2 שאלות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי שרוני היקרה!

מה שלומך?

אליה עושה לנו המון בעיות כבר כמה חודשים טובים עם המקלחת,
    הוא ממש מסרב להתקלח, משתולל, בועט בוכה וצועק,
    איך להתמודד עם זה? זה ממש מקשה עלי בהתמודדות היומיומית, מה גם שאני במקביל מטפלת באמיתי ולא יכולה לפנק אותו באמבטיה כייפית וכאלה, אלא לקלחו בעמידה כמו גדול.

ועוד שאלה:

לגבי הגמילה מהטיטול של אליה, איך להתחיל?
    רציתי לגמול אותו כשיתחמם עכשיו לקראת הקיץ המתקרב.
    הרבה אומרים לי שאם הוא בורח כשאני אומרת לו בוא לסיר אז הוא לא בשל, מה דעתך? אני לא יודעת אם ומאיפה להתחיל.

6 תגובות
עמוד 1
  • אם אפשר להתערב
    לגבי המקלחת גם עברנו את זה - זה חלק מבדיקת גבולות - תראי אנחנו עברנו את זה בתוספת לקשיים של ארגון אוכל שינה.
    עשינו לעצמנו החלטות על מה להתעקש ועל מה לא - על מקלחת החלטתי שאני מתעקשת, בסופו של דבר אחרי שבועיים קשים ובלי ויתורים הילדה חזרה להנות מהמקלחת
    דרך אגב מה שכן איפשרתי לה זה למשל לבחור איזה משחק היא רוצה למקלחת איתה (כדור, בובת גומי, מסרק לשיער וכו') - זה מאוד עזר.

ולגבי הגמילה - כשהוא יהיה מוכן את תדעי - אני יודעת שזה משפט טפשי- אבל תאמיני לי.

• ברור שלחכות, אין ברירה, אחרת גמילה לא מוצלחת - אי אפשר להכריח ילד לעשות משהו שהוא לא רוצה, כמו שאי אפשר להכריח בן אדם.
    את כן יכולה לרמוז, להציע, לחפור לו בשכל חחחחח
    אני הראיתי ללהב המוןןןןןןןןןןן את האסלה הקסומה ובלי חיתולים - בסופו של דבר היא פשוט התחילה לחקות אותם

• תודה לולי שבלולי
    עצות טובות ונהדרות!

מאיושקה יקירתי
    מסכימה עם המשפט של סיון, "כשהוא יהיה מוכן את תדעי".
    משפט נהדר!
    בתנאי:
    שאת מתחילה "לעבוד" איתו על זה כבר מעכשיו. "לעבוד איתו על זה" זה אומר לעשות דברים "מסביב" לגמילה עצמה, שהיא בעצם סופו של תהליך ארוך של הכנה. להראות סרטים ("האסלה הקסומה", "בלי חיתולים" וכו'), להקריא סיפורים ("סיר הסירים" וכו'), להכיר לו את הסיר/השירותים, לתת לו מודל לחיקוי ("תראה, גם אמא/אבא עושים פיפי בשירותים"...) ובכלל - להעלות את העניין ל"סדר היום הציבורי" אצלכם בבית...
    תחילתו של תהליך הגמילה בדר"כ קורה בסביבות גיל שנתיים, ואליה אכן בן 2 ו - 4 חודשים, זמן טוב ומתאים לכל הדיעות.
    סופו של התהליך (הגמילה עצמה ורכישת שליטה מלאה על ההתרוקנות) יכול להיות זמן יחסית רב אח"כ - יש ילדים שהתהליך כולו לוקח להם כשנה.
    חשוב להיות סבלניים ולא לשדר לחץ, שעלול רק לקלקל. אתם עכשיו בתחילתו של תהליך, ותהליך לוקח זמן. אפשרי לו את הזמן הזה.

לגבי התנהלות המקלחת - גם כאן אני מסכימה עם סיון. החלטה תקיפה ("תקיפה" ולא "תוקפנית". הכוונה היא להחלטה אסרטיבית שלך) על כך שאת לא מוותרת על מקלחת, יחד עם איפשור של איזושהי בחירה משלו כמו שתיארה סיון זו הדרך היעילה והקצרה ביותר לסיום "ויכוחי המקלחת" היומיומיים.

שבת שלום לשתיכן...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • תודה שרוני

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה