התעוררויות רבות בלילה 7 חודשים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • עומר היא ילדה מקסימה, רגועה וחייכנית בת 7 חודשים. יונקת מלא מהלידה ועד עכשיו. לפני כחודש נכנסה למשפחתון עם עוד 2 בנות, ואני חזרתי לעבוד. בהתחלה הכל היה בסדר והיא המשיכה להתנהג כרגיל, אבל לפני שבועיים חל שינוי, והיא החלה להתעורר הרבה פעמים במהלך הלילה. מאז שנולדה מתחילים טקס שינה בשעה 18:00 (מקלחת, סיפור, הנקה, הירדמות), והיא הולכת לישון בערך ב-19:00 ועד 07:00 בבוקר, כבר מאז שהיתה קטנה מאד (חודשיים-שלושה) היתה פותחת פער מ-19:00 עד 01:00, אוכלת, ואז שוב ב-04:00 וב-07:00. כאשר בגיל 4-5 חודשים גם זה התחיל להתארך עד 03:00 ומספר לילות בודדים גם עד 05:00.
    כיום הולכת לישון ב-19:00 כרגיל וקמה בבוקר כרגיל (תלוי מתי אנחנו קמים, אבל ישנה כ-12 שעות), אבל מתעוררת לפעמים ב-21:00, לפעמים ב-23:00, ולפעמים פעם אחרי פעם בהפרש של חצי שעה ב-01:00-02:00 וכו'. בלילה של 12 שעות יכולה לקום 5-6 פעמים.
    ניסינו כמה פעמים לתת לה מוצץ אם עבר מעט זמן מהארוחה האחרונה. היא לוקחת מוצץ, נרדמת לעוד שעה ואז קמה שוב (ואז אני כבר מניקה אותה). בעיקר אנחנו מפחדים שהתגובות שלנו עכשיו יקבעו איזה דפוס התנהגות שאחר כך יעשה לנו צרות... לא ברור מה גורם לה לקום - חלום? שיניים? קור? חום? כאב בטן? רעב?
    כשהיא מתעוררת היא לא ממש בוכה אבל היא בפירוש קוראת לנו (לא סתם מדברת לעצמה). זה גם לא מתוך שינה אלא היא מתעוררת ממש.

השאלה שלי היא בעצם מה לעשות כשהיא קמה? להתעלם ממנה? (כך המליצה לנו אחות טיפת חלב), לתת לה מוצץ שוב ושוב אבל לא הנקה? לתת לה הנקה מיד ולא להתעסק עם זה?

תודה!
4 תגובות
עמוד 1
  • שכחתי לציין משהו שאולי הוא חשוב -
    במשפחתון קצת 'שינו' לה את שעות השינה במהלך היום. בבית איתי היא היתה ישנה 3-4 פעמים כל אחת בת 45 דקות (וזה כל מה שהיא רצתה), ועכשיו היא ישנה שנת בוקר של כשעה, ושנת צהרים של בין שעה וחצי לשעתיים וחצי.

• נשמע שיש לכם ולעומר הרגלים מצוינים!!! איזה יופי. טקס השינה שלכם מעולה, ועומר שישנה עד לפני שבועיים טוב בלילות - תחזור לעשות זאת, אני בטוחה.
    את צודקת לגמרי שזה תלוי בכם. כי התגובה שלכם (או יותר נכון ריבוי תגובות) עלולים לבלבל את הקטנה. כי ככל שיש לנו יותר תגובות בהתעוררות, כך גם הילדים לא יודעים מה יהיה הצעד הבא - מה שגורם להם ליותר בלבול. ולכן
    1. בעיקרון אחות טיפת חלב צודקת. כל עוד אין בכי, היא לא זקוקה לכם. ולכן הייתי ממליצה לא לגשת אליה אלא אם היא בוכה. למעשה, ברגע שאתם ניגדים אליה בחזרה - אתם מאותתים לה שיש פה עניין, וזה שווה להתעורר בשבילו, וגם אתם לא נותנים לה את ההזדמנות להירדם לבד חזרה, אלא ישר "קופצים" אליה/עליה ומסבירים לה, במעשים שלכם - שהיא זקוקה לכם כדי להירדם בחזרה.
    2. הכניסה למעון בהחלט יכולה להיות גורם משפיע על התעוררויות. לפעמים הם נזכרים אחרי שבועיים - זה לגמרי נורמלי. כל עוד התגובה שלכם היא מידתית, היא תבין שבלילה ישנים - וביום משחקים ומבלים עם אמא ואבא.
    3. אם משהו היה מציק לי היא היתה בוכה. ילד שכואב לו משהו, שקר לו או חם לו, שהוא רעב - מודיע על זה.
    4. אנחנו מצפים מילד בגילה שיאכל בלילה, אבל, שיפתח פערים של 5 -6 שעות לפחות. והנקה מרובה בלילה היא אינה טובה. היא עלולה להכביד על מערכת העיכול (מה שמביא הרבה פעמים לקקי בלילות) ולגרום לכאבי בטן.

אם היו לה הרגלי שינה טובים - הם יחזרו - הקפידו להיות עקביים ולהתמיד בתגובות שלכם - והיא תבין שהכל בסדר, כלום לא השתנה, ואתם תחזרו לישון לילות שלמים.
    בהצלחה

מיכל איתם עמרני
    דולה - מלווה יולדות בחיפה
    מלווה הורי תאומים לפני, במהלך ולאחר הלידה
    יועצת שינה מוסמכת
  • היי מיכל ותודה על התשובה המרגיעה... :)
    אתמול שאלתי את המטפלת אם היא נותנת לה לראות טלויזיה כי קראתי שזה יכול להשפיע על השינה. היא אמרה לי שהיא מדי פעם מראה לה קלטת בת 40 דקות. האם זה אכן קשור? האם כדאי לבקש ממנה להפסיק עם זה או לפחות להגביל את זה לעשרים דקות למשל?
    תודה ושבת שלום
    שגית

• צפיה ב TV המוגבלת ל -40 דקות לא ניראית לי קשורה לשינוי הרגלי השינה, אף על פי כן שאין לי מחקר להסתמך עליו בעניין הזה. יותר נשמע לי כמו השינויים שמסביב.
    לילות שקטים וטובים

מיכל איתם עמרני
    דולה - מלווה יולדות בחיפה
    מלווה הורי תאומים לפני, במהלך ולאחר הלידה
    יועצת שינה מוסמכת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה