בעיות בשינה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי שרון מה שלומך?
5 תגובות
עמוד 1
  • היי בתשי ,
    מזל טוב ללידתך!
    זה טרי טרי, לא?... שבועיים ו - 4 ימים... וואו. זה טרי בשביל כולכם: בשביל תהל, בשבילך, בשביל בעלך, ואולי לא יהיה מוגזם לומר - שהכי טרי זה בשביל אוראל. לידת אח עבור ילד בכור הוא אירוע משמעותי מאד, בין האירועים המשמעותיים ביותר שיחווה הבכור...
    ובאמת באמת עבר מעט מאד זמן.... את צודקת כשאת אומרת ש"כל הסדר יום התפקשש לה", וברגע שחזרת הביתה היא מבטאה את השינוי הגדול שעובר עליה.
    וכי בפני מי היא תבטא את העובדה שהשינוי הוא כ"כ גדול ומשמעותי עבורה?...

אני חושבת שלא עבר מספיק זמן מאז הלידה בשביל שהקטנטונת (אוראל) תגלה סימני הסתגלות למצב.
    אני מאמינה שאת עייפה עדיין מהלידה עצמה, ואת עוברת ימים לא קלים בכלל כאשה אחרי לידה הצריכה להתמודד לא רק עם תינוקת אחת - אלא עם תינוקת ואחותה הגדולה, שגם היא דורשת את שלה.
    את המצוקה שלה נוכח השינוי הגדול שעברה אוראל מבטאה בלילות ובקשיי הירדמות.
    זה מובן וטבעי - גם העובדה שבמשך היום היא מתנהגת "כרגיל".

אני מציעה אולי לאמץ אסטרטגיה של "לא רוצה - לא חייבת": הכוונה היא שלאחר ארוחת הערב, המקלחת, צחצוח השיניים וכו', פשוט לומר לה משהו בסגנון של: אם את לא עייפה כרגע - את יכולה להעסיק את עצמך במשחק/ספר/צפיה בסרט וכד' - עד שנחליט ביחד שהולכים לישון.
    "נחליט ביחד" זה אומר שהזמן יהיה מוגבל וידוע מראש: במשך 20 דק', חצי שעה או יותר - בהתאם לכך שאת אומרת שלוקח לה בסביבות השעה להירדם.
    אסטרטגיה זו תוכל לפתור את בעיית ה"חייבת שמישהו ישב לידה" - כי אתם כך מפנים את התנגדותה להליכה לישון לפעילות שלה עם עצמה, תוך העברת המסר של: "אם את לא עייפה כרגע, אנחנו מאמינים לך, ונלך לישון עוד X זמן".
    מומלץ שזמן העיסוק שלה עם עצמה יהיה ידוע מראש ומוסכם עליכם ועליה ("את יכולה לשחק קצת עכשיו, אבל עוד חצי שעה את הולכת לישון במיטה")
    אני חושבת כמו"כ, שניתן להסביר לה בצורה מובנת שאת לא יכולה לשחק איתה בזמן זה או להיות איתה, כי את מטפלת בתהל בזמן הזה, ואת יודעת שמכיוון והיא ילדה יותר גדולה, היא תוכל לשחק לבד, עד ההליכה לישון.
    עוד קצת וההסתגלות תהיה קלה יותר, והדברים יכנסו לשגרה.
    ממש עוד קצת...
    מקווה שסייעתי

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • תודה על התשובה ועל הברכות
  • עדיין, למרות שאת חושבת שהיא כן עייפה, למרות שהיא הולכת למיטה ונשכבת בה, למרות שהיא לא קמה ויוצאת מהחדר (נשמע שהיא כן רוצה לרצות אתכם, כן מבינה שזוהי שעת השינה, כן מתנהגת בצורה שהיא "מתחשבת" בכם) - אני חושבת שאימוץ האסטרטגיה דלעיל יכולה להיות נכונה - לה ולכם.
    אני בעד לומר לה משהו בסגנון:
    "אוראל, אני רואה שבימים האחרונים קצת קשה לך להירדם, וחשבתי שאולי את רוצה לשחק קצת בחדר, עד שנחליט שהולכים לישון. את רוצה לומר לי מתי את עייפה ואז נכנס למיטה, או שאת רוצה שנחליט שבעוד (X זמן) אני אבוא, אעזור לך להכנס למיטה, אכסה אותך ונכבה את האור?"
    משהו בסגנון הזה, כמובן בניסוח שלך ובהתאמה להבנה של אוראל.
    קודם כל, זה יתן לה בחירה בין 2 אפשרויות הליכה לישון (לקרוא לך כשתחליט שהיא עייפה או לקבוע מראש זמן נתון), שנית - זה יאפשר לה לדעת שאת מבינה כרגע את המצוקה המסוימת שבהליכה לישון - ובאה לקראתה בהבנה.

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • הסדר יום שלנו לקראת השינה הולך ככה:
    ב 7 ארוחת ערב, ב 7 וחצי נכנסים למקלחת ואז מארגנים אותה בחדר שלה ונכנסים ישר למיטה. בזמן שהיא משחקת לפניט ארוחת הערב היא משחקת בחדר משחקים או בסלון. בחדר שינה אין לה משחקים כך שאם נרשה לה לשחק זה להסתובב בכל הבית ואני לא רוצה.
    אתמול בהתארגנות לשינה שיחקנו איתה קצת תוך כדי הלבשה, שרנו שירים וצחקנו ואז נכנסנו למיטה. יש לציין שביומיים האחרונים דווקא "ההצגות" בהירדמות פחתו ובמקום שעה לקח לה 40 דקות להירדם.. מקווה שזו התקדמות והזמן ילך ויפחת.
  • נשמע לי יופי של סדר יום לקראת שינה.
    ו... אם רוצים - אפשר לעשות הכל. גם להכניס (זמנית או לא) כמה משחקים/ספרים לחדר שלה, למטרה הזו, של משחק עצמאי לפני השינה.

שמחה לשמוע על הזמן היורד - מקווה שזה מעיד על מגמת הסתגלות למצב.
    ודבר אחרון:
    לא הייתי משתמשת במילה "הצגות". יש לה קונוטציה שלילית - של העמדת פנים, מעין שקר ובימוי של מצב כדי להגיע למשהו אחר.
    במקום זה הייתי מבינה שמאד ייתכן שאכן, קצת קשה לה עכשיו כל ההסתגלות למצב: את ילדת ונעלמת מהבית למספר ימים, סדר היום שלה השתנה, ו... כעת כשחזרת, חזרת עם תוספת משמעותית מאד - היא כבר לא בת יחידה שכל תשומת הלב מופנית אליה, אלא יש פה מישהו נוסף, במערך המשפחתי שלכם.
    כל אלו הם שינויים גדולים ורבי משמעות עבור פעוטה כבת שנתיים וחצי.
    והיא מגיבה אליהם בהתאם.
    היא לא "מציגה" - היא מגיבה בהתאם למה שעובר עליה.

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה