שרוני מתוקה שוב אני זקוקה לדעתך... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי נשמה רציתי לשאול אותך לגבי משהו. בני בן שנה וחודשיים , הוא מאוד חברתי והוא התחיל ללכת לגן לפני כחודשיים , מאוד אוהב ילדים שם ואני ממש רואה איל הוא מתפתח יפה שם אבל יש אבל 1 כל פעם שאני מגיעה לשם הוא עם מוצץ וחיתול בד. כשהוא רואה אותי הוא באה אלי זורק הכל מוצאי מוצץ וחיתול בד ובא לחבק אותי. בבית הוא לוקח מוצץ אך ורק כשהוא מאוד עייף וזה קורה רק לפני שינה וחיתול בד גם נירדם איתו בחיבוק אחרי האוכל. כששאלתי את הגננת למה הוא כל הזמן עם מוצץ וחיתול אז היא אמרה שהיא מנסה להרגיל אותו להיות בלי והוא כל פעם מתחיל לבכות ומגיעה למיטה שלו מתחיל להתעפס לשם בישביל לקחת מוצץ וחיתול בד שלו.... אני גם לא פעם ראיתי שילד חכם ומתחשב שלי הרבה פעמי םשמישהו בוכה הולך אליו ונותן לו את החיתול שלו..... גננת אמרה לפני איזה חודש הוא היה מבקש ללכת למיטה שלו לפני כולם באמצע משחקים והיהייושב שם עם חיתול ומוצץ לבד ומסתכל על כולם...ניקרא לי הלב מרק לתאר את כולם צוחקים ומשחקים ורק הוא לבד במיטה יושב ...... אני לא יודעת למההוא ככה. הוא עדיין בוכה כשהוא ניפרד ממני פוגש אותי ולא מוכן לעזוב עד השינה הוא נהיה מאוד רגיש וחם אלי מחבק מגיעה מלטף שלא היה לפני ... אבל למה הוא זקוק כל כך לחיתול הזה?
3 תגובות
עמוד 1
  • היי מתוקה ,
    הרשי לי שוב להתלהב מתמונת החתימה של הבונבון שלך...
    א) אני מאד שמחה לדעת שהוא בסדר עם הגן, ושאת מרוצה באופן כללי - במיוחד לאור חששותייך בעבר...
    ב) האם שמעת פעם את הביטוי: "אובייקט/חפץ מעבר"? מדובר על חפץ מסוים, חיתול בד, מוצץ, דובי, בובה, שמיכה וכד' שהילד לא מוותר עליו (בדר"כ במעברים בין הבית למקום אחר. החפץ מסמל את הבית, את הבטחון שהילד חש בבית) ומקל עליו את ההתמודדות מחוץ לבית.
    בילדות, גם המוקדמת, הילד מתמודד עם שינויים רבים, לפעמים שינויים רבים יותר מאשר השינויים העוברים על המבוגר. יש ילדים שקל להם להתמודד עם שינוי, ויש שזקוקים ליותר תמיכה ולזמן ארוך יותר כדי להסתגל.
    "חפץ מעבר" בהחלט מסייע להתמודדות עם השינוי שבמעבר מהבית לגן.
    הוא זקוק כרגע ל"חיתול הזה" כי זה בדיוק החפץ שמעניק לו את הבטחון במעבר, למרות שהמעבר עצמו נעשה לפני כחודשיים. ייתכן שדווקא בגלל שהגננת "מנסה להרגיל אותו להיות בלי" - זה מגביר את חרדותיו ואת הזדקקותו לחיתול.
    נסי לומר לה להרפות ממנו, ולאפשר לו להיות עם החיתול כרצונו (האם זה באמת עד כדי כך מפריע לה? למה?) ייתכן שדווקא כשהוא ירגיש שמרפים ממנו לגבי החיתול והמוצץ, הוא יעזוב אותם מעצמו ומרצונו, פשוט כי הוא כבר לא יזדקק להם כל כך.
    בהצלחה

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • תודה שרון מאוד עזרת לי. אני ימסור לה שתרפה ותתן לו ללכת עם חיתול הזה . היא אמרה שמנסה לקחת לו אותו כי כשהוא משחק והולך הוא דורך אליו ונופל . הוא גם עולה ומתעפס על המיטה שלו כנרא שם עם מצעים וריח של הבית הוא מרגיש בטוח יותר אז הגננת שינתה מקום של מיטה שלו כי מישהו שם עבר לקבוצה גדולה יותר אז היא העבירה את המיטה והוא מייד מצא אותה והתחיל להתעפס שוב.... אם את אומרת שזה בסדר אז אני כנרא כל כך היסטרית ונתפסת על כל דבר קטן שאולי מצביעה שלא טוב לו שם.....
  • היי מותק,
    זה שהוא הולך ודורך על החיתול ונופל, זה באמת יכול להיות מסוכן. אני מבינה את רצון הגננת 'לגמול' אותו מההרגל של החיתול אם כך.
    היא בטח חוששת שהוא יפול ויקבל מכה חזקה. נשמעת דווקא כגננת אחראית.
    תשמעי, הייתי אומרת לה דבר כזה:
    שתנסה להרגיל את הילד להיות עם החיתול רק כשהוא הולך למיטה. בזמן ההסתובבויות שלו בגן, במשחק ובפעילות אחרת, שבאמת תנסה להרגיל אותו להתהלך בלי החיתול. כשהוא עולה למיטה ורוצה "להתאפס" כדברייך - שתאפשר לו להיות עם החיתול כאוות נפשו וככל רצונו.
    לאט הוא ילמד שבזמן המנוחה הוא יכול להרגע עם החיתול שלו, ובזמן פעילות עליו לשחרר את החיתול כדי להיות פנוי לפעילויות שעושים בגן.
    הסבירי לה את הדברים - אני בטוחה שהיא תבין.
    בהצלחה!

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה