היי לירון
,
מעניין איך הגיבה הגננת לאחר דברייך ואיומך לגבי כתיבת עצומה עם דרישה לפיטורי הסייעת.
תפיסה חזקה של היד בהחלט יכולה להתפרש כאלימות פיזית...
ובואי נגיד שגם לצעקות, עצבנות ובכלל להתנהגות שהיא "על גבול האגרסיביות" אם לא נמצאת ממש שם - אין ממש מקום אצל אשה העובדת עם ילדים רכים בגן ילדים.
עצם זה שסמדר בחרה ליידע אותך בפרטי המקרה, מעידה על כך שהמקרה היה מאד לא נעים לה והיא הרגישה צורך לשתף.
עם זאת, קצת לא מובן לי המשפט: "בקיצור אני לא מרגישה טוב עם התוקפנות שלי ,כל פעם תאקל עם סייעת אחרת..." - האם זה קורה הרבה, שאת מתקשרת לגן/לגננת/לסייעת ו"מתערבת" בנעשה עם בתך?
אם זה המצב, לא מן הנמנע שהרצון של סמדר לשתף אותך במה שקרה נובע מהרצון שלה שתתקשרי לגן, ו"תעמידי אותן על מקומן" - שהרי כבר עשית את זה בעבר, וזה כנראה הוכיח את עצמו, בהרגשתה של סמדר.
מה שאני מתכוונת לומר הוא זה:
לפעמים לילד בגן יש התנהגויות שאמורות להיות מפוקחות ו"מנווטות" ע"י הצוות, למשל התנהגות של "השתוללות" (אולי היא הייתה אגרסיבית כלפי ילד אחר? אולי הייתה סכנה שהיא תפצע את עצמה ב"השתוללות" הזו? אולי היא סחפה אחריה ילדים נוספים ואז המצב כבר היה כמעט יציאה משליטה, דבר שחייב התערבות של הצוות בגן? - את לא יודעת, וגם אני לא). אינני טוענת שכל התנהגות של "השתוללות" בגן צריכה להיות מלווה בתגובה אלימה מצד הצוות, ומאד ייתכן שגם הסייעת בתגובתה קצת 'איבדה עשתונות' - דבר שלחלוטין אסור שיקרה.
אבל -
ייתכן שסמדר מתקשה מעט לקבל את חוקי הגן ודרך ההתנהלות המקובלת בגן - וייתכן שהדבר קשור לכך שהיא יודעת שבכל מקרה בו תהיה "התנגשות" בין התנהגותה לתגובת הצוות - את מיידית תגבי אותה ותתקשרי להפעיל איום כזה או אחר על הגננת/הסייעת.
אני חוזרת: ייתכן שהסייעת הספציפית הזו היא אכן אדם אגרסיבי ותוקפן, שלא מתאימה לעבודה עם ילדים רכים בגן.
להבא אני חושבת שבמקרה בו סמדר מספרת לך על "התקלות" שלה עם הצוות, עלייך לברר מול הגננת את הדברים מבלי לשתף את סמדר, ולנסות לקבל את התמונה המלאה לגבי מה שקרה. במקרה הצורך, הייתי אפילו ממליצה על ביקור פתע בגן, כדי לנסות ולהבין את הדינמיקה בה הדברים נעשים.
לגבי שאלתך: לדעתי - סביר להניח שלא, ולו בגלל שהיא יודעת עכשיו שסמדר מספרת לך הכל וזוכה לקבל גיבוי מלא ממך, דבר שמיידית יעמיד אותה בסכנת איבוד עבודתה, משום שאסור לה להתנקם בילד בכלל, ובגלל סכסוך עם הוריו - בפרט.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il