הצילו! כבר לא רוצה לישון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,

בתי בת 5 חודשים ויונקת הנקה מלאה. בערך מאז שנולדה ישנה מצויין ביום וגם בלילה ילדה נוחה מאוד שכמעט ולא בכתה. בלילה אף הצליחה לישון לילות שלמים ולפעמים רק עד 4:30 (כשהיא הולכת לישון ב20:00 אחרי טקס שינה מסודר שבסופו הרדמה עצמאית).
    בערך בשבוע האחרון +- היא ממש לא רוצה לישון. במשך היום זה ממש מאבקים קשים ובכי היסטרי וגם כשהיא נרדמת היא כבר לא ישנה בשום שלב יותר משעה (לפני כן תמיד היתה שנת צהריים ארוכה יותר). יוצא שכל היום אני בניסיונות הרדמה בשביל שינה של 40 דקות. אני מנסה הכל, להשכיב לפני סימני העיפות,להתידד מחדש עם המיטה בשלבי הערות, כל דבר אפשרי (אני חושבת)
    גם בלילות היא פתאום מתעוררת ב1 ובוכה ורוצה אוכל ואז שוב עוד פעם ב3 או 4.

אני כל כך מבולבלת. נראה כאילו היא כל הזמן ברע, עייפה מקטרת ובוכה. בהתחלה חשבתי שזה משהו רפואי או שיניים או אולי היא רעבה יותר. אבל עכשיו נדמה לי שזה אולי כן משהו בהרגלי השינה שאיכשהו השתבשו.

אשמח לעזרה, מה עושים?.
3 תגובות
עמוד 1
  • היי,
    דבר ראשון - נשמע שאת עושה עבודה כל כך מצויינת בהבנת התינוקת ועל כך כל הכבוד לך!

דבר שני - יכול להיות שזה באמת התחיל כבעיה רפואית כל שהיא (שיניים, גזים, אוכל) ונהיה הרגל. עליך לראות מה השתנה אצל התינוקת בימים הראשונים של התופעה והאם הצורך שלה מתמלא ואז לטפל בשינה.
    אם הצורך שלה מתמלא או את לא מוצאת שום צורך חדש שלה, הרגישי יותר ביטחון בעצמך וטפלי בבעית השינה בממוקד -
    חזרי אחורה והתחילי מהתחלה - תחילה הרדימי על הידיים ואז, כאשר היא מנומנמת שימי אותה במיטה ואל תשימי לב לבכי שלה ולכעס - היא נרדמה בעבר במיטה לבד - היא תעשה את זה גם עכשיו.

כנ"ל ביום ובלילה.
    מקווה שעזרתי
    בהצלחה

---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
  • הי.

נשמע שאת מודעת מאד להקניית הרגלי שינה נכונים וכל הקשור להם.

אל ייאוש, לעתים בגילאים אלו אנו עדים לקפיצה בגדילה ובהתפתחות ועל כן טבעי שגם אם בתך ישנה טוב עד כה, היא תגלה קשיים.

עשית טוב שניסית להשכיב לפני סימני העייפות, כיוון שלעתים סימני העייפות הפיסיים מגיעים לאחר שפספסנו כבר את המועד המתאים לשינה.

כצעד ראשון, נסי לפעול לפי זמנים ולוודא שלא עובר זמן רב מדי בין שינה לשינה. (שכן עניין זה עשוי להקשות על ההשכבה וההרדמות). בתך זקוקה לעשר שעות שינה בלילה וחמש שעות שינה ביום, המחולקות לכמה פרקי שינה. גם אם היא ישנה רק שעה, זה בסדר כל עוד לא יעבור זמן רב מדי עד השינה הבאה. נסי להשכיבה כשעה וחצי לאחר התעוררות הבוקר ואז שוב כשעתיים שלוש לאחר כל התעוררות. אם היא הולכת לישון ב- 20:00, נסי לכוון את השינה האחרונה שלה לסביבות 17:00-17:30 .

לגבי האוכל – בהנחה שבתך מתפתחת ועולה יפה במשקל, את יכולה לקבוע שעות קבועות להאכלה בלילה (בכל 4 שעות לערך). בכל התעוררות שאינה בשעות אלו, הרגיעי על הידיים ולאחר מכן סיימי את ההשכבה במיטה, כשאת נמצאת ליד בתך ומרגיעה אותה במיטתה. וכך גם במהלך היום.

השתדלי להתמיד בדרך הרדמה אחת ולהיות עקבית. כעבור כשבוע, תוכלי להתחיל את ההרדמה במיטה במקום על הידיים. נדרשת ממך עבודה קשה, אך התמדה מצדך תסייע לבתך לסגל לעצמה הרגלי שינה נכונים ותקל על אופן ההרדמות בהמשך.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • גם לי זה קורה ... שלי בדיוק בת חמישה חודשים וגם אצלי התחילה הבעיה הזאת רק שאצלי היא לא בוכה סתם בא לה לשחק... שסיפרתי את זה לחמותי.. היא שאלה אותי מה נתתי לה לאכול ואז אמרתי לה שהוספתי לה במרק פטרוזליה רק לטעם (לא טחנתי אותו) ואז היא אמרה שיש ירקות שגורמות לעירנות בלילה ובאמת במרק לא שמתי הפעם את הירק הזה ועכשיו היא ישנה לי לילה שלם ... אולי במקרה שלך זה קשור לאוכל שאת אוכלת???? כי את מניקה זה בכל אופ מה שקרה לי.. :-)

[url=http://www.up2me.co.il/v.php?file=10192205.jpg]
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה