ראש א-סימטרי אצל תינוקת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,

יש לי תינוקת מתוקה בת חודשיים ושבוע. ביקרנו אצל רופא אורטופד לאולטרסאונד, בדיקה שגרתית. הוא בדק את ראשה ושאל האם התינוקת נמצאת גם על הבטן לפעמים, עניתי שלא הרבה (מה שנכון), והוא הסביר והראה לי שיש לה עיוות קל מאחורי הראש. צד אחד של אחורי הראש שלה שונה מהצד השני וזה בעקבות שכיבה מרובה על הגב. הגדיר את זה "ראש א-סימטרי".
    ליבי נפל... שאלתי אם זה הפיך, והוא ענה שכן, היא צריכה מעכשיו לשכב על הבטן שעות ויהי מה. כיוון נשהגולגולת בשנתיים הראשונות רכה מאוד ייתכן וזה יסתדר, אחרת זה יישאר כך כל חייה.
    מאז שחזרנו אתמול, השכבתי אותה רק על הבטן, ובמקרים בהם הייתי חייבת (כמו החלפות) הפכתי אותה.
    הבעיה היא שממש רע לי, אני לא יודעת אם זה יסתדר, זה רק הזמן יגיד. ואני אוכלת את עצמי על שלא חשבתי מספיק. (מה גם שתמיד מדברים רק על כמה דק' ביום על הבטן כדי לחזק את חגורת הכתפיים, גם כשילדתי את הגדולה שלי (בת ה-3), לא זכור לי שהזכירו משהו בטיפת חלב על עיוות הגולגולת במידה והיא תשכב הרבה על גבה.
    האם זה יסתדר? האם זה נפוץ? מה עושים כדי להירגע?

תודה מראש
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום,
    אכן שהייה ממושכת על הגב יכולה לגרום לעיוות בגולגולת. זה מצוין שאת משכיבה אותה על הבטן וההנחייה היא להשכיב ככל שניתן על הבטן בשעת עירות כי כל ההתפתחות מתחילה מהבטן.
    אני מאמינה שאם התחלת עכשיו להשכיב על הבטן (ואת מוזמנת גם להשכיב אותה על הצדדים) העיוות הזה לא ישאר.
    הסירי דאגה מלבך והשכיבי את בתך על הבטן והצדדים בנוסף לגב.

בברכה,
    אורנה.
    אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה