שינה לא רצופה - שאלה דחופה! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב,

    בשלושת השבועות האחרונים, בני בן ה - 4 חודשים, בוכה מתוך שינה ( עינייו סגורות ) במשך שנת הלילה שלו כל שעתיים - שלוש כי הוא רוצה מוצץ או חיבוק, הוא מקבל את שלו ונרגע מבלי להתעורר כלל (אני יודעת שלא מדובר באוכל כי כשהוא רעב הוא מתעורר ופותח עיניים וזה קורה 6 עד 8 שעות משעת ההרדמות שלו).
    ההתנהגות הזאת גורמת לנו וגם לו להיות עייפים מאד בעקבות היקיצות המרובות, ולאחרונה זה יותר קשה מכיוון שהוא עבר לישון בחדר שלו.
    הוא עבר לחדר שלו לפני שבוע וחצי, העברנו אותו בגלל שהעריסה היתה כבר קטנה בשבילו וכל פעם שהיה בוכה מצאתי אותו צמוד לצד ולא יכול לזוז. חשבתי שבגלל זה הוא בוכה אבל גם במיטה הגדולה הוא בוכה כמו בעריסה (לפעמים אני מוצאת אותו צמוד לצד גם שם)
    אם לא ניגשים אליו אחרי דקה או שתיים הוא ממשיך לבכות, למרות שקרו כמה פעמים שהוא נירגע לבד.
    אני לא יודעת אם זה חשוב, אבל בשינה במשך היום הוא כן נרדם עם המוצץ
    ויושן בערך 50 דקות כל פעם. בערב הוא נרדם תוך כדי האוכל.

    אשמח לתשובה מועילה
    ריקי
4 תגובות
עמוד 1
  • הי ריקי.

    ראשית, אני מבינה את העייפות והתשישות וממליצה להיאזר בהמון סבלנות. גם אם בנך ישן טוב יותר עד כה, לעיתים עם ההתפתחות והגדילה – מתרחשים שינויים גם בשינה וצצים מעט קשיים.

    בגיל 4 חודשים, מומלץ להאכיל בכל ארבע שעות לערך. אני ממליצה להחליט על זמנים קבועים להאכלה בלילה ובכל התעוררות שהיא לא לאוכל, להרגיע באמצעות מגע, טפיחות, קול מונוטוני – או כל מה שאתם יודעים שיכול להרגיעו. ע"פ תיאורך (העיניים העצומות וההירדמות המהירה חזרה) – ייתכן גם שבנך חולם חלומות.

    לגבי המוצץ – כאשר מדובר בילדים גדולים יותר, ניתן ללמדם להכניס את המוצץ לבד לפיהם. אין ספק שכרגע בנך עדיין זקוק לך על מנת לעשות פעולה זו...

    לגבי ההיצמדות לצד העריסה / המיטה : מדובר בתופעה מאד נפוצה בקרב תינוקות. הם למעשה מחפשים את התיחום והגבולות (בדומה לתנאים שחוו ברחם) – וכך אנו מוצאים אותם צמודים לאחת מדפנות המיטה ללא קשר לגודלה (מדהים לראות איך הם מצליחים להגיע למצבים אלו גם כאשר אינם יודעים עוד לזחול ולהתהפך)...

    דבר נוסף שיכול לסייע לשנת הלילה, הוא הקפדה על כמות שעות שינה מספקת במהלך היום והפרשים נכונים בין שינה לשינה. בנך זקוק בגילו לעשר שעות שינה בלילה וחמש שעות שינה ביום (המחולקות ל 3-4 פרקי שינה). במהלך היום, השתדלי להשכיבו כ 2-4 שעות מרגע שהתעורר (למעט השינה הראשונה והאחרונה ביום – שם מומלץ ליצור פערים קטנים יותר).

    לסיכום: לצערנו, בשינה אין קסמים... נראה שאת מכירה היטב את בנך ואת צרכיו. היאזרי בהמון סבלנות ובכל פעם שלא מדובר באוכל – היי עקבית והתמידי: הרגיעי אותו בדרכים אחרות והישארי לידו עד שנרדם. אני מאמינה שעם הזמן הוא יתרגל למיטתו החדשה ויסגל הרגלי שינה נכונים בעזרתך.

    בהצלחה !!!
    מיטל דרורי - יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • היי מיטל,

    תודה רבה על התשובה המהירה עזרת לי מאד :), יש לי עוד מספר שאלות ואשמח אם תוכלי להמשיך לעזור לי.

    בקשר לשינה ביום, תוכלי לכוון אותי בערך לשעות השינה המתאימות לו כדי לסדר לו סדר יום יותר טוב?
    הוא ישן פעם אחת בין האכלה להאכלה 50-45 דקות (לפעמים ישן פעמים, אחרי האוכל ולפני האכלה הבאה אבל זה לא קורה הרבה).
    כך שהוא באמת ישן 3-4 פעמים במהלך היום אבל הוא לא מגיע לחמש שעות, האם במקרה שלו יש צורך ביותר מ 4 השכבות?
    בלילה הוא ישן 10 שעות.

    שעות האכלה הן בקירוב ל: תשע בבוקר, אחת בצהריים, חמש אחר הצהריים ותשע בערב, ואז הוא נירדם לשנת הלילה עד בערך שבע או שמונה בבוקר תלוי מתי הוא נרדם בדיוק.
    בשבוע וחצי האחרונים התחלתי לתת לו דיסה בארוחת הערב כדי שישן יותר שעות וזה קצת עזר להאריך את השינה משש שעות לשבע או שמונה שעות.
    עם הדיסה שעת האכלת הלילה היא בין 4 ל 5 בבוקר.
    האם שעה תשע בערב היא שעה מאוחרת להיכנס לשינת הלילה וכדאי להקדים?

    תודה רבה

    ריקי
    ריקי
  • הי ריקי.
    מכיוון שכל תינוק מתעורר בשעה אחרת וישן למשך זמן שונה במהלך היום – פחות נכון יהיה לנקוב בשעות מסוימות. יחד עם זאת, חשוב לשים לב להפרשים הנכונים ולכמות שעות השינה המתאימה לגיל. על כן, הייתי ממליצה להשכיב את בנך בפעם הראשונה כשעה וחצי לאחר התעוררות הבוקר. לאחר מכן – כשעתיים שלוש לאחר שמתעורר בכל פעם ואת השינה האחרונה של היום – לתזמן כך שיתעורר ממנה כשעה וחצי לפני שהולך לישון את שנת הלילה. במידה והוא לא מגיע לחמש שעות, בהחלט אפשר ליזום עוד השכבות. אם תקפידי על ההפרשים הנכונים, מס' פרקי השינה ביום יסתדרו גם הם.
    שימי לב שאת מובילה את התהליך ויוזמת את השינה ולא ממתינה לסימני עייפות, על מנת לא לפספס את הזמן המתאים לשינה.

    שעה 21:00 היא אכן מאוחרת. אני ממליצה להשכיב בסביבות 19:00-19:30. לפני השינה, אפשר קצת ל"צמצם פערים" עם האוכל. כלומר: אם אכל ב 17:00, את יכולה להאכיל אותו שוב – 19:00-19:30 ממש לפני שהולך לישון. אפשר להקדים את שעת ההשכבה בהדרגה בכל כמה ימים.

    שיהיה בהצלחה !!!

    מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • תודה רבה מיטל, אני אנסה זאת

    שבת שלום

    ריקי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה