בעיות שינה במהלך היום - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום, שמי לירון ויש לי בן בשם גיא בן כמעט 3 חודשים.
    גיא ילד נינוח ומקסים ואפשר להגדיר אותו כתינוק שאוהב לישון.
    במהלך היום בין 7:00 - 19:00 הוא אוכל כל 3 שעות ואחרי כל ארוחה בדרך כלל לא מחזיק מעמד מעבר לשעה של ערות. אחרי שעה הוא מראה סימני עייפות הוא מפהק ומקטר ועד לא מזמן הייתי שמה אותו לישון והוא היה נרדם. אין לו בעיה להירדם בעגלה, בעריסה (הוא עדיין לא ישן במיטה שלו אלא בעריסה בחדר שלנו) באוטו ובקיצור בכל מקום.
    לפני 10 ימים בערך חל שינוי רק בשעות היום (בלילה אין לנו את הבעיה הזו). ברגע שאני מזהה שהוא עייף אני שמה אותו בעגלה או בעריסה והוא פשוט מתחיל לצרוח. ממש בלי שאפשר להרגיע אותו. הדרך היחידה להרגיע אותו היא על ידי נענוע של העריסה / עגלה לכמה דקות. אני לא מצליחה להבין למה הוא צורח, אני משוכנעת שהוא מבין שהוא הולך לישון כי אם אני אשים אותו באוניברסיטה או על הספה בשכיבה הוא לא יבכה אבל הוא גם לא ירדם כמובן.
    אני אציין שיש לו חפץ מעבר (חיתול) שהוא מאוד אוהב אבל אפילו זה לא מרגיע אותו. וגם ניסיתי להכניס אותו לישון רבע שעה לפני שהוא ממש עייף וגם זה לא עזר.
    אני משוכנעת שאני קוראת את סימני העייפות בצורה נכונה ושאני לא סתם משכיבה אותו לישון שהוא לא עייף.
    בקיצור, אשמח לדעת מה אני עושה לא נכון ולמה הוא מתנהג ככה. בנוסף יש דעות חלוקות לגבי הניענוע האם הוא יתרגל לזה או לא בגיל הזה?
4 תגובות
עמוד 1
  • הי לירון.
    האם חל בתקופה האחרונה שינוי כלשהו בבית / במשפחה / בסביבתו של גיא?

    טוב מאד שאת מודעת לסימני העייפות של גיא ויודעת לזהותם. יחד עם זאת, לפעמים סימני העייפות הללו, הם כבר שלב אחד אחרי שהיינו צריכים להשכיב לישון (תחושתך הייתה נכונה כאשר ניסית להשכיבו בטרם מגלה סימני עייפות). על כן אני ממליצה להשכיב לפי זמנים המתאימים לגילו של גיא, על מנת שלא יפתח פערים גדולים מדי בין פרק שינה אחד לשני (זו יכולה להיות אחת הסיבות לקושי). גיא זקוק לכ- 5-6 שעות שינה ביום, המחולקות ל- 3-4 פרקי שינה. במהלך היום, נסי להשכיב את גיא בפעם הראשונה כשעה עד שעה וחצי לאחר שמתעורר משנת הבוקר. לאורך היום, השתדלי להשכיבו לאחר כשעתיים שלוש מרגע שמתעורר. את ההשכבה האחרונה של היום, נסי לתזמן כך שגיא יתעורר ממנה כשעה וחצי לפני שנת הלילה.

    בנוסף, אני ממליצה להכניס את גיא לעריסה פעמיים שלוש במהלך היום, למשך כמה דקות, כאשר הוא ער ולעשות איתו משהו נחמד (לשיר לו שיר קצר, להצחיק אותו). כך תצרי עבור גיא הקשר חיובי למקום השינה שלו.

    לגבי הנענוע – אם כבר מנענעים : רצוי לנענע רק כדי להרגיע ולא כדי להרדים. השתדלי להפסיק את הנענוע מעט לפני שגיא נרדם, על מנת שלא יזדקק לו בכל פעם שמתעורר. כתחליף לנענוע, נסי להישאר לידו עד שנרדם ולהרגיעו באמצעות טפיחות / מגע / קולות מונוטוניים (אה אה.. ששש).

    בהצלחה !!

    מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • בהמשך לשאלתי הקודמת רציתי לדעת אולי הסיבה שהוא מתקשה להירדם בבוקר זה בגלל שאחרי שהוא אוכל ב-7:00 אני מחזירה אותו בעצם לישון בלי לשחק איתו. הוא חוזר לעריסה מדבר לעצמו קצת ונרדם אחרי 40 דקות בערך. זה בעיקר מתאמים אגואיסטיים כי אני רוצה להמשיך לישון אולי אם ממש נתחיל את היום ב-7:00 זה ישנה משהו?
  • הי לירון

    מעבר למה שמיטל כתבה לך..... את פשוט פועלת מצוין!!!

    כל הכבוד לגיא הוא יודע להירדם לבד (בבוקר בעריסה)
    כל הכבוד גם לך שאת פועלת מתוך מניעים אגואיסטיים - כי גם את חשובה. גם גיא מאד חשוב וגם את. אין כזה דבר יותר מדי שינה. אם הוא נרדם אחרי 4- דקות סימן שהוא עייף. נראה שאת מגדלת אותו להעסיק את עצמו, וזה מעולה.
    בקיצור את פועלת כמו שצריך
    מיכל

    מיכל איתם עמרני
    דולה - מלווה יולדות בחיפה
    מלווה הורי תאומים לפני, במהלך ולאחר הלידה
    יועצת שינה מוסמכת
  • כמובן שהתכוונתי אחרי 40 דקות ולא 4- דקות
    מיכל

    מיכל איתם עמרני
    דולה - מלווה יולדות בחיפה
    מלווה הורי תאומים לפני, במהלך ולאחר הלידה
    יועצת שינה מוסמכת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה