בעיות בשינה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    הבת שלי שנתיים ו-5 חודשים. היא נרדמת סביב 22:00 (!!!). וכל זה אחרי שאני שעה איתה במיטה - מספרת סיפרים, מלטפת וכו'. היא גם לא מוכנה שאני אחבה את האורות בחדר (אפילו למנורת לילה היא לא מסכימה). עד שהיא לא נרדמת אני לא יכולה לצאת מהחדר )):
    מתעוררת בערך ב- 7:00.
    בצוהרים דופקת שינה של כשעתיים (מעבר לזה אני לא נותנת לה לישון).

כמה שעות ביום הילד בגיל שלה צריך לישון?
    ואיך לגרום לה להירדם לבד???
6 תגובות
עמוד 1
  • מצטרפת לשאלה שלך... אצלי זה עוד יותר מסובך....יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• הי.
    בגיל זה, בתך אמורה לישון כשעה וחצי במהלך היום וכ- 10.5 שעות במהלך הלילה.
    אין ספק שיחסית לגילה, 22:00 זו שעה מאוחרת ללכת בה לישון.
    אפילו אם את משכיבה אותה בסביבות 21:00, ייתכן שנפתח פער גדול מדי משנת הצהריים לשנת הלילה ובתך פספסה כבר את הזמן האופטימלי שבו אמורה ללכת לישון ובמצב זה, הרבה יותר קשה להרדם.

אני ממליצה על כמה דברים:
    א. להציב גבולות ברורים בכל הנוגע לשינה וכן לתאם ציפיות מראש ולהסביר מה בדיוק הולך לקרות לפני השינה. לדוגמא: נאכל ארוחת ערב, נתקלח, נספר שני סיפורים ולא יותר ואז את תלכי לישון ואני אשב לידך עד שתרדמי...

ב. להקפיד על טקס שינה מסודר, בשעה קבועה בכל ערב, הכולל את אותן פעולות לפני השינה (לדוגמא: ארוחת ערב, מקלחת, שני סיפורים וכו'...)

ג. אחרי טקס השינה, להשכיב את בתך במיטה לא יאוחר מהשעה 20:00 ולשבת ליד מיטתה (בלי סיפורים ובלי שיחות). אם היא רוצה לדבר, פשוט לומר לה "ששש" או "לילה טוב".

ככל שתתמידי בכך ותהיי עקבית, תשדרי לבתך מסר ברור ותוכלי להקנות לה הרגלי שינה נכונים.
    באופן זה, תוכלי להפחית בהדרגה את נוכחותך, תוך שבתך לומדת לאט לאט להרדם בכוחות עצמה.

שיהיה בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • ראשית, תודה!
    השאלה מה עושים כשהיא לא מוכנה להיכנס לחדר ובוכה?
    לקחת בכוח? להתעלם מהבכי?
    וכשיש ילד שני בבית הבכי הזה מעיר גם אותו ואז שכרנו בהפסדנו...
    אשמח לטיפים בנושריהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• הי.
    אני ממליצה לשחק עם בתך בחדר ואפילו בתוך המיטה כמה פעמים במהלך היום, על מנת לייצר חוויה חיובית הקשורה לחדר ולמיטה.

לפני שהולכים לישון - תיאום הציפיות אותו הזכרתי מאד חשוב. כך תציבי לבתך גבולות ברורים והיא תדע למה לצפות ומה מצופה ממנה.
    הייתי ממליצה ללכת איתה יד ביד ולנסות לספר לה תוך כדי סיפור.

אני מסכימה איתך שכשיש ילד שני בבית, זה לא תמיד קל, אבל זו בדיוק הסיבה לכך ששווה להקנות הרגלי שינה נכונים, על מנת שלא תהיה "התעסקות" סביב העניין.
    אל תחששי מכך שהיא תעיר את האח/ות - מנסיון, אחרי כמה ימים כאלה האח השני מתרגל ולא מתעורר מההתרחשויות שסביבו.

לגבי "לא מסכימה", סתם נקודה למחשבה: - איך אנחנו לא נתקלים בקושי הזה כהורים כאשר מדובר לדוגמא בחגורת בטיחות ברכב? כיוון שזהו גבול שכל כך ברור לנו, שאנו משדרים לילדים שלנו שאין להם מה להתווכח בנושא בכלל.
    נסי לשדר לבתך שאת בטוחה גם בגבולות הקשורים לשינה וכפי שציינתי קודם לכן - היי עקבית ואני בטוחה שלאט לאט תחושי בשיפור.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • תודה רבה!!!
    אשתדל ליישם ואעדכן בהתאם!!יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!

• תודה רבה!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה