אני בחרדה. צריכה עזרה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לך
    פעם ראשונה אני כותבת פה...מקווה שתוכלי לעזור לי.
    תמיד הייתי בחורה חופשייה שלא פחדתי מכלום, אני גרתי לבד בארץ מגיל 15 ורק "חיפשתי" הרפתקאות... אבל, התבגרתי, התחתנתי ויש לי ילד קטן. מאז שנתנאל נולד, אני הפכתי להיות בן אדם אחר לגמרי. בעיה היא שנהייתי מאוד מאוד מאוד פחדנית. אני מפחדת שיקרה לו משהו... עד עכשיו זה היה נראה לי כמשהו טבעי ולא דאגתי. אבל לאחרונה, בעקבות האירועים הקשים מאוד שקרו, אני כבר לא בפחד, אני בחרדה! נתחיל מרעידת אדמה.... רק הידיעה שאני לא אוכל לעשות הרבה משגעת אותי! אז נכון שקראתי את כל הנהלים וכללים איך להתנהג בזמן רעידת אדמה וגם הכנתי תיק עם אוכל, מים, שמיכה וכו לנתנאל למקרה... אני פשוט לא מצליחה לא לחשוב על זה... מה יקרה אם בניין יקרוס ואני לא אספיק לצאת עם נתנאל החוצה? ועוד טסריטים רבים...
    וזה רק סעיף ראשון... מאז שקרה האסון הזה באיתמר למשפחה עם ילדים, אני לא יכולה לישון. כל כך נמנעתי מלראות תמונות. ידעתי שזה לא בריא לי לראות את זה... אבל זה היה בלתי אפשרי, בטעות ובמקרה ראיתי. מאז אני לא יכולה לישות! וזה לא מטאפורה. זה מצב שלי פיזי, אמתי! אני לא יכולה להוציא את זה מראש. אני מפחדת אפילו לכתוב פה איזה סרטים עוברים לי בראש... (חשבתי להכניס את נתנאל לגן, אבל מרוב סרטים שאני אוכלת, אני מפחדת לשים אותו בגן כי אני מפחדת שיקרה משהו דומה שם... ) אין סוף לסרטים רעים שעוברים לי בראש. אני לא יכולה להרגע... בעלי שם לב שאני נורא עצובה ו"מוזרה" לאחרונה, סיפרתי לו אתמול הכל והוא מנסה להרגיע אותי... אבל זה לא באמת עוזר.
    אחרי כל המגילה הזאת... יש לך פיתרון? איך אני מפסיקה לפחד וממשיכה לחיות ולהנות מהחיים?
3 תגובות
עמוד 1
  • היי אנסטסיה, ברוכה הבאה,
    תודה על השיתוף .
    מאד ריגש אותי לקרוא את הכנות הנוגעת ללב שלך, ואני בטוחה שאת לעזר לעוד בנות רבות רבות, שפשוט - העלית את מחשבותיהן ופחדיהן הכמוסים על הכתב בפורום זה.
    אז תודה לך, בשמי ובשם עוד רבות.

אני תמיד נדהמת מחדש לאחר כל אסון הפוקד אותנו, מ - עד כמה שבירה ועדינה וכמה בקלות אפשר לרסק אותה - את תחושת הבטחון האישי שלנו.
    אני מודה ומתוודה שלאחר שני האסונות הזוועתיים שפקדו אותנו ואת העולם לפני כמה ימים, גם אני הסתובבתי עם הפרצוף באדמה וראיתי שחור מול העיניים...
    אלו בהחלט שני אסונות גדולים מלהכיל - גם בשביל מנוסים ושבעים מאיתנו...
    אני יודעת מניסיון עבודתי, שאסונות שכאלו עבור אנשים שחוו טראומות ודברים קשים לפני כן, הם קשים פי כמה.
    כן... מכירה את המשפט: "מה שלא הורג אותך - מחשל אותך"?...
    אז זהו....
    שממש לא תמיד. ולא בכל מקרה. ולא לכל אדם.
    למען האמת, מחקרים בנושא של חוסן נפשי ואישי גילו כבר מזמן שאנשים שנחשפו בעבר לטראומה כלשהו או לחוויה אישית שהייתה קשה להם - מגיבים קשה ובאופן ממושך יותר לטראומה/חוויה קשה חוזרת...

ולענייננו:
    כן, זה קשה. כן, לא פשוט בכלל לקלוט ולהבין את מימדי האסונות. כן, גם כשקולטים ומבינים, בכלל לא פשוט לעכל את זה...
    אני שוב מודה לך על ההזדמנות להעלות את הדברים ולדון בהם.
    מעל דף פורום זה, אני קוראת לכל מי שמרגיש שהוא שרוי במצוקה עקב המאורעות האחרונים, וחייב לפחות לשוחח עם מישהו, לפנות לעמותת נט"ל:
    http://www.natal.org.il/?CategoryID=159
    הם מפעילים גם קו חם לשיחות ישירות: 1-800-363-363
    פני אליהם אנסטסיה, וספרי כיצד את מרגישה. יש הרבה מאד אנשים בימים אלו שמרגישים בדיוק כמוך...
    אל תישארי עם זה לבד.
    הרגישי טוב

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • תודה על התגובה
  • anastasia
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה