טיפולי פוריות האם אפשר לפטר אותי? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,

    לפני כשבוע היה לי תקל עם מנהל שלי, חשוב לציין שלא מדובר על משהו מאוד חריף.
    אך לאחרונה אני חשה שהוא בודק אותי ולא סומך עליי.
    חשוב לציין שאני מרגישה כי השינוי בגישה שלו הגיע מאז שסיפרתי לא כי אני נמצאת בטיפולי פוריות ולקחתי 2 חופשות מחלה אחת לכל טיפול של כ5 ימים.
    היום הוא הודיע לי כי הוא רוצה שאני אגיע לשיחת הזהרה (סוג של שיחה שנהוג לעשות לפני ששולחים אותך הביתה) עם מש"א השבוע.
    לאחר העובדים האחרים היה ריב ברמה של צעקות עם אותו מנהל וכמובן כיוון שמדובר בגבר לא קרה עם זה שום דבר.
    אני מרגישה שהוא מנצל את ההזדמנות כדי לשלוח אותי הביתה לפני שאני נכנס להריון.
    חשוב לציין שאני בהריון וממתינה לבדיקת דופק אך כמובן לא חלקתי איתו את המידע הזה עדיין.
    אשמח לקבל הסבר על זכויותי ואיך אני יכולה להגן על עצמי אני לא יודעת האם החוק מתייחס אליי כי עובדת בטיפולי פוריות? כעובדת בהריון? מה אני עושה?
2 תגובות
עמוד 1
  • יפתי,
    הוצאתי לך מהאינטרנט' כדי שזה יהייה רישמי.

    הכלל המנחה מעוגן בחוק עבודת נשים, המחיל איסור חד משמעי לפטר עובדת העוברת טיפולי הפרייה חוץ גופית או עובד או עובדת העוברים טיפולי פוריות, לקראת ילדם הראשון או השני, בימי העדרם מעבודה ולמשך תקופה בת 150 ימים מיום ההיעדרות, אלא בהיתר מאת הממונה על עבודת נשים מטעם שר העבודה והרווחה.
    ויודגש, כי על פי הפסיקה בעניין זה (פסק הדין המנחה הינו בג"ץ 554/05 רס"ר שרה אשכנזי נ' מפכ"ל המשטרה ואח'), נדרש כי טיפולי הפוריות הצריכו היעדרות בפועל מן העבודה, כתנאי לתחולת החוק

    זכויות נשים בעבודה - טיפולי פוריות

    נשים רבות עוברות טיפולי פוריות או טיפולי הפריה, אשר דורשים מהם לא אחת להעדר ממקום העבודה. עם זאת, לא אחת מסתירות נשים את עובדת היותן מטופלות, ומציגות בפני המעביד אישורי מחלה שונים להצדיק את ההיעדרויות.

    עם זאת, חוק עבודת נשים, וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, מגנים על נשים במהלך טיפולי פוריות, באופן בו אין הן צריכות להסתיר את טיפוליהם. על פי חוקים אלו, לעובדת קיימת זכות להיעדר מעבודתה במשך התקופה בה היא עוברת טיפולי פוריות, כל אימת שיש לה אישור בכתב מהרופא המטפל. עם זאת, העובדת מחויבת להודיע על ההיעדרויות למעביד זמן סביר מראש.
    כמה ימים ניתן להעדר בשביל טיפולי פוריות והאם הם בתשלום?

    על פי תקנות עבודת נשים, עובדת אשר עובדת חמישה ימים בשבוע ראשית להעדר 16 ימים במסגרת טיפולי פוריות. עובדות אשר מועסקות במקום עבודה בו נהוג שבוע עבודה ארוך של שישה ימי עבודה, יכולות להיעדר מחמת טיפולי פוריות במשך 20 ימים. החוק קובע כי היעדרות מחמת טיפולי פוריות, דינה כדין ימי מחלה. לפיכך, עובדת אשר נעדרה בכדי לצורך טיפולי פוריות או הפריה, זכאית לתשלום שכר מלא בעבור ימים אלו, בכפוף למכסה הקבועה בחוק.

    קראו עוד בתחום:

    האם קיימת חובה לגלות על הריון בראיון עבודה?
    הטרדה מינית במקום העבודה, פיצויים ללא הוכחת נזק
    האם פיטורי עובדת לאחר תום חופשת הלידה הינם פיטורים שלא כדין?
    זכויות נשים עובדות בהריון או לידה

    האם ניתן לפטר עובדת העוברת טיפולי פוריות?

    חוק עבודת נשים קובע בסעיף 9 כי מעביד איננו רשאי להביא לפיטוריה של עובדת בגין היעדרות לצורך טיפולי פוריות. עם זאת, יש לציין כי העובדת מחויבת בשקיפות כלפי המעביד, ועליה להציג בכפוף להודעה מוקדמת על היעדרות צפויה גם אישורים רפואיים החתומים בידי רופא מטפל, המסדירים את סיבת ההיעדרות.

    מעביד אשר מעוניין לפטר עובדת אשר נמצאת בטיפולי פוריות, חייב לקבל אישור לפיטורים אלו ממשרד התמ"ת על ידי הגשת בקשה בנושא לממונה על עבודת נשים במשרד. הממונה יאשר את הפיטורים רק במידה ויעלה בידו של בעל העסק לשכנע אותו כי העילה לפיטורים איננה קשורה לטיפולי הפוריות. יש לציין כי במקרים בהם העובדת לא נהגה בשקיפות מוחלטת עם העובד, לרבות הודעות ואישורים מתאימים, עלולה לקום למעביד עילה לפטרה משום שאין הוא יודע, כביכול, על הטיפולים.
    קראו עוד על זכויות נשים בעבודה

    כמו כן, בית המשפט קבע בעבר כי קיימים מקרים בהם טיפולי הפוריות אינם מצדיקים היעדרות מעבודה, ועל כן פיטורי עובדת אינם תלויים באישור משרד התמ"ת.

    לסיכום,
    במידה ועוברת את טיפולי פוריות או הפריה, דאגי להודיע למעביד בנוגע לטיפולים ולהציג בפניו אישורים על כל היעדרות או איחור. אישורים אלו אינם יכולים תמיד למנוע פיטורים, אך יש בהם כוח להביא לתשלום פיצויים גבוה מאד במידה ופוטרת שלא כדין. במקרים בהם קיים חשש כי פיטורים נעשו שלא כדין, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בזכויות נשים בעבודה, על מנת לבחון את המקרה לגופו ולבדוק האם קמה עילה להגשת תובענה בנושא לבית הדין לעבודה.
    אורי ונועם שלי... אהבת חיי !!! אמא אוהבת אתכם הכי בעולם !!!
    שלכן באהבה, מורן......

    המייל שלי לכל המעוניינות : [email protected]

  • בשפה יותר פשוטה- חד משמעית לא ניתן לפטר אותך, אלא בהיתר ממשרד העבודה, עם זאת עלייך להשיג אישור מהרופא המטפל בך על היותך בטיפולי פוריות.
    אם ינסה לפטר אותך, הגידי לו מיד שאסור לו על פי החוק היות ואת בטיפולי פוריות, והציגי אישור שכן בחוק יש משמעות לזמן ההודעה.

    אם המעביד שלך יפטר אותך בכל זאת הוא מסתכן בתביעה בעלת מזמעויות כספיות גבוהות.

    רצוי אף לתעד כל אירוע שלדעתך עלול לפגוע בך כעובדת.

    הינך מוזמנת לפנות אליי אישית ואשמח לייעץ לך בנושא.
    עו"ד יעל בועז
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה