בקבוק לפני השינה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום.
    אביגיל שלי בת 3 כמעט.
    היא נרדמת עם בקבוק חלב לפני השינה.
    וזה גם בא בשני חלקים. חלק אחד בזמן סיפור, ו"תוספת" אחרי שאני מסיימת את הספר.
    זה לא עניין של צימאון, זה עניין של הרגל. ככה צריך להיות (מבחינתה) תכס ההרדמות ולא שמאלה לא ימינה מזה.

בחודש-חודשיים האחרונים היא גם מתעוררת פעם-פעמיים בלילה ודורשת בקבוק.
    ברוב המקרים אני אומרת לה "כן-כן" ולא עושה לה. היא נרדמת חזרה גם בלי. ז"א שהיא לא באמת צמאה (מקוה שהיא לא זוכרת בבוקר שאני עובדת עליה). אבל זה לא הפתרון.
    לפעמים הטריק לא עובד.

זה מאוד מציק לי כי היא כבר ילדה גדולה, שלא מתעוררת בלילה מגיל שנה נדמה לי.
    ואוטוטו יהיה לי למי לקום בלילה לצורך אמיתי.
    וזה גם תוקע לנו את הגמילה בלילה. ביום היא גמולה כבר מהקיץ. אך כל יום קמה עם טיטול מפוצץ.

ולא משנה כמה הסברים שהיא ילדה גדולה, לא משנה כמה מסכמים מראש שהיא לא מקבלת בקבוק בלילה, לא משנה כמה תכנונים שהיא גם לא צריכה את הבקבוק לפני השינה, ובטוח שלא את התוספת. גם מים לא מתקבלים על הדעת.

בגן היא נרדמת יפה מאוד בלי בקבוק בצהריים. בבית גם בשנת צהריים דורשת בקבוק בשני חלקים.

אני כבר טיפה מיואשת.
    כי זה הרגל, אני לא בטוחה שזה יעבור לה לבד. היא ילדה של הרגלים ותבניות. הכל אצלה צריך להיות "כמקובל".
    מצד שני ללכת איתה ראש בראש ולא לתת בקבוק בכוח?
    עד מתי זה תקין?

איך לנהוג? לעזוב אותה לנפשה ולקוות שיגמר? להתעקש? להכנס למלחמה?

תודה
2 תגובות
עמוד 1
  • קודם כל איזה שם מקסים אביגיל (גם לבת שלי קוראים אביגיל )

לאביגיל שלך יש באמת הרגל. וללא ספק היא תצטרך את עזרתך בגמילה ממנו. שתית בקבוק בלילה שמפעילה אותנו היא אינה בריא כלל.

לא הייתי לוקחת ממנה את הבקבוק לפני השינה, אבל כן הייתי מקפידה לצחצח שיניים אחריו ולדבר איתה על בריאות השיניים.

לצערי אין למילים שלנו הרבה השפעה על הילדים, אלא למעשים שלנו. גם אינני אוהבת "לעבוד" על הילדים כי הם קולטים את זה מאד מהר - והם יעתיקו מאיתנו את ההתנהגויות שאנחנו לא ממש גאים בהן...

הייתי ממליצה לך לעבוד עם טבלת מדבקות. כל בוקר שהיא קמה ובו לא שתתה בקבוק היא תקבל מדבקה. כאשר תשלים את טבלת המדבקות (10 ימים) היא תקבל פרס. על הפרס להיות פרס לנפש, ולא משהו חומרי. לאפות עוגיות עם אמא, ללכת לפארק שעשועים גדול עם ההורים ועוד. תחשבו על משהו שיהיה לה שווה.
    ילדים לא זקוקים לאוכל בלילה לערך מגיל שנה (פחות או יותר) כמובן שזה תלוי מצבם הבריאותי. "ללכת איתה ראש בראש" זה לא אומר בהכרח לנטוש אותה ולתת לה לבכות בחדר, אלא זה בהחלט יכול להיות שתביני את הקושי שלה ועם זאת לאא תתני לה בקבוק - חישבי מה תהיה הדרך הכי טובה עבורכן לעשות את זה.

מאד יכול להיות ששתית הבקבוק החלה בעקבות ההבנה שהולכת להיות תוספת חדשה למשפחה. הייתי מקריאה לה סיפורים בנושא למדברת על זה איתה, כדי שתוכל לשחרר את מבול הרגשות המבולבלות שיש לה, והיא אינה יודעת כיצד לבטא. אין צורך לקשור את זה לבקבוק. זה פשוט יקל עליה.

בהצלחה ובקלות (בלידה)
    מיכל
    מיכל

מיכל איתם עמרני
    דולה - מלווה יולדות בחיפה
    מלווה הורי תאומים לפני, במהלך ולאחר הלידה
    יועצת שינה מוסמכת
  • תודה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה