תינוק בן 3 חודשיים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי
    התינוק שלי בן 3 חודשיים במשך היום לא מצליח להיחרדם לבד מה ששונה מהלילה הוא נרדם רק בנדנד מה עושים?? אני לא מצליחה להרדים אותו במיטהשלו ליותר מ5 דק הוא מתעורר אני ממש מיואשת . ואיזה סדר יום מומלץ לתינוק במשך היום?תודה
5 תגובות
עמוד 1
  • קודם כל מזל טוב להולדת בנך

זה מצוין שהבן שלך נרדם בלילה במיטתו, נראה כי אתם עושים עבודה טובה בערבים ובלילות.
    במשך היום קשה יותר לתינוקות "לכבות" את המתגים במוח הקולטים את העולם שמסביבם. בעיקר תינוקות סקרנים מאד.

נסי להרדים אותו במיטתו בחדר חשוך מעט ועם מינימום של אינטראקציות, מה שיקל עליו להירדם.
    כמו כן נסי לזהות את סימני העייפות שלו עוד לפני שהוא מאד מאד עייף. למרבה האירוניה, ככל שהתינוק יותר עייף - ככה יותר קשה לו להירדם.
    במשך היום כדאי ורצוי לבנות לתינוקך סדר יום שיתאים לצרכייך - וכמובן גם לצרכים שלו. נסי לבחון את השעות שהוא רעב ועייף ונסי סביב זה לבנות סדר יום.
    כמו כן זיכרי שתינוק בגיל הזה מתקשה מאד להיות ער מעבר לשעה וחצי - שעתיים ברציפות.
    בהצלחה

מיכל איתם עמרני
    דולה - מלווה יולדות בחיפה
    מלווה הורי תאומים לפני, במהלך ולאחר הלידה
    יועצת שינה מוסמכת
  • היי

תודה על התשובה אני אנסה , למרות שהיום פעם ראשונה הוא נרדם למשך שעתיים במשך היום ואחהצ שוב נרדם לאיזה שעה , מה הסיבה שפתאום הוא נרדם במשך היום? עשיתי את אותו הדבר כמו תמיד
    עד עכשיו סובל מגזים זה היה לילה יחיד שקם לאכול והמשיך לישון ללא בכי האם יכול להיות שהשינה במשך היום קשורה לגזים(הוא מקבל גזים בערך ב4 וחצי לפנות בוקר )
  • אנחנו לא יודעים למה דברים משתנים אצל תינוקות, כפי שהם משתנים, כי אנחנו לא יכולים לשאול אותם.
    אני יכולה בהחלט להניח שהשכבת אותו בזמן כזה שהוא באמת היה עייף, הוא לא היה עייף מדי, ולא פחות מדי. בגלל זה זה קריטי לזהות את סימני העייפות שלו.

שנת היום בהחלט קשורה לשנת הלילה. ככל שהילד יותר עייף, ככה קשה לו יותר להירדם בערבים, וזה גם משפיע ישירות על שנת הלילה שלו ואיכותה.
    בהצלחה
    מיכל איתם עמרני
    יועצת שינה מוסמכת
  • בהמשך לשאלה זו, הבן שלי בן 3 חודשים ושבועיים, והוא לא מצליח להישאר ער מעבר לשעה וחצי במהלך היום, מעבר לזה הוא מקטר מתעצבן ותהליך ההרדמות קשה יותר. ורציתי לדעת האם זה "נורמלי" שבגיל הזה הוא לא מצליח להישאר ער מעבר לשעה וחצי גגם אחרי שינה של שעתיים? לדוגמא היום הוא ישן בין 11:30 - 13:30 אכל ב-13:45 וב-15:15 השכבתי אותו לישון כי הוא הראה סימני עייפות והוא מרדים את עצמו ברגעים אלה בלי בעיה.
    הוא מתפתח בהתאם לגילו האם יכול להיות שהוא פשוט אוהב לישון יותר מילדים אחרים? כי ילדים אחרים בגילו שמסביבו ערניים יותר.
  • הי לירון

נשמע לי תקין
    כל תינוק מתפתח אחרת, ולא יש יכולת קטנה יותר להשאר ער
    זה ישתנה בקרוב, אל דאגה

בנתיים נראה שאת עושה עבודה מצוינת
    מיכל איתם עמרני
    יועצת שינה מוסמכת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה