עזרה לדכאון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי אני בהריון שבוע 7 לפי אולטרסאונד. אני בדכאון ממש נוראי, אני גם בפחדים על העובר, גם בעלי פוטר מהעבודה וגם אני נמצאת בעבודה שאני סובלת בה ולא עוזבת אותה רק בגלל ההריון.
    אני כל היום בוכה, מהרגע שאני פוקחת עיניים ועד הרגע שאני עוצמת אותן.
    אני כבר לא יודעת איך להתמודד. אני נמצאת בטיפול עם עו"ס קלינית אבל זה לא עוזר, אני לא יכולה לקחת תרופות כי זה מסוכן ואני פשוט עובדת עצות.
    אשמח לקבל המלצות איך להתמודד כי אני פשוט לא יכולה יותר....
    תודה!
7 תגובות
עמוד 1
  • היי ,
    מזל טוב ובשעה טוב על הריונך הצעיר.
    מצער לשמוע על הדיכאון...
    האם את נמצאת בטיפול ע"י עו"ס קלינית באופן פרטי או דרך שירות כלשהו (רווחה? בטל"א?)?
    ראשית, אני מקווה שאת מבינה שטיפול "אמיתי" רציני ויעיל ל"דכאון ממש נוראי" מעל דפי הפורום הוא לא ממש אפשרי...
    לכן, כל שאוכל לעשות, כפי שבעצמך כתבת, זה 'רק' להמליץ על כיווני מחשבה/פעולה נוספים, אם כי איני מבינה מדוע, אם את נמצאת בטיפולה של עו"ס קלינית - אינך דנה באפשרויות נוספות ביחד איתה?...

ראשית, לגבי תרופות: אכן, רובן הגדול והרב של התרופות הפסיכיאטריות המוכרות הנוגדות דיכאון/חרדה, הן תרופות שאינן בטוחות לשימוש בהריון ועל חלקן יש ממש התוויית-נגד.
    עם זאת, למצבי דיכאון/חרדה המוגדרים כ"קלים-בינוניים" יש סוג תרופות המבוססות על צמחים (סוג אחד שאני מכירה היא תרופה המבוססת על צמח ההיפריקום) שבחלקם - כן מותרים ללקיחה בהריון. זה חייב להעשות תוך מעקב צמוד של רופא פסיכיאטר שרק לו ההרשאה למתן תרופות ובפרט - בהריון, אבל יש מצבים מסוימים בהם כן נותנים תרופות נוגדות דיכאון/חרדה גם לנשים הריוניות. שווה בהחלט לבדוק עם פסיכיאטר.

מעבר לזה: כל סוג טיפול שאינו מערב לקיחת חומרים כימיים/נרקוטיים הוא סוג טיפול מותר, ויותר מכך - אף רצוי.
    אני מדברת על על טיפול התנהגותי קוגניטיבי עם/בלי למידת טכניקות הרפייה, טיפול EMDR, וביו פידבק.
    בהצלחה, ותרגישי טוב!

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • הי שרון
    מצטערת על התגובה המאוחרת אולם רק היום הצלחתי להכנס לפורום סוף סוף (היו בעיות באתר).
    תודה רבה על ההמלצות. הפסיכיאטר שלי לא מוכן לתת לי שם של שום תרופה צימחית. לפי המרכז הטרטולוגי מותר לי לקחת תרופות נוגדות דכאון אולם הפסיכיאטר הלחיץ אותי מאוד ואמר לי שבטרימסטר הראשון הראשון אסור לקחת בשום פנים ואופן ואני לא רוצה לסכן את העובר, הוא הדבר היחיד הטוב שאני מרגישה שיש לי כרגע בחיים חוץ מבעלי...
    לגבי טיפול EMDR, אפשר לדעת מה זה? ואם דרך קופ"ח כללית אני יכולה לקבל טיפולים בהנחות?
    ביופידבק אני לא רוצה, עברתי את זה בעבר עם וסטיבוליטיס וזה לא השפיע כלל....
    תודה!
  • הי שרון
    מצטערת על התגובה המאוחרת אולם רק היום הצלחתי להכנס לפורום סוף סוף (היו בעיות באתר).
    תודה רבה על ההמלצות. הפסיכיאטר שלי לא מוכן לתת לי שם של שום תרופה צימחית. לפי המרכז הטרטולוגי מותר לי לקחת תרופות נוגדות דכאון אולם הפסיכיאטר הלחיץ אותי מאוד ואמר לי שבטרימסטר הראשון הראשון אסור לקחת בשום פנים ואופן ואני לא רוצה לסכן את העובר, הוא הדבר היחיד הטוב שאני מרגישה שיש לי כרגע בחיים חוץ מבעלי...
    לגבי טיפול EMDR, אפשר לדעת מה זה? ואם דרך קופ"ח כללית אני יכולה לקבל טיפולים בהנחות?
    ביופידבק אני לא רוצה, עברתי את זה בעבר עם וסטיבוליטיס וזה לא השפיע כלל....
    תודה!
  • היי ,
    אני מבינה את הפסיכיאטר שלך.
    למרות מה שאומרים האנשים במרכז הטרטולוגי, את המרשמים לתרופות נותנים הרופאים האישיים, ואלו נחלקים בדעותיהם: חלק לא מוכנים לקחת שום סיכון ובאופן גורף לא נותנים שום תרופה פסיכיאטרית למטופלות הריוניות, וחלק אחר טוען שפעמים רבות הנזק שנגרם לגוף כתוצאה מדיכאון/חרדה קשים הוא נזק רב יותר מאשר הסיכון בו מסתכנים כאשר לוקחים תרופה שמאזנת מצב רוח.
    נהוג ללכת לפי מה שאומר הרופא האישי. הוא מכיר אותך, את מצבך, את ההיסטוריה שלך ואת יכולת ההתמודדות שלך טוב מכולם. סמכי עליו.

מצער לדעת שאת סובלת מוסטיבוליטיס... מחלה איומה . אכן, ביופידבק מוכר כאחד הטיפולים המומלצים למחלה זו. עם זאת, זהו טיפול הניתן במשולב עם טיפולים אחרים. האם עברת אבחון לגורמים פיזיולוגיים למחלה? האם ניסית נטורופתיה? אוסטיאופתיה? פיזיותרפיה? טיפול אצל תזונאית? האם יש גורמים לדלקת פנימית זו?
    אין דרך טיפול אחת לבעיה מורכבת זו, ולנשים שונות יסייעו דרכי טיפול שונות. ממליצה לך לא להתייאש מחיפוש פתרון לבעיה...
    לגבי EMDR - להלן ראשי התיבות: Eye Movement Desensitisation Reprocessing
    בעברית: מדובר על תהליך של 'עיבוד מחדש' והפחתת רגישות על ידי אימון בתנועות עיניים.
    השיטה הומצאה ע"י ד"ר פרנסין שפירא, ומבוססת (באופן כללי ביותר) על ההכרה במחזורי שנת האדם, הכוללים את שלב שנת ה - rem המאופיינת בתזוזת העיניים מימין לשמאל ולהיפך. התגלה שהזזת העיניים בדומה למה שקורה בשלב שנת ה - rem גורמת לחזרה למצב של 'עיבוד נתונים' במוח (מה שבאמת מתרחש בשלב שנת ה - rem) ויכול לאפשר מצב של איזון ועיבוד נתונים, בדומה למתרחש בזמן שינה.
    בארץ אגודת ה - EMDR מלמדת שיטה זו לאנשים בעלי הסמכה ממשרד הבריאות - בדר"כ רופאים.
    אינני יודעת האם טיפולי EMDR נכנסו ל"סל התרופות" בארץ, או אם את יכולה לקבל טיפולים בהנחת קופ"ח.
    ממליצה לך לחפש מטפל/ת שהוא/היא גם רופא/ה, ומוכר ע"י האגודה בארץ. למיטב ידיעתי, הטיפול יעיל מאד אך יהיה עלייך לפני כן להתייעץ עם רופאך - האם הדיכאון שלך לא נוגד את הטיפול הזה - קונטרא אינדיקציה (שבמקרים מסוימים קורה עם סוג מסוים של דיכאון, לכן ממליצה לבדוק את זה).
    תרגישי טוב, וחזרי לעדכן כאן...

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • הי שרון
    תודה רבה רבה לך על ההתעניינות והאיכפתיות
    לשמחתי דווקא בתחום הוסטיבוליטיס הכל הכל תקין, אני עברתי ניתוח ב-2003 שהציל אותי ומאז הכל פחות או יותר טוב (היו תקופות של ירידה ושל עלייה אבל סה"כ אין לי תלונות). המחלה הארורה הזו כן השאירה משקעים בתחום החשק אבל למדתי לחיות עם זה וכך גם בעלי...
    בכל אופן, דיברתי עם הפסיכיאטר שלי אתמול והתחננתי בפניו לעזרה כלשהיא. מאוד קל להגיד: את תשרדי, זה רק לטרימסטר הראשון אבל בפועל זה לא כל כך פשוט, אי אפשר במשך חודשיים שלמים לבכות כל שעות היום ולהרגיש שהחיים שלך לא שווים את המאמץ...
    הוא אמר לי שיוכל לעזור לי וקבע איתי 3 פגישות, הראשונה ביום שלישי הבא.
    הלוואי שהוא יצליח לעזור לי...

• שלום peledh,
    אשמח להפנות אותך לנציג קשרי לקוחות שישוחח איתך באופן אישי על מנת לתת לך מידע לגבי הטיפול EMDR וכיצד נושא הביטוח משתלב בטיפול שכזה. את מוזמנת להזין את פרטייך- שם, עיר מגורים, טלפון, נושא הפניה
    בקישור המצורף - http://twisted.co.il/2009/clalit/CustomerService/
    עם מילוי הפרטים נציג של צוות שירות הלקוחות האינטרנטי שלנו ייצור איתך קשר בהקדם האפשרי.

תודה,
    יערה, נציגת כללית
  • היי פלד ,
    אכן, מחלה זו ידועה כ"משאירת משקעים נפשיים"... , אבל אני שמחה לדעת שניתוח היטיב עמך מאד (גם הוא, לא תמיד עוזר לכולן...).
    אני מסכימה איתך מאד לגבי מה שכתבת, שאפילו אם זה "רק" לטרימסטר הראשון - הסבל הוא קשה מנשוא. הרי הסבל הוא כל יום, ופה מדובר על 3 חודשים (נניח שעברת מהם כבר כחודש וחצי-חודשיים) של סבל יומיומי...
    מקווה מאד שהפסיכיאטר יעזור לך

ליערה נציגת הכללית,
    תודה על ההתייחסות הספציפית לשאלה שנשאלה, ועל הרצון לענות תשובה מהימנה.
    אני מקווה שהפונה אכן תוכל להשתמש בשירות של הכללית, אם יענה על הצורך שלה.
    עם זאת, הפורום מיועד למענה מקצועי לשאלות, ואינו מהווה מקום לפרסום משום סוג שהוא (פרסומות - סמויות וגלויות - בדר"כ נמחקות. הפעם אני משאירה את הקישור משום שייתכן ויתן מענה ספציפי לפונה. תודה על ההבנה להבא.)

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה