דיכאון בזמ ההריון... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני בשבוע 15 להריוני ולאחר שקראתי באינטרנט כתבה על דיכאון בזמן הריון התחלתי לחשוש שאולי גם אני סובלת מאותה התופעה..יש לי הפרעות אכילה, הפרעות שינה, עצב לא מוסבר, מועקה דברים שלא מאפיינים אותי..אני בחורה שמחה ועכשיו שיש לי תינוקת בדרך ,בכלל..יש סיבות למה הדיכאון הזה מגיע? יש נשים מסויימות שזה קורה להן? מה אפשר לעשות כדי להתגבר על זה..זה פוגע לי בעובר..!!

תודה..
2 תגובות
עמוד 1
  • היי רחל ,
    בשעה טובה על הריונך הצעיר .
    הריון הוא תקופה מרובת שינויים - פיזיים ומנטליים. הגוף עובר במשך זמן יחסית קצר, שינויים מרחיקי לכת וקיצוניים, שלא לדבר על כך שתוצאת השינויים האלו נשארת לתמיד, והיא בלתי הפיכה.
    אצל חלק מהנשים השינויים הללו בתקופת ההריון גורמים גם לשינויי מצב רוח קיצוניים ולתנודות שבהחלט משפיעות על הרגלי אכילה ושינה.
    בדר"כ הגורמים לתנודות ושינויים גדולים אלו במצב הרוח הם ההורמונים, שבזמן ההריון חלקם מופרשים ברמות גבוהות בהרבה מאשר במצב לא הריוני, וחלקם מופרשים רק בזמן הריון ותפקידם לתמוך בתפקודי הגוף בזמן ההריון ולקראת הלידה, וחלקם אחראים להסתגלות הגוף לתפקיד האימהי.
    בגדול, זהו ההסבר הביולוגי-פיזיולוגי.
    לא הבנתי כ"כ את המשפט האחרון שלך, ש"זה פוגע לי בעובר...!!" - במה זה פוגע בעובר?
    תראי, בשבוע 15, ואף בשבועות מתקדמים יותר, העובר מוגן בשכבות רבות של סוגי מגננות, ומוזן באופן תמידי, ובלתי תלוי ברצונותייך ומצבי רוחך. שכבות ההגנה מתחילות בשכבת מי השפיר העוטפת אותו סביב סביר, ממשיכה בדפנות הפנימיים והחיצוניים של הרחם (שהוא שריר חזק וגדול, כזכור), ונגמרת בשכבה הפנימית והחיצונית של הבטן שלך שכוללת רקמות של שריר, שומן ועור.
    הזנתו תלויה בלבדית במזון ובמים המוזרמים אליו דרך חבל הטבור - תהליך שקורה כולו בלי תלות כלשהי במה שקורה אצלך.
    יכול להיווצר אצלך חוסר - אך לא אצל עוברך. הגוף שלך דואג לו, גם אם מצב רוחך ירוד ביותר.
    כך שלגבי הפגיעה בעובר אני מקווה שנרגעת מעט. גם בנשים הסובלות מתת ת**** (רק לצורך הדוגמא), הפגיעה בעובריהן היא לא מחוייבת, ולא תמיד קורית.
    מה שכן - אני מרגישה שיש להתייחס למצוקתך שלך. גם בלי קשר לעובר ולמצבו, את אדם בפני עצמך וזכותך להרגיש טוב ותקין.
    בדברייך מובעת מצוקה מסוג כלשהו (מועקה ועצב אם אני מבינה נכון) - וזכותך לבקש שהמצוקה הזו תקטן או תיעלם.
    וכאן, בדיוק כמו אצל נשים לא הריוניות וגברים, הסובלים מהתופעות שציינת - יש לדעתי מקום להתערבות קצת יותר מקצועית. לפעמים העניין נפתר בשיחה אחת או שתיים. לפעמים יש מקום לנטילת תכשיר שיעזור להביא להקלה - וכן, יש כאלו המתאימים לנטילה גם בהריון (כמובן שבהתייעצות עם המטפל/ת ורופא הנשים!), בדר"כ הם מבוססים על מרכיבי צמחים שונים. לפעמים יש מקום לטיפולי רפואה משלימה שונים ומגוונים ממטפלים בעלי הסמכה לטיפול בנשים בהריון.
    המגוון הוא רב, והשלב הראשון, לדעתי - צריך להיות בפגישה עם איש מקצוע לבירור ההיסטוריה (האם סבלת בעבר משינויי מצב רוח? מדיכאון? מחרדה? - הכוונה היא למצבים שאובחנו וטופלו בעבר, לפני ההריון) והסיבות לפריצה דווקא כעת.
    לאחר מכן - ניתן, כפי שכתבתי, לעשות די הרבה "כדי להתגבר על זה".

בברכת בריאות שלמה, הרגשה טובה והריון תקין,
    שרון.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • שרון..
    דבר ראשון תודה רבה על תשובתך..
    בפגיעה בעובר אכן התכוונתי לאכילה נכונה ומסודרת ואם את אומרת שזה לא פוגע בה (כן- זו בת ) אז אני כבר רגועה..
    מלבד זאת אומרים שמצב הרוח משפיע על העובר..לא יודעת כמה זה נכון..מקווה שלא..חחחחח
    בכל אופן תודה רבה לך על ההסבר וההכוונה..מהפעם האחרונה נרגעתי מעט והתחלתי לחשוב עליה ולא עליי..וז מה שבעצם עזר לי להתגבר על העצבות שפקדה אותי..מקווה שבהמשך לא יהיה לי צורך בטיפול מקצועי..לא הייתי אף פעם ולא בא לי להתחיל עכשיו..!!

כנראה שהייתי צריכה להתמקד מלכתחילה ביצור המופלא הזה שגדל בתוכי, בבת שלי- ולהבין ששום רגש מלבד אהבה ואושר לא צריך לפעול פה..!!

תודה..
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה