היי עמליה
,
אם קראתם כל מה שמופיע ברשת, אתם בטח יודעים שתהליך הגמילה מפיפי ומקקי לא חייב לקרות (ובדר"כ לא קורה) בו זמנית.
קודם כל, אני חייבת לציין ששליטה על מתן שתן בגיל שנתיים ו - 7, הן ביום והן בלילה - היא יפה מאד!
ולגבי הקקי - ילדים שמסרבים להתפנות בשירותים ומבקשים לפני יציאות לחתל אותם או שמבקשים לעשות קקי בתחתונים - זו לא תופעה נדירה.
יש ילדים שמצליחים להיעזר ב
מסלול ההדרגתי - לעשות קקי עם התחתונים עליהם, כשהם יושבים על הסיר (או בשירותים), ובהדרגה לעשות את הדרך להשתחררות (מהתחתונים...).
אין להכריח, לכעוס או להאשים את הילדה על התנהגות זו, למרות אי הנוחות הרבה שהיא מעוררת.
נשמע מדברייך בהחלט שהיא ילדה בוגרת ומפותחת, וגם המקרה שתיארת, בו ישבתם איתה 40 דק' על הסיר ללא תוצאות, אך לאחר מחצית השעה היא עשתה בתחתונים, מעיד בעיקר על 2 דברים:
1) יכולת הבנה טובה לצרכיה ולגופה
ויכולת התאפקות.
2) יכול להעיד על קיומו של איזשהו קושי רגשי מולכם, ומול הדרישה שאתם (הוריה) מציבים לה - לעשות קקי בסיר, כ"סמל" לדרישה חברתית גדולה יותר - הדרישה להתאים את ההתנהגות לדרישות החברתיות המקובלות.
מקריאת דברייך, נשמע לי שעל פניו - פה נמצא הקונפליקט.
אני חוזרת על מה שכתבתי בתחילת דבריי: היא עדיין ילדה צעירה מאד, וכפי שכתבת, היא נמצאת בתהליך גמילה כחודשיים - לכל הדיעות, פרק זמן קצר מאד! יפה שבפרק זמן זה היא הצליחה להשיג שליטה מלאה על התרוקנות השלפוחית ביום וגם בלילה, ולגבי הקקי - מאד ייתכן שאכן מה שנדרש הוא רק עוד קצת "סבלנות, סבלנות" - כפי שאומרות לך הגננות בגן.
מאד ייתכן שעם עוד קצת זמן וסבלנות היא תתגבר לבדה על הקונפליקט של התרוקנות מקקי בסיר/שירותים ולהפרידו מקונפליקט התאמת ההתנהגות לדרישות חברתיות מקובלות, כפי שמיוצגות על ידכם.
בינתיים, בכל מקרה בו הילדה עושה קקי בתחתונים (גם אם אתם במקרה 'עדים' להתאמצותה וגם אם לא) ניתן לומר לה משהו בסגנון:
"אנו רואים שאת מעדיפה לעשות קקי בתחתונים. יכול להיות שאת עדיין זקוקה לכך, ואם זה מה שאת רוצה - זה בסדר. בכל פעם שתעשי קקי, תגידי לנו ותעזרי להחליף את התחתונים. אנחנו בטוחים שאם תרצי לעשות קקי בסיר/שירותים - תצליחי."
נראה לי שהמסר יעבור, והתהליך עד להשלמת עשיית הצרכים בשירותים יצליח תוך זמן לא רב.
בהצלחה ו... בסבלנות
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il