שאלה בנוגע לתרופות טבעיות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני לא יודעת אם אפשר לקרוא להם תרופות. רופאת הילדים שלנו דיברה איתנו על תכשיר טבעי חדש שנקרא "זום" שאמור להרגיע את הפעלתנות והתזזתנות של הילד. היא אמרה שאפשר לקנות את זה בסופר פארם ללא מרשם. אני כמובן לא מתכוונת לערוך ניסויים על בני, אבל לפעמים נראה לי שיש צורך למתן את ההתנהגות שלו.
    להזכירך בקצרה, ערכנו אבחון התנהגותי לאחר שהתעוררו בעיות התנהגות חמורות בגן טרום חובה. הוא נמצא חכם להפליא ובעל טווח קשב קצר. הוא צריך להתעסק עם משהו (כמו ציור) כדי שבת במקום ולהיות קשוב (לא תמיד). בקיצור, עברנו גן והוא מסתדר הרבה יותר טוב, אבל יש קשיים בעיקר בזמן הריכוז (וגם לא כל ריכוז) והוא צריך לשבת ליד הגננת או עליה והוא נורא זקוק למגע ותשומת לב. הרופאה נורא חששה שניתן לו ריטלין אז היא הציעה את הזום הזה ורק במידה ויתעוררו קשיים בלמידה (כרגע אין). אני חושבת שמעבר למצבים המסוימם האלה יש פעמים רבות שאני רואה אי שקט אצל הילד והוא ממש תוסס, המון אנרגיות. שאלתי היא אם את מכירה את הזום הזה או משהו אחר שיכול רק להרגיע. וואו יצא לי ארוך ! לא התכוונתי...
1 תגובות
עמוד 1
  • היי נועה,
    אין לי ניסיון אישי עם הזום. שמעתי על התכשיר, וזה מה שאני יודעת לומר עליו:
    הוא מבוסס על חומצות שומן של דגי ים. מבחינה זו, הוא דומה (בהרכבו, וכנראה שגם בהשפעתו) לתכשירי ה - אומגה3 למיניהם. יש הטוענים שהשפעתם של ה'אומגות' על תפקוד קוגניטיבי והישגי למידה הוא משמעותי...
    ממה ששמעתי - לוקח פרק זמן של מספר חודשים עד שמתחילים לראות השפעה כלשהי.
    הזום מוגדר כרגע כתוסף ת****, ולא כתרופה (גם לא טבעית) ולכן הוא ניתן להימכר ללא כל מרשם.
    כמה דברים:
    דבר ראשון, בהיותו תוסף תזונתי, הרי הוא כנראה נטול תופעות לוואי בלתי רצויות (מלבד במקרים שלמשל: יש בעיות עיכול, שלשולים ויציאות לא סדירות, שאז מתן תוספת תזונתית שמבוססת על שמן דגים היא לא ממש רצויה - וגם אז הייתי מתייעצת עם תזונאית שזהו מקצועה) - ולכן, ניתן לתת, ומקסימום - לא יעזור. לפחות לא הסתכנת בגרימת נזק כלשהו...
    דבר שני, כי שכתבתי לך, ל'אומגות' למיניהן יש ככל הנראה השפעה חיובית על תפקוד קוגניטיבי ותהליכי למידה הכרוכים בתפיסה, זכרון, הטמעה וכד'.
    את כותבת על משהו אחר. את כותבת על תסיסה, אי שקט (מוטורי?), תזזיתיות, אנרגטיות... זה קצת שונה מהדברים שלשמם מוגדר הטיפול בתוספי הת**** מסוג אומגה. ולכן, אני לא יודעת אם יש טעם כרגע לתת את ה'זום', אם כי כפי שכתבתי, סיכוייו להזיק הם כנראה נמוכים.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה