תינוקת עירנית בלילות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,

יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי. מהיום שהגיעה הביתה היא ערה בלילות וישנה ביום. כמובן שאני מנסה לישון איתה בבקרים, כדי שאוכל להמשיך לתפקד אך זה לא פתרון, כי יש לי ילדה בת 3 שזקוקה לי אחה"צ.
    לצערי אין לי במשפחה איש שיוכל לעזור, בן זוגי אינו מסתדר איתה (לטענתו) ולא מתלהב לעזור, כך שאני די מותשת ואומללה. פשוט לא אכפת לו, מה שמתסכל עוד יותר, גהתסכול והכעס גורמים לנדודי שינה נוספים).
    בטיפת חלב ייעצו לתת לה מטרנת לילה טוב, או להחליף לה את סוג האוכל.
    אני אובדת עצות לחלוטין. מאוד רוצה לטייל איתה בבקרים או להיפגש עם חברות, לראות אנשים, להרגיש נורמלית. עד כה קבעתי וביטלתי בבוקר כיוון שאני קורסת...
    עם הגדולה שלי זה קרה והסתדר מעצמו.

איך הופכים את זה חזרה? אתמול היא אכלה ב - 7 בבוקר ופשוט הערתי אותה במכוון ב - 10, היא אכלה אחרי כחצי שעה והיתה ערה רוב שעות היום. חוץ מנמנומים פה ושם, היא נרדמה בערב בערך ב - 18:00 עד 20:30. ושוב היתה ערה בלילה.
    אני באמת קורסת. הגעתי למצב של בכי מעצבים לעיתים קרובות.
    עוד מעט אחזור לעבודה ואני לא יודעת איך אעשה את זה.

תודה מראש
2 תגובות
עמוד 1
  • שלום אלונית 2

נראה שבאמת את עוברת ימים לא קלים. לא לישון בלילות זה אחד הדברים הקשים ביותר ליישום לאורך זמן.

כדי להפוך את זה בחזרה תצטרכי לעבוד קשה כמה ימים - אבל זה ישתלם.

חישפי אותה כמה שיותר לאור השמש - צאי איתה במשך היום לשמש (עכשיו, למרות התאריך יש הרבה ימים חמימים עם שמש). ככל שאנו נחשפים יותר לאור שמש ביום - כך נישן יותר טוב בלילה.
    ארגני סדר יום בצורה מאד מסודרת. אני מניחה שיש לגדולה איזשהו סדר יום, שלבי את הקטנה בתוכו. טקס שינה בסיום היום מאד מועיל ומאותת לקטנים מה הולך לקרות. אני יודעת שהיא ניראית לך ממש קטנה בשביל זה - אבל לאורך זמן זה בהחלט משתלם.
    הקפידי לא להוציא אותה מהמיטה בלילה. אלא אם היא ניראית לך במצוקה נוראית - אל תוציאי מהמיטה בלילה. סמני לה שזב זמן שבו כולם ישנים. הוציאי אותה רק להאכלה, החלפה ( - מחליפים רק אם יש קקי) ורק אם יש בכי הסטרי של ממש. כל צורה אחרת של בכי - הרגיעי במיטה. אם היא אינה בוכה - אין בכלל סיבה לגשת אליה. גם אם היא אינה ישנה.
    מקווה שעזרתי ושיהיה שיפור בקרוב
    מיכל איתם עמרני
    דולה - מלווה יולדות בחיפה
    מלווה הורי תאומים לפני, במהלך ולאחר הלידה
    יועצת שינה מוסמכת
  • הי מיכל,

קודם כל תודה. איישם מה שכתבת.
    בשבוע האחרון המצב די חוזר על עצמו. לא משנה כמה היא ערה ביום, בלילה בין 21:00 ל - 22:00 היא אוכלת מנה ואז נרדמת עד 1. בין 1 ל - 3 היא מתעוררת שוב. ואז כמובן שאני מאכילה. היא גם חייבת לעשות גרעפס אחרי כל ארוחה. ואם היא נרדמת לפני הגרעפס. היא מתעוררת. אם אני לא מרימה אותה היא תתעורר ותירדם עד שהוא ייצא. זה המצב....
    מה אני עושה לא נכון? איך אפשר לסדר את היום מבחינת השעות, האם זה תלוי במס' הארוחות במהלך היום? (אם נניח מס' הארוחות ביום הוא קטן מדי, זה קשור לזה שהיא מתעוררת בלילה לאכול)?

בנוסף, האם כדאי להחליף פורמולה? איזה השפעות יש לזה בהתחלת המעבר? (פעם שמעתי שלוקח כשבוע עד שמסתדר)?

תודה רבה על תשובתך
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה