ערב טוב,בני המקסים בן השנה ו- 9 מתקשה לישון לילה שלם.
אני מקפידה מאוד על טקס שינה - שיגרה שהוא גם נהנה ממנה מאוד , מסכים להכנס למיטהשלו (לרוב רק עם בקבוק של מטרנה) כשמסיים לאכול הוא קורא לי שאקח את הבקבוק ואוציא לו את הכרית ובאמת שנראה כי מוכן לישון בכוחות עצמו , לפעמים הוא באמת נרדם כשאני עומדת בפינת החדר ומרגיעה בדיבור או בשירה ולפעמים בוכה עד שאני מלטפת אותו הוא נרדם( אני לא יכולה לתת לו לבכות יותר מידי אז יוצא לפעמים שאני בחדר איתו 40 דק' עד שנרדם ואני דיי מותשת מזה. )
רציתי עצה לגבי שיטת ה5 דק' האם נורמלי לעשות דבר כזה? שמעתי דברים טובים אבל גם רעים ... ובכלל האם יש שיטה קלה יותר לגרום לילד להרדם לבד?
בנוסף באמצע הלילה הוא כדרך קבע מתעורר בסביבות אחת או שתיים לפנות בוקר לא מוכן לחזור למיטה וגם אצלנו במיטה הוא בוכה משתולל כאילו שחולם חלום רע - אני ובעלי מחבקים ומנסים להרגיע וזה לא עוזר, כל לילה זה כך בערך מאוגוסט...( וחוץ מהחזרה לגן אחרי חופשה לא היה שינוי בחייו )לפעמים הוא נרגע עם בקבוק מטרנה ולפעמים גם זה לא עוזר והוא משתולל,בוכה,דוחף אותנו אפילו במיטה איתנו הוא לא רגוע, כאילו שלא מוצא את עצמו, כמה פעמים כשהוא ככה בכה הוא אמר "רוצה לישון..." אני לא יודעת איך לעזור לו ברור לי שמשהו מפריע אך איך אוכל לדעת מה....
האם זו בעיה שצריך לפנות למעבדת שינה.?
אודה על תשובתכם,
אתי