומה או ספונטאנית.

א-ב-ל!!!
    עם כל כמה שקשה זה נשמע - עדיין יש נשים רבות רבות שנכנסות להריון כאשר עישנו, "סחבו" הריון (ואפילו 2 ו - 3 הריונות) בעודן מעשנות - וילדו ילדים בריאים וחזקים, שהתפתחו בצורה תקינה.
    אני מסכימה שאין זה אומר שצריך לקחת את כל העובדות הידועות לגבי עישון בכלל ועישון בהריון בפרט כ"לא נכונות".
    כל העובדות נכונות, וחד משמעית - עישון הוא דבר מסוכן, מזהם ולא בריא בצורה קיצונית! לאם, ובוודאי ובוודאי לעובר שמתפח בתוכה והוא יצור חסר ישע.
    כל שאני טוענת הוא - שהעובדות האלו מדברות על "סטטיסטיקה", "הסתברות" - ללידת ילד חולה ופגיע.
    כלומר, מתוך סך כל אוכלוסיית הנשים בעולם שנכנסות להריון, אחוז הנשים היולדות ילדים לא בריאים, גבוה באוכלוסיית המעשנות, לעומת אוכלוסיית הלא מעשנות.

אין זה אומר דבר לגבי לידת ילד בודד של אישה בודדה - אלא לגבי אחוז מתוך אוכלוסייה שלמה.
    הדבר הנכון לומר הוא: שלך, בהיותך מעשנת, יש סיכוי גבוה יותר ללידת ילד לא בריא מסוג הליקויים שצויינו למעלה, לעומת מישהי אחרת שאינה מעשנת.
    אין זה אומר בוודאות שתלדי ילד חולה.
    בוודאי שאין זה אומר שאת "האמא הרעה ביותר בעולם"...

עכשיו, לגבי השקרים: נשמע שאת מאד רוצה להפסיק לעשן...
    צריך להבין שהתמכרות לעישון סיגריות היא דומה לכל התמכרות אחרת.
    עשן הניקוטין הוא חומר ממכר.
    אדם שאומר: "אני יכול להפסיק ברגע שארצה, אני לא מכור" - הוא אדם שמשקר לעצמו בעניין זה.
    נשמע לי שאת מתענה בשל השקרים שאת נאלצת לספר לבעלך ובשל הלחץ הרב עלייך מצידו ומצד משפחתו.
    כדי להיגמל מהתמכרות, יש צורך לפנות לעזרה מקצועית ויש צורך בתמיכה של איש מקצוע.
    לחץ הוא גורם מפריע ומחבל בתהליך, ולא מסייע.
    נשמע לי שכדי להתחיל תהליך כלשהו בצורה טובה ורצינית, עלייך להפסיק לשקר לעצמך - ולבעלך.
    שבי איתו ביחד (רצוי להשאיר את משפחתו בצד, במקרה הזה) וספרי לו שבשל הלחץ הרב המופעל עלייך, את מוצאת עצמך משקרת בנוגע לעישון, ובמקביל ממשיכה לעשן. את יודעת שזה גרוע, אבל אינך מסוגלת להפסיק...
    בקשי ממנו את תמיכתו בתהליך הגמילה מהתמכרות זו, והגיעו למסקנות ביחד מהי הדרך הנכונה ביותר לעשות זאת: ללכת למטפל פרטי? ללכת למכון גמילה? לנסות לעשות זאת לבד, תוך כדי תמיכתו ומוערבותו המלאה בתהליך שעובר עלייך?

זה נראה לי כצעד הראשון והמשמעותי/החשוב ביותר בתהליך הגמילה.

בהצלחה, אשמח אם תעדכני כאן בהמשך

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • המון המון תודה.. התגובה שלך בהחלט הצליחה לעודד אותי ולגרום לי להרגיש טוב יותר. אני אעשה לפי עצותייך. ושוב אני מודה לך המון!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה