קודם כל איזה שם מקסים אביגיל (גם לבת שלי קוראים אביגיל
)
לאביגיל שלך יש באמת הרגל. וללא ספק היא תצטרך את עזרתך בגמילה ממנו. שתית בקבוק בלילה שמפעילה אותנו היא אינה בריא כלל.
לא הייתי לוקחת ממנה את הבקבוק לפני השינה, אבל כן הייתי מקפידה לצחצח שיניים אחריו ולדבר איתה על בריאות השיניים.
לצערי אין למילים שלנו הרבה השפעה על הילדים, אלא למעשים שלנו. גם אינני אוהבת "לעבוד" על הילדים כי הם קולטים את זה מאד מהר - והם יעתיקו מאיתנו את ההתנהגויות שאנחנו לא ממש גאים בהן...
הייתי ממליצה לך לעבוד עם טבלת מדבקות. כל בוקר שהיא קמה ובו לא שתתה בקבוק היא תקבל מדבקה. כאשר תשלים את טבלת המדבקות (10 ימים) היא תקבל פרס. על הפרס להיות פרס לנפש, ולא משהו חומרי. לאפות עוגיות עם אמא, ללכת לפארק שעשועים גדול עם ההורים ועוד. תחשבו על משהו שיהיה לה שווה.
ילדים לא זקוקים לאוכל בלילה לערך מגיל שנה (פחות או יותר) כמובן שזה תלוי מצבם הבריאותי. "ללכת איתה ראש בראש" זה לא אומר בהכרח לנטוש אותה ולתת לה לבכות בחדר, אלא זה בהחלט יכול להיות שתביני את הקושי שלה ועם זאת לאא תתני לה בקבוק - חישבי מה תהיה הדרך הכי טובה עבורכן לעשות את זה.
מאד יכול להיות ששתית הבקבוק החלה בעקבות ההבנה שהולכת להיות תוספת חדשה למשפחה. הייתי מקריאה לה סיפורים בנושא למדברת על זה איתה, כדי שתוכל לשחרר את מבול הרגשות המבולבלות שיש לה, והיא אינה יודעת כיצד לבטא. אין צורך לקשור את זה לבקבוק. זה פשוט יקל עליה.
בהצלחה ובקלות (בלידה)
מיכל
מיכל
מיכל איתם עמרני
דולה - מלווה יולדות בחיפה
מלווה הורי תאומים לפני, במהלך ולאחר הלידה
יועצת שינה מוסמכת