כמה שאלות בנושא השינה.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב!

מאיה בת 9 וחצי חודשים.
    מתעוררת בסביבות 6 וחצי-7.
    במשך היום ישנה פעמיים - בבוקר כשעה בערך משעה 10 ואז אני מעירה אותה אחרת ישנה שעתים ולא ישנה עד הערב,ובצהרים בסביבות 2 וחצי ישנה עוד שעה-שעה וחצי והפעם אני לא מעירה אותה אלא נותנת לה להתעורר לבד.
    בערב אני משכיבה אותה בסביבות 8-9.
    קמה בלילה לפחות פעמים.
    האם סדר היום הזה בסדר?
    ועוד שאלה-
    היא נרדמת בעיקר עם בקבוק ורק בלילה אני מניקה אותה והיא נרדמת לי על הציצי.
    איך אני מצליחה להרדים אותה ללא בקבוק?
    ניסיתי מליון שיטות - ליטפתי אותה,נענעתי אותה אבל היא מסתובבת ומתגלגלת ולא שוכבת.
    אני רוצה להגיע למצב שהיא נרדמת לבד ולא על בקבוק כי כשהיא תלך לגן בטח יהיה לה קשה.

תודה!
    נוני.
4 תגובות
עמוד 1
  • עוד משהו ששכחתי לציין -
    אני סוגרת את התריסים בחדר כשהיא הולכת לישון.
    האם זה נכון?

• הי נוני

מאיה זקוקה בגילה לכ- 3 שעות שינה ביום וכ- 11 בלילה. אם היא מתעוררת בסביבות 06.30-07.00, הייתי ממליצה להקדים מעט את פרק השינה הבא ולהשכיב בסביבות 09.30, על מנת לא ליצור פער גדול מדי. בנוסף, על מנת לא ליצור פער גדול מדי בין שנת הצהריים ללילה, הייתי ממליצה להשכיב לא יאוחר מ- 19:00. אל תחששי שהיא תתעורר מוקדם בשל כך, ההפך הוא הנכון וייתכן וכך מאיה תסתגל בהדרגה ותקבל בלילה את כמות שעות השינה המתאימה לגילה. יצירת פערים גדולים מדי בין שינה לשינה, עלולה להשפיע על ההירדמות ועל השינה במהלך הלילה.

על מנת להרדים ללא בקבוק / הנקה, כדאי לנתק את הקשר הישיר בין האוכל לבין השינה. כך לא ייווצר מצב שבו הבקבוק / הנקה הם תנאי להירדמות. כחלק מטקס השינה, נסי לעשות עם מאיה עוד משהו קטן בין הבקבוק לשינה (שיר / סיפור קצר...) ואז לשים במיטה. מרגע זה, נדרשת המון עקביות והתמדה. גם אם מאיה מסתובבת ומתגלגלת, היי לידה והרגיעי אותה עד שתרדם. כך היא תוכל ללמוד להרדם לאט לאט בכוחות עצמה וללא הבקבוק.

לגבי התריסים – זה בסדר גמור. את יכולה להשאיר אור חלש שיאפשר לך גם לגשת אליה באמצע הלילה במידת הצורך, מבלי להדליק אורות.

בהצלחה בעתיד בגן ולילות שקטים ורגועים.

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • תודה רבה על תשובתך !

רציתי לשאול בהמשך לתשובתך -
    שלוש שעות שינה במשך היום - האם אפשר שהיא תישן רק פעם אחת במשך שלוש שעות או שבעצם היא עדיין חייבת לישון בוקר+צהרים.

ובקשר להשכבה בשעה 7 בערב - לצערי לא כל כך אפשרי כי בעלי רק חוזר מהעבודה ב 7 וחצי בערב והוא מתעקש לעשות לה אמבטיה..ככה שלפני 8 אין סיכוי שהיא תלך לישון.

תודה

נוני.
  • הי נוני.
    רצוי שמאיה תישן שני פרקי שינה במהלך היום, על מנת לא ליצור פערים גדולים מדי בין שינה לשינה.
    במידה ואין לך ברירה אלא להשכיב ב- 20:00, נסי לכוון את השינה האחרונה, כך שמאיה תתעורר ממנה בסביבות 17:30-18:00.

שיהיה בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה