בעיות שינה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני ליאת אמא של נועה בת 6 חודשים בעוד שבועיים...

נועה כמעט ולא ישנה במשך היום קשה לה נורא להירדם
    ולרוב היא נרדמת בידיים בתנוחת עירסול...
    כשהיא נרדמת היא מתעוררת מהר מאוד
    לאחר 10 / 20 דקות היא כבר מתעוררת...

בגלל החוסר שינה שלה במהלך היום היא לא רגועה ובשעה 18:30 , 19:00
    היא כבר נורא העייפה ורוצה לישון....
    אני בשעה 18:30 בערך מתחילה טקס שינה
    שכולל מקלחת חמימה עיסוי של הגוף עם שמן (שהיא מאוד אוהבת ונהנת ממנו...)ושבשעה בערך 19:45 היא אמורה לאכול ארוחה אחרונה...
    אבל אז היא נרדמת אחרי המקלחת בסביבות 19:00 וזה הורס את כל הסדר ...
    היא פשוט לא מחזיקה את עצמה עד שבע וחצי רבע לשמונה לארוחה...,
    אני לא רוצה שהיא תישן בשבע זה מוקדם מידי ... כי אז היא תתעורר לאכול מימלא
    "והלילה יהיה לילה לבן"
2 תגובות
עמוד 1
  • הי ליאת.

נשמע שאת מודעת היטב למשמעותו של טקס שינה ולחשיבות שבכמות שעות השינה.

נועה אמורה לישון בגילה 10 שעות בלילה ו- 5 שעות ביום (המחולקות ל- 3-4 פרקי שינה).
    החל מגיל חצי שנה לערך, נועה תזדקק לכ- 11 שעות שינה בלילה ו- 3 שעות שינה ביום (המחולקות ל- 3 פרקי שינה).
    אין ספק שלחוסר בשינה במהלך היום, יש השפעה רבה על הלילה.

אני ממליצה על כמה דברים:
    היי את זו שיוזמת את השינה של נועה במהלך היום. אל תחכי לסימני עייפות, לעתים הם מופיעים כשכבר מאוחר מדי להשכיב... השכיבי את נועה לישון כשעה וחצי לאחר ההתעוררות הראשונה שלה. במהלך היום, השכיבי אותה לאחר כשעתיים שלוש מרגע שמתעוררת ודאגי שהיא תתעורר מהשינה האחרונה שלה כשעה וחצי לפני שנת הלילה.

נסי להרדים על הידיים ולהניח את נועה במיטה כשהיא כמעט רדומה. המשיכי את ההרדמה במיטה באמצעות טפיחות / מגע / קול... נדרשת ממך המון סבלנות, אך ככל שתתמידי, נועה תלמד בהדרגה להרדם בכוחות עצמה. אם היא מתעוררת לאחר 10-20 דקות, חזרי על התהליך. (ייתכן וכיום היא מתעוררת לאחר זמן קצר, בשל החוסר בשעות השינה).

אני ממליצה בחום לארגן את טקס השינה כך שבשעה 19:00 נועה כבר תהיה במיטה. זו שעה מתאימה להשכבה בגיל שלה ואין זה מקרי שהיא לא מחזיקה מעמד יותר מכך. אל תחששי לגבי הלילה... אנחנו נוהגים לחשוב שככל שנשכיב את הילדים מאוחר יותר כך הם גם יקומו מאוחר יותר, או ישנו רצוף יותר, אך מחקרים מוכיחים שההפך הוא הנכון.

בגילה של נועה, היא לא אמורה עדיין לישון לילה רצוף ולכן זה בסדר אם היא מתעוררת לאוכל. אם היא "מארגנת" לילה לבן, זה לא בגלל האוכל, אלא בגלל שהגיעה לשנת הלילה עם חוסר בשעות שינה מהיום ובנוסף בגלל שנוצרו לה פערים גדולים מדי בין השכבה להשכבה. נסי לארגן שעות קבועות להאכלה וכך גם נועה תלמד להתעורר בהתאם אליהן. לדוגמא: ארוחת לילה ב- 23.00 ואז עוד ארוחה באמצע הלילה. החל מגיל חצי שנה ומעלה, אפשר להוריד את הארוחה באמצע הלילה ולתת רק ארוחת לילה בסביבות 23-24 ואז שוב בבוקר החל מ- 05:00.

שיהיה המון בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • היי מיטל תודה רבה על התייחסותך...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה