תודה יעלי
(אתייחס אלייך קצת יותר אישית בשרשור שלך..)
סיוני
,
איזו הרגשה איומה להסתובב איתה...
מבינה אותך מאד...
תראי, כרגע אלו הם הרגשות שלך. לא בהכרח שבחרת בהם, לא בהכרח שהם כולם רציונליים (לא מבחינת מה שקורה באמת, כי אני מאמינה לך לחלוטין שכל מה שתיארת - אמת הוא. ב"לא רציונליים" אני מתכוונת שלא בטוח שכל מה שקורה באמת, אמור לגרור אחריו רגשות כאלו.) - אבל כפי שאת ואני יודעות, עם רגשות ניתן להתווכח מעט מאד...
ולכן, אני לא חושבת שאת צריכה פסיכולוג...
(תראי... אני לא ממש מכירה אותך... יכול להיות שאת צריכה פסיכולוג... אבל לא לעניין הזה
)
אני כן חושבת שהרגשתך מנתבת אותך לעשות מעשה, שכבר די ברור לך מהו....
אז לכי על זה.
ממה את חוששת כל כך?...
דוגמא אישית, רק לצורך העניין:
כשרם שלי היה בכיתה ד' (היום הוא ב - ו') נגדשו כל השיאים, ונחצו כל הגבולות - מבחינתי. יכול להיות שאת זוכרת ויכול להיות שלא, אבל זו הייתה תקופה ששיתפתי הרבה בפורום על היותו של רם "ילד כאפות" - ממש, בהגדרה. ילדים מכיתתו היו תופסים אותו בכניסה לביה"ס, בהפסקות ובדרך הביתה, חוטפים לו ציוד, משחיתים ציוד ששייך לו, מכים אותו עד השארת סימנים כחולים על הגוף...
בבית הספר ניסו לטפל - וללא הצלחה. ואז, יום אחד, בערך בתקופה של עכשיו (ט"ו בשבט-פורים כזה...) פשוט הלכתי למנהל בית הספר ודפקתי על השולחן. דרשתי שרם יועבר כיתה, אחרת - אני יורה בכל התותחים שלי ומערבת דרגים גבוהים במשרד החינוך (חלק מזה היו איומי סרק, אבל זה בכ"ז עבד...
) .
ומה את חושבת?... הוא הועבר כיתה, למחרת התייצבותי אצל המנהל
.
אז כן, זה אפשרי. אפילו בבית הספר - ואני חושבת שגם בגן...
פני לפיקוח על גני הילדים באיזורכם (מעלה אדומים, לא?...) ובקשי לדבר עם המפקחת האיזורית. ספרי את עניין התאונה המצערת ואת תחושותייך בעקבותיה.
מקווה שתצליחי.
עדכני אותנו...
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il