כאבי שד לאחר לידה. דלקת? עזרה דחופה בבקשה !!! - הריון ולידה
היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
שלום, ילדתי בן לפני 4 ימים, התחיל להגיע לי חלב לשדיים ואתמול שמתי לב לכאב וראיתי שחוץ מהפטמות הפצועות יש לי נפיחות של בלוטת הלימפה בבית השחי. זה במהלך הלילה גדל וכואב מאוד. אני נורא מוטרדת ולא יודעת מה לעשות. בבקשה עזרו לי ותגידו מה לעשות. האם זו דלקת? לא בא לי לעשות משהו שייבש את החלב. ניסיתי לעשות קומפרסים קרים אבל זה לא כל כך עוזר. האם אתם יודעות מה זה ומה לעשות במקרה דומה והאם זה מסוכן.
2 תגובות
עמוד 1
זה בגלל שבבת אחת נכנסו לך כמויות גדולות של חלב, זה מוכר וידוע אבל צריך להזהר שלא יהפוך לדלקת. תכנסי לאמבטיה ותעסי את כל האזור עם מים חמים עד שתשתחרר לך הסתימה אבל לא יותר מזה, מכיוון שהגוף שלך צריך להתרגל לכמות החלב הנצרכת לתינוק שלך. את יכולה גם לנסות לשאוב במשאבה ולדחוף את הגודים והנפיחות החוצה. ברעיון הוא לשאוב את מה שעודף ולנסות להתמודד, תוך כמה ימים הגוף שלך ירגע ויפסיק לייצר כאלה כמויות, הוא ייצר רק כמה שהתינוק שלך דורש. אבל זהירות גדולה מאוד לא להגיע לדלקת!!!
מירי, אמא לשתיים וחצי
לחלק מהנשים יש רקמת שד גם באיזור בית השחי והלימפה אין מה לדאוג, זה תקין וזו אינה דלקת, אם הזמן כמויות החלב יתאזנו בהתאם לצורך וגם זה יסתדר. כדאי לעקוב אחר זה לראות שזה לא משתנה או מתגבר הכאב או אודם. יום רביעי ללידה קלאסי לתחושת המלאות והגודש הפיסיולוגי התקין עקב הצניחה ההורמנלית של הורמוני ההריון והפיכת הקולסטרום לחלב מעבר . הניקי לעיתים תכופות , הפצעים ובכאב בפטמה אינם צריכים להיות ולכן ההמלצה היא להיעזר במדריכת הנקה . מזל טוב ובהצלחה בהנקה :)