עיכוב דיבור בן 10 חודשים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,
    בני בן 10 חודשים (מחר:-)
    מבחינת מוטוריקה גסה מפותח יפה, זוחל מגיל 6 חודשים, עומד (גם כמה שניות לבד..) וכו'..
    במוטוריקה עדינה קצת מתקשה לתפוס תפיסת פינצטה, אבל מצליח ובגדול להכניס כל דבר לפה.
    דאגתי מתמקדת בהתפתחות השפתית שלו.
    הוא לא מחקה קולות, ומתאמן בעיקר בתנועות גרוניות ח' כ' ומאתמול קצת ג'
    כששואלים איפה אור? הוא לעיתים מצביע ונוהם משהו דומה ל "אואואואווווווו" בקול צרוד כזה...
    והכי מדאיג אותי שהוא לא מוחה כפיים, כשבקשים ממנו הוא טופח על הברכיים בהתלהבות רבה, אבל לא מפגיש את הידיים.
    שאלתי היא האם לדאוג מאוד? לפנות לאיבחון בקרוב?
    אשמח לתשובתך..
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    התפתחות תינוק היא מכלול של המון דברים יחדיו ולא ניתן להסתכל רק על דבר אחד או שניים ומהם להסיק דבר זה או אחר.
    נשמע לי כי התפתחות בנךך תקינה. לא כל הילדים מוחאים כפיים בגיל 10 חודשים, מדובר בטווח ויש כאלו שיעשו זאת מוקדם יותר ואחרים מאוחר יותר.
    כנ"ל לגבי התפתחות השפה.
    המשיכי לחקות את התנועה, להפגיש לו את כפות הידיים וזה פשוט יגיע.
    הסירי דאגה מלבך.

בברכה,
    אורנה.

אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
  • שוגי דובי -

אחייניתי בת שנתיים ורק לאחרונה החלה ממש לדבר ולהשמיע קולות (רק 22 מילים בינתיים)
    אני לא חושבת שיש מה לדאוג, בגיל הזה הם מפתחים יותר את החלק המוטורי וכל תחום בא על חשבון תחום אחר.
    הבת שלי (הגדולה והקטנה) החלו לדבר בגיל שנה כי עד גיל שנה הם עבדו על הצד המוטורי שלהן.

(אני מורה לחינוך מיוחד)
    ---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
  • שלום,
    אמנם יש שונות רבה בין תינוקות בכל הנוגע להתפתחות השפה והדיבור אך גם ישנן אבני דרך התפתחותיות בגילאים ידועים. בגיל 10 חודשים יש ציפיה למגוון רחב יותר של צלילים מאלו שציינת. חשוב להתבונן על הנקודות הבאות:
    האם בנך מנסה לתקשר איתך באמצעים כגון: חיוך, הבעות פנים,שימוש בידים וכדומה?
    האם בנך מראה סימנים של הבנת שפה? (כמו הדוגמא שנתת לגבי זיהוי של המילה 'אור' באמצעות הצבעה והפקת קול)
    האם הוא סובל מנזלת ממושכת או מנוזלים באוזניים? האם הוא מגיב גם כאשר את מדברת אליו בקול חלש יחסית? שאלה זו מכוונת לקבל מידע לגבי איכות השמיעה שלו.
    וכמובן טוב שאת ערה ועוקבת אחרי התפתחותו בתחומים השונים
    מקוה שעזרתי
    ורדה קריזר
    קלינאית תקשורת ומדריכה מוסמכת

ורדה קריזר, קלינאית תקשורת ומדריכה מוסמכת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה