היי שרון שאלה לי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מה שלומך קודם כל?
    [.

2 תגובות
עמוד 1
  • תשמעי זהר , אני כל פעם נדהמת מחדש מהסיפורים שלך על אלה.
    הילדה הזו חכמה בצורה ממש יוצאת דופן... (כמובן שזה נאמר רק לטובה!)
    תראי כמה רגישות, מודעות וחוכמה צריך כדי לומר כזה דבר - כמובן שבהתחשב בגילה הצעיר!!
    אין לי ספק קל שבקלים שהיא בעלת בטחון עצמי, מנהיגה ועירנית.

קודם כל, אני רוצה להתייחס למצמוצים - אני חושבת שהכיוון שלך נכון. ילדים בהחלט עלולים לבטא מצוקות רגשיות דרך גופם, וזה יכול להתבטא במצמוצים, בתנועות חוזרות, ב"טיקים" (כמובן שלא כל "טיק" מעיד על מצוקה רגשית) ועד לגילויי אלימות ותוקפנות פיזית.
    בנוסף, חשוב לציין שהדימוי העצמי של ילדים מתפתח על בסיס הדימוי הגופני שלהם - ומכאן, רק טוב ומבורך שאת מדגישה בפניה את העובדה שהיא יפה ומדהימה...
    הגוף הוא תשתית הקיום הפיזי והרגשי של האדם, והמסרים שהוא קולט וחווה מהווים את היסוד לאישיות.
    אינני יודעת על סמך הדברים שתיארת "מאיפה היא הביאה את זה". אני לא יודעת גם, אם זה עד כדי כך עקרוני, בשלב זה.
    יכול להיות שהיא שמעה התבטאות כזו בגן - מאחת הגננות או אפילו מאחת הילדות, שהביאה את זה "מהבית". יכול להיות שהיא שמעה את זה בטלויזיה. יכול להיות שהיא נחשפה לאמירה כזו במשחק עם החברות אחרה"צ...
    בכל מקרה, אנו חיים בעידן בו לדימוי הגופני (עדיין - בעיקר בקרב נשים או "בנות המין היפה"...) חשיבות רבה, והתבטאויות מסוג: "יש לי טוסיק שמן" או "יש לי בטן בולטת" או הרבה אחרות בסגנון זה, הן התבטאויות נפוצות מאד וחלק מהשיח האנושי היומיומי - גם אם את אישית לא נוקטת בהתבטאויות כאלו, ואני מאמינה לך שאינך נוקטת בהן.
    המשיכי לענות את שאת עונה - שהטוסיק שלה יפה ושהיא יפה ומדהימה, באופן כללי.
    אני מאמינה שכוחן של המילים שלך יגבר בסופו של דבר על תגובת ה"נגד" נגד הטוסיק שלה, תגובה שהיא "אימצה" כרגע כתוצאה מאיזשהו חיקוי (ככל הנראה) של אמירה אחרת, של מישהו אחר.
    כוחם של מסרים חוזרים מפי דמויות כה חשובות כמו ההורים הוא רב הרבה יותר מאשר מסר (חזק ככל שיהיה!) אחד מפי דמות שהיא אינה קריטית ומשמעותית מספיק עבור הילד.
    חשוב, עם זאת, להגיב באיפוק גם במסרייך החוזרים, ולהפעיל שיקול דעת מתי ואיך לתת את המסר של "את יפה ומדהימה" - מצד אחד, כדי לא ליצור מצב שבו את "מעודדת" אותה (במרכאות!) לבטא כלמיני מתחים וקונפליקטים רגשיים באמצעות הגוף, מצד שני.
    ושוב - היא מדהימה...
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • שרוני תודה על התשובה המפורטת!!!
    [.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה