הירדמות בלילה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שרון שלום,
    הילדה שלי בת שנתיים+ מגיל 4 חודשים למדה ללכת לישון לבד. שגרת השינה היא בטקס קבוע- מקלחת, קצת טלויזיה עם שוקו ואחר כך נכנסתי איתה לחדר, שרתי שיר, חיבוק ונשיקה ואז היא עולה לבד למיטה והולכת לישון בלי בעיה ואני באותו רגע יוצאת החוצה והיא נרדמת לבד.

בזמן האחרון- הטקס נשאר אותו דבר אך תוך כדי שאני שרה לה את השיר היא כבר אומרת לי שהיא רוצה שאני אשאר לישון איתה בחדר.
    אני קשובה לרצונותיה (שאולי נובעים מפחד להישאר לבד) ונשארת איתה כי אם לא היא מתחילה לבכות שאני אבוא.
    אתמול ניסיתי לצאת מוקדם יותר מהחדר, כלומר לפני שנרדמה לגמרי והיא שמה לב והתחילה לבכות עד שחזרתי... רק שנרדמה לגמרי יכולתי לצאת.

אני יודעת שילד מתרגל למשהו ואז קשה לו לצאת מההרגל שהוא כבר מכיר.

השאלה שלי- האם "להילחם" ולנסות לשנות את ההרגל הזה על אף הבכי (שקשה לעמוד בו) או שלתת לה להמשיך להירדם בנוכחותי.
    דבר נוסף שקצת מלחיץ אותי שבקרוב יהיה לה אח חדש והירדמות בנוכחותי לא תמיד תתאפשר...
    אשמח לעצות ודרכי התמודדות עם הנושא.
    תודה מראש.

2 תגובות
עמוד 1
  • היי מאיה,
    קודם כל, לגבי הרגל: את מספרת שהיא בת שנתיים+, ורגילה להרדם לבדה לאחר טקס שינה מגיל 4 חודשים. זה יפה מאד!
    בגיל 4 חודשים לרכוש הרגל של טקס שינה ולאחריו הירדמות עצמאית זה בהחלט ראוי לציון. מה גם, שהרגל זה החזיק מעמד עד גיל שנתיים...
    הייתי חושבת על כמה כיוונים כעת: הכיוון הראשון הוא "גיל שנתיים" על כל משמעויותיו - החל ב"גיל המרד הראשון" (הראשון, כי השני יגיע כ - 10 שנים מאוחר יותר - גיל ההתבגרות כמובן) ועד לניסיונות להעמיד למבחן כללים והרגלים שנקבעו (כדוגמת טקס השינה).
    הכיוון השני שאני יכולה לחשוב עליו הוא כיוון של חרדות ופחדים הקשורים להליכה לישון - שזה גם מאד מאפיין את הגיל.
    הכיוון השלישי הוא של איזושהי הפרעה חיצונית לשנתה - אולי היא לא מרגישה כל כך טוב, ומתקשה להביע את עצמה, ולכן זקוקה לך יותר (הייתי בודקת אולי: אוזניים, צמיחת שיניים, חם לה/קר לה או כל הפרעה אחרת).

הייתי מתחילה לאט לבדוק את הדברים, אך בכל אופן - לא "נלחמת" בה בשום פנים ואופן.
    היא כרגע מעבירה לך מסר שהיא זקוקה לך יותר - "מלחמה" איתה ועם ההזדקקות שלה לא תועיל במאומה, אלא רק תזיק.
    עם כל אחד מן הכיוונים שרשמתי לעיל ניתן להתמודד ביעילות, וללא "מלחמות" ביניכן.
    בדיוק כשם שרכשה במהירות בינקותה את ההרגל של טקס השינה ולאחריו ההירדמות לבד, כך היא תחזור להרגל זה כאשר יפתר הקושי הרגעי איתו אתם מתמודדים.
    לא הייתי משאירה אותה בשום פנים להתמודד לבדה עם קושי רגעי זה אלא מנסה להבין מהיכן הוא נובע (הקושי) ומתמודדת ביחד איתה עד לפתרון וחזרה להירדמות שקטה וערבים נעימים יותר.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • תודה רבה לך!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה