שרוני שאלה האם נכון הדבר............ - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יום שני האחרון דנדוש עברה ניתוח דרכי דמעות אומנם בחדר ניתוח לפני הניתוח ברבע שעה נתנו לדנדוש סירופ טישטוש אנחנו מדברים איתה על חדר ניתוח על מה שעברה והיא מצידה מסתכלת עלינו כאילו נפלנו לה מן השמיים כאילו לא זוכרת כלום למעט העובדה שטיפלו לה בעיניים האם היא לא זוכרת באמת בגלל הטישטוש או אולי מדחיקה?
    בגיל כזה שנתיים ושמונה אפשר להדחיק? יש טעם לדבר איתה להסביר לה מה עברה ולמה? או מיותר?
    ורק מקווה שלא נצטרך אחד נוסף ובזה נגמור עם בית חולים ואישפוזים אני יודעת וסומכת על עצמי עם דרך ההכנה שלה ולזה נכנסנו די חלק איתה
    השאלה העיקרית להזכיר? לדבר איתה? יש טעם? מוגזם? לעזוב בשקט? מה עושים במקרה זה? היא מודעת ששמים לה מישחת עיניים 3 פעמים ביום כי אין ברירה היא חייבת לטובתה ועכשיו משתפת פעולה יפה מאוד


    את המתנות הכי שוות בחיים מעניקים לנו הורינו - את חיינו
    וילדינו - את חייהם והזכות לגדלם

2 תגובות
עמוד 1
  • שלי יקירתי, איזו שאלה חשובה העלת...
    ראשית - המשך החלמה מהירה ושלמה, והלוואי שניתוח זה אכן הוא האחרון...
    קודם כל - לגבי ההרדמה, אני מניחה שהניתוח כולו בוצע בהרדמה כללית (בחדר הניתוח עצמו, אחרי מתן סירופ הטשטוש, שניתן כדי להפחית חרדות ותגובות קשות עם הכניסה לחדר הניתוח. הסירופ ניתן לילדים קטנים בדר"כ.) - בחומר ה"הרדמה הכללית" ניתן גם חומר "משרה חוסר הכרה" - שתפקידו הוא לדאוג, בעצם, שלא תהיה השפעה טראומטית כלשהי לתהליך הניתוחי שהילד עובר.
    לדניאלה לא יכולים להיות "זיכרונות" כלשהם מרגע קבלת החומר - ועד לאחר ההתעוררות מהניתוח וההתייצבות במצבה.
    זוהי מטרת מתן החומר המשרה חוסר הכרה - שלא יהיו זכרונות כלשהם שעלולים לגרום לטראומה.
    אז ככה שלגבי שאלתך הראשונה - ככל הנראה היא באמת לא זוכרת, ו-לא, היא לא מדחיקה.
    בגיל הפעוט ילדים כן יכולים לעשות את מה שנקרא: "הדחקה", אבל דווקא בגילאים הפעוטים החוויות ה"מודחקות" מתבטאות בצורות אחרות, למשל: על רקע גופני - פתאום הם יכולים לסבול מכאבים או מתופעות גופניות שלא היו שם קודם.
    לגבי השאלה האם לדבר איתה על זה, להזכיר או להעלות את נושא הניתוח - הייתי אומרת שלא. הילדה עברה את מה שעברה, היא זוכרת שטיפלו לה בעיניים וכיום היא משתפת פעולה יפה עם המשך הטיפול. מה הטעם בהזכרת דבר שעלול לגרום לתגובות קשות - כאשר התגובות הקשות לא נמצאות שם היום?...
    כנראה שמבחינתה זה היה - ונגמר. זוהי תגובה חיובית ובריאה, לכי איתה עם זה.
    המון בריאות

    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

    www.sh-cbt.co.il
  • תודה שרוני על התשובה
    השכלתי לדעת שלא כדאי לדבר איתה אלא לזרום עכשיו לפני יומיים התחילה קצת למצמץ יכול להיות בגלל המשחה שחודרת לה לעיניים שבוע הבא בביקורת אדע יותר
    בינתיים בעשרת החודשים מאז עברה את הניתוח הראשון יש רק אך ורק עליות
    איתה אלא שעכשיו לא רוצה ללכת למעון ואת זה נפתור עם המטפלות אני לא מתכוונת לוותר (מכים אותה דוחפים ושוב ננשכה מספר פעמים לא קטן מתחילת השנה, היום כבר אמא שלי שהלכה לקחת אותה כמו כל יום שישי צעקה על המטפלות שלא מיידעות אותנו ולא שומרות היטב ומשגיחות )


    את המתנות הכי שוות בחיים מעניקים לנו הורינו - את חיינו
    וילדינו - את חייהם והזכות לגדלם

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה