שאלת השאלות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי לכולן,
    רציתי לשאול אתכן, המנוסות שבכן וגם לכל מי שבא לה לחוות דעה - אני אשמח.

אז ככה - הבת שלי בת כ- 6.5 חודשים, ומזה כבר שלושה חודשים אני מחפשת לה מסגרת כיוון שאני צריכה לחזור לעבודה :(

ראיתי המון גנים, משפחתונים, נפגשתי עם מטפלות וכו' ובסוף סגרנו על גן שיש בו 12 ילדים והבטיחו לנו שיש 3 נשים בצוות. ההחלטה לגן היתה בעיקר בגלל הפיקוח וגם בגלל שבעלי לא כל כך אוהב משפחתונים ביחס של 1:5 כי עושה רושם שזה קצת עמוס.
    שמנו אותה שבוע שעבר והשבוע בהסתגלות לגן הזה וואני - האמת - קצת התאכזבתי. זה באמת 3 נשים בצוות - אבל לא ממש נשים קבועות - כלומר יש 2 נשים שהן די קבועות והשלישית - כל פעם מישהי אחרת באה לתגבר (המבשלת / ילדות שאני לא מכירה אותן וכו'). בנוסף, שלוש הנשים הקבועות אף פעם לא נמצאות יחד באותה משמרת.
    ביום רביעי שעבר היא חזרה עם טוסיק אדום וממש התעצבנתי כי בבית הטוסיק שלה היה לבן כמו שלג.....וגם מביקורי פתע שעשיתי - יש רעש בגן (כל רגע משיהו בוכה, או שצריך להחליף למישהו), ולכן לילדה קשה לישון שם והיא חוזרת עייפה מאוד הביתה. כמו כן הם נתנו לה יותר פירות וירקות ממה שהיתה רגילה וזה שעה לה גזים...
    בקיצור אחרי ששפכתי הרבה דמעות החלטתי להמשיך לחפש מסגרת ומצאתי מטפלת שהיא תהיה 1:3 אבל במאי, ככה שהבת שלי תהיה איתה לבד בערך חודשיים. אני לא כל כך רציתי מטפלת "אחד על אחד" כי אף פעם לא יודעים מה בדיוק היא עושה עם הילדה... אבל דיברנו עם אמהות שהיו אצלה והן המליצו עליה - אמרו שהיא מטפלת טובה, משקיענית וכו'...

תודה למי שהגיעה עד לפה !!!

רציתי את עזרתכן בהחלטה - האם אני פזיזה מדי בהחלטה לוותר על הגן ?
    מה אתן עשיתן - משפחתון / גן / מטפלת וגם איך התבררה הבחירה שלכן ?
    האם השיקולים שלי מוטעים ואני צריכה לתת לגן עוד זמן להוכיח את עצמו ?
    מה נכון לעשות לפני שבוחרים מסגרת ?
    האם מישהי ניסתה מטפלת 1:1 ?

3 תגובות
עמוד 1
  • היי אפרתי,
    אשמח לנסות לסייע לך, אבל אם את מעוניינת בדעתן של בנות נוספות, אני מציעה שתפרסמי את הפנייה באחד הפורום הכלליים: "תמיכה הדדית" או "הורים חדשים". שם יש יותר סיכוי שבנות נוספות ורבות יענו לך מניסיונן - ואני חושבת שזה מה שאת מחפשת...
    ולגביי אישית: אני אם ל - 3 ילדים, ומעולם לא שמתי מי מילדיי אצל מטפלת. אני כנראה עושה עוול עכשיו למטפלות כככלל, ואני מתנצלת בפני כל המטפלות המעולות שקיימות, אבל מעולם לא סמכתי על מטפלת שתהיה עם מי מילדיי "1 על 1".
    3 ילדיי גדלו היטב ולשביעות רצוני המלאה במעונות של התמ"ת. אמנם, עם שלושתם נשארתי עד שהיו כבני שנה - ואני מבינה שלך אין בחירה זו, ולכן את שואלת את השאלה.

אנא הפני את שאלותייך לאמהות נוספות בפורומים שציינתי, ואני בטוחה שתקבלי תשובות רבות מאימהות מנוסות ששמחות לסייע.
    הפני אלי כל שאלה מקצועית אחרת לגבי הסתגלות/הכנה לגן/פרידה, ואשמח לענות.
    בהצלחה בכל מה שתבחרי לעשות ושתהיה הסתגלות מהירה וקלה לשתיכן!

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • גם אני לא מוכנה להשאיר מי מילדיי עם מטפלת...
  • מבינה לליבך...
    גם אני לא מוכנה שבנותתי יהיו אצל מטפלת... אלא אם כן מדובר בבת משפחה שאת מכירה וסומכת עליה...
    בכל אופן, אני שמתי בתינוקיות עד 4-5 ילדים למטפלת... יש יותר עיניים רואות...
    בטוח שיש גם מטפלות מדהימות ומקסימות אבל המחשבות שרצות אצלי בראש לא יתנו לי מנוח לרגע..

בהצלחהיהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה