הי שרוני - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לצערי , חמותה של טלי שלנו (של זיו) נפטרה הלילה.
    אני שואלת בשמה, איך מספרים לילד על המוות? מה אומרים לו?
    הילד יודע שהסבתא היתה חולה , והחשש שלה שעכשיו הילד יחשוב שכל מי שחולה סופו למות ....

תודה
4 תגובות
עמוד 1

• פנינוש יקירתי, אני ממש מצטערת לשמוע...
    מסרי לטלי את תנחומיי והשתתפותי בצערם.
    אני מצרפת קישור לשרשור שבו נשאלה שאלה דומה. ראי את תשובתי שם.
    בנוסף, לגבי עניין המוות ממחלה והחשש (האמיתי מאד - מבחינת הילד) שעכשיו כל מי שחולה, סופו למות , הייתי אומרת לו דבר כללי - משהו בסגנון: "סבתא הייתה חולה מאד..." בלי להכנס לפירוט יתר לגבי המחלה. זה לא מעניין אותו, וסתם יוסיף חרדות. ניתן גם לקשר בין עובדת המוות לגילה המבוגר של הסבתא. ניתן לעשות קישור זה כחלק מההסבר לגבי הכרונולוגיות הטבעית של המוות (ולאו דווקא להתמקד בנושא המחלה כגורם ישיר - ז"א, כן לספר על המחלה, אך להביא בחשבון את גורם הגיל המבוגר.)

http://www.yoledet.co.il/forum/topic.asp?TOPIC_ID=196642

משתתפת בצערם של כל הקשורים...
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

אתם מוזמנים לבקר באתר שלי :
    www.sh-cbt.co.il
  • שרוני עכשיו אני רואה שיש גם כאן הודעה אז קודם כל המון תודה
    וחוץ מזה, אני מדביקה פה את העדכון מהפורום השני

עדכון (ושלא תצטרכו): סיפרנו לו שסבתא נפטרה, והיא כבר לא איתנו, שהיתה לה מחלה קשה (בניגוד למחלה רגילה), היא מאוד סבלה, ועכשיו יותר טוב לה והיא כבר לא סובלת.

הוא לא כל כך הגיב אבל למחרת שאל אותי איך זה שסבתא לא נמצאת כבר באף מקום. הסברתי לו שיש מקום שנקרא בית העלמין ולשם הולך מי שכבר לא איתנו. אמרתי לו גם שהוא יזכור אותה והיא תהיה בתוך הלב שלו.

בעצת הגננת למחרת כשהוא שוב דיבר על זה, הסברתי לו שנפטרה = מתה, כי הגננת אמרה שנפטרה זה ערטילאי מדי בשבילם.

לא אמרנו "עלתה לשמים" ובדיעבד מזל שכך, כי הגננת גם סיפרה לי על ילד שהגיע לגן ובכה יום שלם בלי הפסקה (לפני כמה שנים) כי אמרו לו שאבא שלו טס באוירון בשמים, וכשסבתא שלו הלכה לשמים היא לא חזרה. בעלי טס המון ואפילו לא חשבתי על זה, ככה שמזל שלא הצגנו את זה ככה.

הוא קיבל את זה די בטבעיות, אני מניחה שזה עוד יעסיק אותו, אבל זה המצב בינתיים. ושוב, שלא נצטרך...

תודה יקירתי
  • שרוני עכשיו אני רואה שיש גם כאן הודעה אז קודם כל המון תודה
    וחוץ מזה, אני מדביקה פה את העדכון מהפורום השני

עדכון (ושלא תצטרכו): סיפרנו לו שסבתא נפטרה, והיא כבר לא איתנו, שהיתה לה מחלה קשה (בניגוד למחלה רגילה), היא מאוד סבלה, ועכשיו יותר טוב לה והיא כבר לא סובלת.

הוא לא כל כך הגיב אבל למחרת שאל אותי איך זה שסבתא לא נמצאת כבר באף מקום. הסברתי לו שיש מקום שנקרא בית העלמין ולשם הולך מי שכבר לא איתנו. אמרתי לו גם שהוא יזכור אותה והיא תהיה בתוך הלב שלו.

בעצת הגננת למחרת כשהוא שוב דיבר על זה, הסברתי לו שנפטרה = מתה, כי הגננת אמרה שנפטרה זה ערטילאי מדי בשבילם.

לא אמרנו "עלתה לשמים" ובדיעבד מזל שכך, כי הגננת גם סיפרה לי על ילד שהגיע לגן ובכה יום שלם בלי הפסקה (לפני כמה שנים) כי אמרו לו שאבא שלו טס באוירון בשמים, וכשסבתא שלו הלכה לשמים היא לא חזרה. בעלי טס המון ואפילו לא חשבתי על זה, ככה שמזל שלא הצגנו את זה ככה.

הוא קיבל את זה די בטבעיות, אני מניחה שזה עוד יעסיק אותו, אבל זה המצב בינתיים. ושוב, שלא נצטרך...

תודה יקירתי
  • טלי - משתתפת בצערכם.
    הגננת צדקה, וזוהי אכן ההמלצה (במיוחד לגבי ילדים קטנים) - לומר את המילה המפורשת ("מתה") במקום המילה ה"מכובסת" קמעה - "נפטרה".
    מעבר לזה, כל הכבוד על הדברים שאמרת לו.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה