התפטרת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום..
    אני נמצאת כרגע בחופשת לידה.. 3 חודשים בתשלום נגמרו היום
    התחלתי לעבוד אצל המעסיק שלי ביולי 2007
    אני רוצה להתפטר בשביל לשבת בבית עוד כמה חודשים וכן אני לא רוצה לחזור למקום הנוכחי בגלל שהוא לא מתאים לי מבחינת שעות עבודה, מרחק ואופי העבודה.
    האם מגיע לי לקבל פיצויים+הבראה חלקית+מה שיש בביטוח המנהלים?
    האם אני צריכה לחזור פיזית לעבוד לפני שאני "מפוטרת"?
    ממתי תקפים הפיטורים?
    האם אני יכולה ללכת ישר לחתום אבטלה ולקבל ישר משהו?
    אם יש לך אפשרות להראות לי דוגמא למכתב התפטרות למעסיק? זו פעם ראשונה שאני מתפטרת..
    אני עובדת דרך קבלן במסוף.. יש לי מנהל ישיר מהקבלנות, מנהל עקיף מהמסוף ויש את המזכירות של הקבלן. למי אני צריכה לכתוב את המכתב? או אולי ליותר מאחד?

להוסיף לפייסבוק
4 תגובות
עמוד 1
  • לפי מה שאני יודעת...
    את חייבת לתת למעסיק הודעה מוקדמת מראש של 30 יום.
    נדמה לי שרק במידה ואת תמצאי עבודה שיותר קרובה לבית ותעבדי בה חצי שנה אז תהיה זכאית לפיטורים
    בכל אופו עדיף שתשאלי מישהו יותר מוסמך.
  • נחכה אולי העו"ד תענה.

להוסיף לפייסבוק
  • קודם כל זה לא פיטורין, זה התפטרות שדינם כפיטורין

כלומר, תהיי זכאית לפיצויים מלאים, הבראה יחסית ופידיון ימי חופש
    את לא חייבת לחזור לעבוד פיזית כדי להיות זכאית לכך, כל עוד את מתפטרת לפני שהילד בן תשעה חודשים

את לא תוכלי לחתום מיד אבטלה כיוון שיש צורך בשלושה חודשי צינון בביטוח לאומי היות וזה התפטרות לא מוצדקת מבחינתם.

במכתב את צריכה לציין שאת מודיעה לו על הפסקת עבודתך אצלו החל מתאריך X עקב רצונך להמשיך ולטפל בתינוק.

את המכתב את צריכה לכתוב למעסיק שלו, דהיינו מי שמשלם לך את המשכורת.

• חלק מהדברים שנכתבו נכונים, אולם חשוב לשים לב לנקודות הבאות:
    1. הינך זכאית ל-14 שבועות בתשלום ולא 3 חודשים.
    2. מבחינה טקטית, עדיף לנצל את תקופת החופשה עד ל- 26 שבועות וזאת משום שככל שהינך דוחה את ההתפטרות, הינך צוברת זכויות כמו עוד חודש עבודה לעניין פיצויי פיטורים, עוד דמי הבראה וכיוצ"ב.
    3. עלייך לתת התראה של 30 יום למעבידך, מי שמשלם לך ו/או מי שמולו הינך חתומה על הסכם.
    4. נוסח מכתב-
    (לכתוב תאריך המכתב)
    לכבוד
    ____

הנדון: התפטרות מהעבודה לצורך טיפול בילד

הריני להודיעך כי בתאריך ____ אסיים תקופת העסקתי, לצורך טיפול בבני/ בתי שנולד ב- ___________, הנני מבקשת להזכיר כי בהתאם לחוק עבודת נשים, הנני זכאית לפיצויי פיטורים כולל שאר זכויותיי כעובדת.

בברכה,
    ________
    עו"ד יעל בועז
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה