עניין עם הסייעת בגן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי שרון
    מה שלומך?
    משתפת גם פה, אשמח לקרוא מה דעתך
    שיחה שהיתה לי בבוקר עם סמדר
    סמדר :אמא אתמול מ' [הסייעת בגן] נגעה לי באיבר פרטי שלי
    אני: איזה איבר פרטי?
    סמדר: היא החזיקה לי חזק את היד וזה כאב לי וגם צעקה עלי.
    אני כמובן נרגעתי כבר חשבתי על סרט רע הרבה יותר
    אני:למה היא כעסה עלייך?
    סמדר: כי השתוללתי.
    כמובן שזה בסדר מבחינתי לכעוס על ילד שמשתולל אבל לתפוס חזק את היד??

התקשרתי לגננת ואמרתי לה :תקשיבי טוב, אם עוד פעם אחת אני אשמע משהו כזה על מ'
    אני כבר אדאג לכתוב עצומה שיפטרו אותה ואני אחתים את כל ההורים

ולהדגיש שזו לא פעם ראשונה שאני שומעת תלונות על מ' שהיא צועקת ,שהיא עצבנית וכו'... למזלה היא לא אלימה פיזית
    האם לדעתכן נהגתי נכון? ואם כן ,אז למה אני מרגישה חרא עם עצמי? אולי הגזמתי כלפיה?? הרי היא לא הרביצה...
    בקיצור אני לא מרגישה טוב עם התוקפנות שלי ,כל פעם תאקל עם סייעת אחרת...
    אבל הסייעת הזו באמת הגזימה הפעם, אוףףףףףףףף
    יכול להיות שהיא תתנקם בילדה בגלל שהיא מסוכסכת איתי? או שסביר יותר שלא?
3 תגובות
עמוד 1
  • היי לירון ,
    מעניין איך הגיבה הגננת לאחר דברייך ואיומך לגבי כתיבת עצומה עם דרישה לפיטורי הסייעת.
    תפיסה חזקה של היד בהחלט יכולה להתפרש כאלימות פיזית...
    ובואי נגיד שגם לצעקות, עצבנות ובכלל להתנהגות שהיא "על גבול האגרסיביות" אם לא נמצאת ממש שם - אין ממש מקום אצל אשה העובדת עם ילדים רכים בגן ילדים.
    עצם זה שסמדר בחרה ליידע אותך בפרטי המקרה, מעידה על כך שהמקרה היה מאד לא נעים לה והיא הרגישה צורך לשתף.
    עם זאת, קצת לא מובן לי המשפט: "בקיצור אני לא מרגישה טוב עם התוקפנות שלי ,כל פעם תאקל עם סייעת אחרת..." - האם זה קורה הרבה, שאת מתקשרת לגן/לגננת/לסייעת ו"מתערבת" בנעשה עם בתך?
    אם זה המצב, לא מן הנמנע שהרצון של סמדר לשתף אותך במה שקרה נובע מהרצון שלה שתתקשרי לגן, ו"תעמידי אותן על מקומן" - שהרי כבר עשית את זה בעבר, וזה כנראה הוכיח את עצמו, בהרגשתה של סמדר.
    מה שאני מתכוונת לומר הוא זה:
    לפעמים לילד בגן יש התנהגויות שאמורות להיות מפוקחות ו"מנווטות" ע"י הצוות, למשל התנהגות של "השתוללות" (אולי היא הייתה אגרסיבית כלפי ילד אחר? אולי הייתה סכנה שהיא תפצע את עצמה ב"השתוללות" הזו? אולי היא סחפה אחריה ילדים נוספים ואז המצב כבר היה כמעט יציאה משליטה, דבר שחייב התערבות של הצוות בגן? - את לא יודעת, וגם אני לא). אינני טוענת שכל התנהגות של "השתוללות" בגן צריכה להיות מלווה בתגובה אלימה מצד הצוות, ומאד ייתכן שגם הסייעת בתגובתה קצת 'איבדה עשתונות' - דבר שלחלוטין אסור שיקרה.
    אבל -
    ייתכן שסמדר מתקשה מעט לקבל את חוקי הגן ודרך ההתנהלות המקובלת בגן - וייתכן שהדבר קשור לכך שהיא יודעת שבכל מקרה בו תהיה "התנגשות" בין התנהגותה לתגובת הצוות - את מיידית תגבי אותה ותתקשרי להפעיל איום כזה או אחר על הגננת/הסייעת.

אני חוזרת: ייתכן שהסייעת הספציפית הזו היא אכן אדם אגרסיבי ותוקפן, שלא מתאימה לעבודה עם ילדים רכים בגן.
    להבא אני חושבת שבמקרה בו סמדר מספרת לך על "התקלות" שלה עם הצוות, עלייך לברר מול הגננת את הדברים מבלי לשתף את סמדר, ולנסות לקבל את התמונה המלאה לגבי מה שקרה. במקרה הצורך, הייתי אפילו ממליצה על ביקור פתע בגן, כדי לנסות ולהבין את הדינמיקה בה הדברים נעשים.

לגבי שאלתך: לדעתי - סביר להניח שלא, ולו בגלל שהיא יודעת עכשיו שסמדר מספרת לך הכל וזוכה לקבל גיבוי מלא ממך, דבר שמיידית יעמיד אותה בסכנת איבוד עבודתה, משום שאסור לה להתנקם בילד בכלל, ובגלל סכסוך עם הוריו - בפרט.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • תודה על תשובתך
    כל מקרה לגופו למשל קרה שסמדר החלה לאכול לפני שברכו ולכן היא קיבלה את קופסת האוכל שלה אחרונה ואכלה עם כל הילדים כמובן, אבל כדי להראות לה שהיא לא היתה בסדר היא קיבלה את הקופסה אחרונה. זה מבחינתי לגיטימי. במקרה זה לא התערבתי כי אני בעד לחנך אותה להתנהגות טובה.
    אם ילד לא נוהג לפי כללי הגן =צריך לקבל עונש.
    אבל להחזיק ילד בחוזקה זה לא מקובל עלי לא משנה מה קדם לכך
    כן, אני מתערבת בכל דבר ועניין בגן ,כדי שהסייעות יבינו שאני עם היד על הדופק.
    כבר קרה לי פעמיים בעבר שהתווכחתי/ רבתי עם הסייעת מ' ועם הסייעת השנייה ולכן לא הייתי שלמה עם זה שהתפרצתי על הגננת ואיימתי, כדי שלא יחשבו שאני "שרוטה" "בעייתית" וכד' , עכשיו אני מרגישה בסדר הכי חשוב זו הילדה שלי ,שיחשבו שאני קוקו...
    אגב ניסו "למרוח" אותי שלא היה ולא נברא מה שסמדר סיפרה ואולי היה אי הבנה,
    אמרתי להן חד וחלק "אני מאמינה לילדה שלי, היא לא המציאה את זה ושלא יחזור המקרה הזה שוב".
    ותודה על העצה שנתת ,בפעם הבאה אני אברר עם הגננת ללא נוכחות של סמדר
    ותודה הרגעת אותי לגבי זה שאת חושבת שהיא לא תתנקם בסמדר, תשמעי אי אפשר לדעת עם כל המקרים שקורים היום...העיקר שהיא יודעת שהעין שלי פקוחה עליה.
    טוב די לחפירות....לילה טוב
  • לירון ,
    ברור שכל מקרה לגופו.
    אני מסכימה איתך, ובעיקר לגבי הטענה שלא מקובל להחזיק ילד בחזקה, או בכלל להפעיל כוח על ילד. זה פשוט לא פייר! להפעיל כוח על מי שכוחו פחות משלך - זה .
    ואני מציעה לשנות טיפה את המשפט: "אם ילד לא נוהג לפי כללי הגן =צריך לקבל עונש", ל: "אם ילד לא נוהג לפי כללי הגן = צריך ללמדו את ההתנהגות המקובלת בגן".
    כנ"ל גם לגבי התנהגות בבית, בגן שעשועים, אצל חבר, סבתא או בג'ימבורי.
    וזה יופי שאת אמא מעורה ואכפתית!
    רק ניסיתי להסב את תשומת ליבך למצב שיכול לקרות, בו סמדר עלולה לקבל מסר מוטעה שכללי הגן עומדים בניגוד לדעתה של אמה - מצב של מסרים סותרים. וזה עלול להפריע לתהליך למידת הכללים, כפי שכתבתי לך למעלה...
    מקווה שהסברתי, ורק רוצה לומר, שוב, שאני מעריכה את מעורבותך בנעשה עם סמדר בגן.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה