היי שמרית יקרה
,
מה שלומך?...
בוודאי שאני זוכרת על מה מדובר. אני חושבת בכנות שאת פועלת בצורה הטובה ביותר - עבור בנך ועבורך. מצטערת לקרוא על ההתנהלות של הגננת
.
לגבי שאלותייך - הן משיקות לתחום שלי אך לא במדויק. אנסה לענות לך כמיטב ידיעתי:
1.
אני סבורה שנשיכות של ילד הן סיבה לא מספקת להוצאה מהגן.מדובר, כפי שלבדך הבנת - על שלב התפתחותי, וגם אם לא - הרי שאת עושה כמיטב יכולתך על מנת להבין באופן מלא את המניעים והסיבות להתנהגות זו של ליאב, ומנסה להגיש לו את מקסימום הסיוע שבאפשרותך.
הסיבות היחידות, למיטב ידיעתי, לקיום אקט של הוצאת ילד מהגן באמצע שנת לימודים - הן סיבות שסובבות מצב בריאותי. קרי: מחלת ילד שבביקור בגן מסכנת אותו ו/או את הילדים האחרים ו/או את צוות הגננות והמטפלות. וגם אז - נעשים מירב המאמצים על מנת להשאיר ילד במסגרת המוכרת והתומכת בו הוא נמצא.
עם זאת,
ליאב קטן בגילו, ועדיין נמצא במסגרת פרטית. איני מבינה מה ז"א "הגן בפיקוח משרד החינוך"?... יש פיקוח משרד החינוך לגילאי שנתיים?...
תראי, מקום המדינה הוחל "חוק לימוד חובה" (שהוא "חוק חינוך חובה") לילדים מגיל 5.
מזה כ - 10 שנים (מאז שנת תש"ס) הורחב החוק והוחל (באופן הדרגתי) גם לילדים בני 3-4 (יישום החוק עדיין לא מלא ואינו מתקיים בישובים רבים ברחבי הארץ. אך בגדול - זו המגמה.). דבר זה אומר שחלה חובה חוקית על ביקור של ילד בגן הילדים - החל מגיל 3.
ואם זו חובה חוקית, הרי שההחלטה על הוצאת ילד מהמסגרת החינוכית בה הוא מבקר (ולא משנה כרגע מהי הסיבה) היא החלטה שהגננת בוודאי אינה מגיעה אליה לבד.
אבל כפי שכתבתי קודם - ליאב עדיין קטן מ - 3 שנים, ולכן אני מסיקה שחובת הלימוד בגן עדיין איננה חלה עליו ועל הגן בו הוא מבקר. ככל הנראה זהו גן במסגרת פרטית, ובמסגרת פרטית יש זכות לכל אדם לעשות הישר בעיניו... (כמובן שבמגבלות החוק)
הייתי מציעה לך לברר קצת יותר לעומק מה פירוש "הגן בפיקוח משרד החינוך" - בהקשר לחוקים ותקנות הנוגעים למה שמעניין אותך כעת. כי ה"פיקוח" של משרד החינוך יכול להתבטא ברמת ספקי המזון לגן בלבד, או להיות מוכלל יותר ולהתבטא בדברים נוספים שיכולים לעזור לך.
בקשי לדעת מיהו אותו אדם/רשות שמבצעת את הפיקוח על הגן - ולשאול שם את השאלות לגבי סוג הפיקוח והכללתו לפעולות המתבצעות בגן.
לגבי שאלתך השניה - אין לי תשובה ודאית. נטיית ליבי וניסיוני אומרים שזה אכן תלוי בממצאים שיעלו באבחון. גם אז, יש כמה סוגים של "תגבורים" שבהם נעזרים ילדים במערכת החינוך בכלל וילדי גן בפרט.
יש טבלה המראה במדויק באיזה סוג של סיוע נעזר הילד ומהי השתתפות הוריו כנגד השתתפות הגן/הרשות המקומית אליה שייך הגן.
אנסה למצוא עבורך את הטבלה הזו.
חיזקי ואימצי
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T