שרוני, שאלת קקי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שרוני יש לי שאלה
6 תגובות
עמוד 1
  • את בטוחה שזה עצירות? כואבת לה הבטן?
    אני חשבתי שלקטן שלי יש עצירות ולקחתי אותו לרופאה והיא אמרה לי כמה דברים:
    לא חייבת להיות יציאה כל יום אפילו לא כל יומיים...
    היא נתנה לי משחה לטוסיק (טבע קוטן נראה לי) ומסתבר שכניראה שזו הייתה הבעיה...
    היא המליצה על תזו נה של שזיפים יבשים, לחם חיטה מלאה ומיץ שזיפים מיובשים אבל כבר לא הייתי צריכה.

בהצלחה
  • טוטילה תודה מאמי
  • היו לו פצעים (כמו טחורים אבל לא טחורים) וכניראה שהוא עצר את היציאות שלו בגלל שכאב לו.
    אבל מה שהרגיע אותי זה שלא צריך שתהיה יציאה כל יום או יומיים.
    משום מה נראה לי שאת סובלת יותר מלינוי
  • תודה רבה
  • היי
    בגדול, אני מסכימה עם טוטילה ועם הרופאה שלה. לא חייבת להיות יציאה כל יום, וגם לא כל יומיים...
    וכאן באה השאלה: איך את יודעת שהיא סובלת מעצירות? אם זה על סמך העובדה שאת לא עדה ליציאה כל יום (או כל יומיים...) - אז זה לא מספיק כדי לקבוע מצב של עצירות.
    בדר"כ עצירות אמיתית מלווה בסבל: כאבי בטן, גזים, רצון ליציאה שלא מגיעה, בטן נפוחה, חוסר תיאבון...
    משהו מזה קיים אצל לינוי?...
    אם למרות העובדה שאין ללינוי יציאה כל יום או כל יומיים, היא רגועה, שמחה, משחקת, אוכלת כרגיל, לא מתלוננת (על כאבים או אי נוחות) - אז כנראה שהיא לא סובלת...
    ואז זה לא מוגדר כ"עצירות".
    עדיין, יתכן המצב כמו שתיארה טוטילה: הפרעה חיצונית ליציאת צואה, כמו טחורים או פיסורה או פציעה כלשהי באיזור של פי הטבעת - שמפריעה וגורמת לדחיית היציאה כדי להימנע מהכאב.
    וזה כבר עניין רפואי ששייך לרופא - שיאבחן ויטפל.
    בדקי את העניין של האם יש/אין עצירות, כפי שכתבתי לך למעלה.
    אם עדיין נראה לך שהבעיה היא התאפקות ללא סיבה רפואית נראית לעין, אלא כתוצאה התנהגותית - חיזרי ונראה מה ניתן לעשות.
    בהצלחה,

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • שרוני תודה רבה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה