התפתחות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,

יש לי תאומים (בן ובת) בני 8 וחצי חודשים...
    הם עדיין לא זוחלים ובעצם לא אוהבים בכלל להיות על הבטן הם רק על הגב ומסתובבים לצד משחקים ומהבטן הם ישר מתהפכים.
    הבן במיוחד אוהב מאוד לשבת או לעמוד אך הוא לא עושה זאת לבדו בתמיכה הוא מחזיק עצמו יפה בעמידה.
    הרופאה שלנו אומרת שמותר להושיב אותם או להעמיד אותם ושלא לא נכון שזה גורם לעצלנות או לבעיה בעמוד שדרה.. אינני יודעת כבר מה לעשות..
    הקושי אצלי כפול... הם די בכיינים ולא מוכנים להרבה.. הם ממש לא רוצים להיות על הבטן ולכן הם עדיין לא זוחלים ואני כל הזמן מוותרת להם....
    מה עליי לעשות? יש מצב שאכן הם מדלגים שלב? וזה נכון שאם אני אעמיד אותם בלול אז זה יגרום להם לעמוד לבד? (לדברי הרופאה...

הנושא הזה קשה לי מאוד ובעייתי....
    בתודה מראש
    וסליחה על האורך
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום,
    מדברייך ברור כי לילדייך יש קושי לשכב על הבטן ולכן הם אינם זוחלים, מתיישבים מעצמם וממשמשים את שלבי ההתפתחות הנורמליים ובזמן.
    לא מדאיג אותי שהם עדיין לא זוחלים כי יש תינוקות שאוהבים לשכב על הבטן ובגיל שמונה וחצי חודשים עדיין אינם זוחלים. מה שמדאיג אותי זה שאינם אוהבים להיות על הבטן שזהו תנאי הכרחי לכל שלבי ההתפתחות. העמדה והושבה אינם מעודדים התפתחות ולעיתים אף עלולים לעכב התפתחות.
    צר לי אבל אינני מסכימה עם הרופאה ולדעתי יש חשיבות מכרעת לזחילה ואני חושבת שיש מקום לעזור להם אך לא על דפי הפורום הזה.
    אני ממליצה לך בחום להזמין מדריכה להתפתחות תינוקות אלייך הבייתה בכדי לזהות את מקור הקושי ולהתחיל לתרגל איתם שכיבה על הבטן בכדי להוביל את ילדייך להתפתחות מיטבית.
    אנא שיקלי זאת.

בברכה,
    אורנה.
    אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה