אשמח לעצה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• היי שרון!

לאחרונה מטרידה אותי תופעה אצל בני הבכור (בן 4 ו-10 חודשים) אשמח אם תוכלי לחשוב יחד עימי על מה מדובר:

בזמן האחרון הוא התחיל להגיד לי את הדברים האלה: "אמא אני לא רוצה להתחתן כשאני אהיה גדול" נלחץ ואומר "תבטיחי לי שאני לא יתחתן", לפני חודש הוא שאל אותי אם הוא יכול להתחתן איתי, הסברתי לו שזה בילתי אפשרי, מאוחר יותר הוא שאל אם הוא יכול להתחתן עם בת דודה שלו, וגם במקרה הזה הסברתי לו שזה בלתי אפשרי, לאחר מכן הוא החליט שהוא לא רוצה להתחתן אף פעם!
    גם אני מגיעה מתחום הטיפול, האמת, נורא הלחיץ אותי המצב הזה, ניסיתי לדבר איתו, לדובב אותו ולהבין מאיזה מקום זה בא.... אך הוא לא כ"כ יודע להסביר מה הסיבה של ההחלטה שלו. אם ללכת לפי פרויד אז זה נשמע לי מתחבר לרצון שלו להיות קרוב להורה מהמין השני, אך בהרגשה שלי שזה לא בה מהמקום הזה. דרך אגב לאחרונה יש לו עוד החלטה "אני לא רוצה פלאפון כשאהיה גדול". ואז חשבתי אולי זה בא מהמקום של הפחד "להיות גדול" מאחר ובקרוב הוא הופך להיות ל"אח גדול" ומקבל מסביבתו הרבה הערות כמו "אתה כבר ילד גדול" "תהיה לך אחות קטנה ועוד"...
    אשמח לדעת מה את חושבת
2 תגובות
עמוד 1
  • היי מרי ,
    גם אני נוטה שלא לשייך זאת ל"שלב האדיפלי" אליבא ד'התיאוריה ההתפתחותית של פרויד. אם כי, יש להודות, טווח הגילאים דווקא כן מתאים ("השלב האדיפלי" לפי פרויד קורה בקירוב של טווח גילאים: 4-6 שנים.).
    מה שכן, ייתכן שתכנים של התעניינות בבני המין השני וביחסים ביניהם כן מתחילים לעלות (לאו דווקא קשור ל"שלב/תסביך האדיפלי" אלא להתעניינות פשוטה) - וזה יוצא בשלב זה בדיבורים על חתונה (שהיא מושג ערטילאי למדי בשלב זה של חייו, ללא יכולת להבין משמעויות ותהליכים, כמובן).
    איך הוא מתייחס להיריונך המתקדם? האם את מכינה אותו בדרך כלשהי? מדברת איתו על התוספת העתידית למשפחה? (יכול להיות שעדיין לא - וגם זו החלטה)
    אני הולכת עם התחושה שלך, ונוטה לשייך את התבטאויותיו לחשש מסוים מפני התהליך העומד לקרות - לידתך והצטרפות אח/ות קטן/ה למשפחתכם, דבר שמיידית יהפוך אותו ל"אח גדול" (כפי המסרים שהוא מקבל מהסביבה) - ומאד ייתכן שכרגע ה"תואר" הזה (של "אח גדול") קצת לא מובן לו וכידוע - הלא מובן והלא ידוע הם בעלי פוטנציאל האיום הגדול ביותר. בנוסף: יש להבין שלידת אח מהווה שינוי משמעותי מאד בחיי הילד הגדול, והשינוי מתחיל לפני הלידה - בהתכוננות אליה ובעריכת שינוים המתבקשים מהצטרפות אח נוסף למערך המשפחתי.
    החשש מלהיות "אח גדול" יתכן ונובע מהחשש שכעת הוא כבר לא יהיה ה"תינוק של אמא" (ויש לזכור שהוא היה כזה במשך 4 שנים ו - 10 חודשים!) ויקום לו "מתחרה". זוהי תחושה קשה לעיכול...
    אני מציעה שתציעי לילדך שבמשך זמן מסוים במשך היום הוא יהיה "התינוק של אמא" (גבולות הזמן הזה יהיו מאד ברורים ותחומים - למשל, כשעה או שעה וחצי אחרה"צ) ובמשך זמן זה את תאכילי אותו, תתני לו להתכרבל בחיקך "כמו תינוק", אולי תלבישי ותפשיטי אותו (אם הוא כבר מתלבש ומתפשט בעצמו, וגם אם לא), ובאופן כללי - 'תשחקו' ב"אמא ותינוק".כאמור, זה יהיה לזמן מוגבל, אך גם במהלך היום יתכן שיש מקום להגמיש קצת את הדרישות ממנו - שיוכל לקבל קצת יותר עזרה בהשוואה לעבר - למשל לעזור לו להתרחץ, להתלבש או לקשור שרוכים, אם כבר עשה את זה בעצמו.
    במקביל, ובנוסף: יש להדגיש את הזכויות והיתרונות שלו כילד גדול - כולל הגשת עזרה מכל סוג שהוא יכול לתת, והערכת העזרה הזו במילים מכוונות!
    דבר נוסף מומלץ הוא: התבוננות משותפת באלבום התמונות שלו כתינוק, בין השאר כדי להראות לו שגם הוא זכה לטיפול כתינוק (והיה פעם תינוק, ולא רק "ילד גדול"...), ודיבור על הדברים - על הלידה הצפויה ועל תחושותיו - אם הוא כרגע לא מדבר, דברי את והעלי את הדברים.
    מקווה שסייעתי

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il

• תודה רבה עזרת לי מאוד!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה