שחלות פוליציסטיות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן!

אז לאחר שחודשיים לא ביקרתי בפורום, חזרתי...
    אני חודשיים וקצת אחרי הפלה טיבעית בשבוע 6+, הריון ראשון.
    לאחר שביקרתי אצל הרופא באותם ימים הוא אמר לי שבעצם היה לי "הריון כימי", שזה אומר עלייה בהורמון בטא שבא לידי ביטוי רק בבדיקת דם ולא בשק הריון, ולכן גם ההפלה לא בדיוק נחשבת להפלה... מישהי חוותה משהו דומה לזה? אשמח לקבל הסבר קצת יותר מובן...
    בכל אופן, שבוע שעבר הרגשתי כל השבוע כאבים ברחם, פעם בצד ימין ופעם בצד שמאל, וזה לא הרגיש כמו ביוץ אלא כמו צביטות ודקירות, ולכן ביום רביעי האחרון קמתי והלכתי למיון נשים.
    הרופאה שבדקה אותי אמרה לי שהרחם תקין והכל בסדר אך ציינה בפניי שיש לי שחלות פוליציסטיות. היא לא הייתה נחמדה כלל, ולכן גם לא טרחה להסביר בהרחבה אלא רק לציין שיש לי המון זקיקים מפוזרים ברחם וזה מעיד על כך שאו שאני לא תמיד מבייצת או שהביוץ שלי מאוד חלש.
    היא יעצה לי לקבוע תור לרופא הנשים שלי על מנת שנוכל לטפל בזה ואני כ"כ כעסתי על כך שאני מנסה כבר 7 חודשים להיכנס להריון ואף אחד לא טרח לומר לי שיש לי בעיה שיכול להיות שבגללה אני לא נכנסת להריון או שיותר חמור, שבגללה הפלתי...
    היא ציינה גם שלפי מראה הרחם אני עומדת לקבל מחזור בערך עוד שבוע וחצי- שבועיים...
    אני מיואשת... אין לי כוח לכלום, אני מרגישה כאילו אני דורכת במקום כבר חודשיים בגלל שהמחזור לא מגיע ואני לא יכולה לתכנן הריון חדש, ובנוסף כל הסיפור הזה עם שחלות פוליציסטיות שאין לי מושג איך לאכול את זה בכלל...
    זה הרבה יותר קשה ממה שחשבתי
    בנות, מי שמבינה או "סובלת" משחלות פולציסטיות ויכולה להבהיר לי קצת את הדברים, אני אשמח.
    תודה...
3 תגובות
עמוד 1
  • היי תותית
    אני מבינה את התסכול שלך, גם אני פוליציסטית. בעיקרון זה אומר שאין בכרח ביוץ.
    אצלי הביוץ הוא אחת לחצי שנה ואף יותר.
    אני לצערי כבר עברתי 3 הפלות וכולן בשבוע 10 אחרי בדיקות דופק תקינות לחלוטין.
    את צריכה לגשת לרופא נשים נחמד יותר ולבקש לברר אם את אכן פוליציסטית, אם כן יש דרך לעזור לך (כדורים). בד"כ זה פשוט לפתור.
    המון הצלחה :)
  • ראשית, אל תדאגי

גם אני אובחנתי כפוליציסטית אבל חשוב שתדעי שיש דרגות שונות לזה
    וגם לי המחזור היה מגיע פעם בכמה חודשים והנה- יש לי שני ילדים מקסימים שהגיעו בהריונות טבעיים ולא אחרי יותר מדי ניסיונות

מה שחשוב שתדעי שהיות ואת פוליציסטית, ובהנחה שאת מקלת ווסת (כי יש כאלה שצריכות כדורים כדי להביא אותו)- את לא יכולה לדעת מתי את מבייצת. אין בהכרח קשר בין ה-14 יום של הווסת והביוץ.

אני כדי להרות בשני הפעמים פשוט קיימתי יחסים יום כן יום לא כל החודש (למעט המחזור) ומיד מיד לאחריו (ואכן בדיעבד התברר שהביוץ היה מיד אחי המחזור).

בהצלחה

• bali ואילנה היקרות!

ראשית, תודה על העידוד והתמיכה...
    אז ככה, לפני שבועיים סוף סוף קיבלתי מחזור לאחר הפלה טיבעית בשבוע 6+ שעברתי לפני 3 וחצי חודשים.
    לאחר שבועיים מהמחזור(שהגיע ב- 14.12) עשיתי בדיקת מעקב זקיקים והסתבר שאני לפני ביוץ. שמחתי מאוד וקיימנו יחסים כל יום במשך שבוע וחצי.
    בשבוע הזה אני אמורה לקבל וכ"כ מקווה שהווסת לא תגיע ואני אתבשר בבשורות טובות. אני משתדלת להיות אופטימית כמה שרק אפשר למרות שאני מרגישה כאבי מחזור מאוד חזקים ביומיים האחרונים (וכן, אני יודעת שכאבי מחזור וכאבי הריון זה לרוב אותו כאב) ובכל זאת אני מרגישה שאני עומדת לקבל...
    תחזיקו לי אצבעות כי אני זקוקה להן...
    בשורות טובות...אמן.......
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה