שאלה מקצועית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי שמש,
    אני לא יודעת אם אני שואלת במקום הנכון, אבל אשמח אם תנסי לעזור לי או להפנות אותי למקור יותר מדוייק...
    אם את זוכרת כתבתי על בעיית הנשיכות של ליאב, בינתיים העניין התחיל להשתפר, עשיתי לו טבלת עיצוב התנהגות וברוך השם העניין מתחיל להירגע...
    בכל אופן, במהלך ההתנהלות של המנהלת מולי היא העלתה שני דברים שאני רוצה לבדוק אם הם חוקיים לדרוש מהורה:

    1. במידה ולא יחול שיפור, הוצאת הילד מהגן (אנחנו ממתינים לזימון לאיבחון..למרות שאני כמעט בטוחה שהמאבחנת תצחק ותגיד שזה שלב התפתחותי...אבל בכל זאת, יש תחושה מצד המטפלת כאילו היא מצפה שיגידו להוציא אותו או משהו כזה..)

    2. במידה וצריך תיגבור לליאב, מי אמור לשאת בהוצאה של המתגברת, הגן או אני??? כי המנהלת אמרה שהיא תנסה להצמיד לו מתגברת ונראה אם זה יעבוד, אבל שהיא לא תוכל לממן את זה לאורך זמן.
    האם זה תלוי באיבחון????

    בכל אופן הגן בפיקוח משרד החינוך, ואני רוצה לדעת מאיפה אני משיגה הוכחות כתובות לגבי הדרישות שלהם והכוונות שלהם לגבי הילד שלי, כדי שאם הם ישלפו את זה שוב, אז תהיה לי תשובה וודאית עבורם.
    שיבינו שיש להם עסק עם אמא מעורבת לטוב ולרע..

    אודה לך אם תצליחי לעזור לי, ואם לא...אני אנסה גם במקומות אחרים,
    שיהיה לך המשך שבוע נפלא..
    שמרית
3 תגובות
עמוד 1
  • היי שמרית יקרה ,
    מה שלומך?...
    בוודאי שאני זוכרת על מה מדובר. אני חושבת בכנות שאת פועלת בצורה הטובה ביותר - עבור בנך ועבורך. מצטערת לקרוא על ההתנהלות של הגננת .
    לגבי שאלותייך - הן משיקות לתחום שלי אך לא במדויק. אנסה לענות לך כמיטב ידיעתי:
    1. אני סבורה שנשיכות של ילד הן סיבה לא מספקת להוצאה מהגן.
    מדובר, כפי שלבדך הבנת - על שלב התפתחותי, וגם אם לא - הרי שאת עושה כמיטב יכולתך על מנת להבין באופן מלא את המניעים והסיבות להתנהגות זו של ליאב, ומנסה להגיש לו את מקסימום הסיוע שבאפשרותך.
    הסיבות היחידות, למיטב ידיעתי, לקיום אקט של הוצאת ילד מהגן באמצע שנת לימודים - הן סיבות שסובבות מצב בריאותי. קרי: מחלת ילד שבביקור בגן מסכנת אותו ו/או את הילדים האחרים ו/או את צוות הגננות והמטפלות. וגם אז - נעשים מירב המאמצים על מנת להשאיר ילד במסגרת המוכרת והתומכת בו הוא נמצא.
    עם זאת,
    ליאב קטן בגילו, ועדיין נמצא במסגרת פרטית. איני מבינה מה ז"א "הגן בפיקוח משרד החינוך"?... יש פיקוח משרד החינוך לגילאי שנתיים?...
    תראי, מקום המדינה הוחל "חוק לימוד חובה" (שהוא "חוק חינוך חובה") לילדים מגיל 5.
    מזה כ - 10 שנים (מאז שנת תש"ס) הורחב החוק והוחל (באופן הדרגתי) גם לילדים בני 3-4 (יישום החוק עדיין לא מלא ואינו מתקיים בישובים רבים ברחבי הארץ. אך בגדול - זו המגמה.). דבר זה אומר שחלה חובה חוקית על ביקור של ילד בגן הילדים - החל מגיל 3.
    ואם זו חובה חוקית, הרי שההחלטה על הוצאת ילד מהמסגרת החינוכית בה הוא מבקר (ולא משנה כרגע מהי הסיבה) היא החלטה שהגננת בוודאי אינה מגיעה אליה לבד.
    אבל כפי שכתבתי קודם - ליאב עדיין קטן מ - 3 שנים, ולכן אני מסיקה שחובת הלימוד בגן עדיין איננה חלה עליו ועל הגן בו הוא מבקר. ככל הנראה זהו גן במסגרת פרטית, ובמסגרת פרטית יש זכות לכל אדם לעשות הישר בעיניו... (כמובן שבמגבלות החוק)
    הייתי מציעה לך לברר קצת יותר לעומק מה פירוש "הגן בפיקוח משרד החינוך" - בהקשר לחוקים ותקנות הנוגעים למה שמעניין אותך כעת. כי ה"פיקוח" של משרד החינוך יכול להתבטא ברמת ספקי המזון לגן בלבד, או להיות מוכלל יותר ולהתבטא בדברים נוספים שיכולים לעזור לך.
    בקשי לדעת מיהו אותו אדם/רשות שמבצעת את הפיקוח על הגן - ולשאול שם את השאלות לגבי סוג הפיקוח והכללתו לפעולות המתבצעות בגן.

    לגבי שאלתך השניה - אין לי תשובה ודאית. נטיית ליבי וניסיוני אומרים שזה אכן תלוי בממצאים שיעלו באבחון. גם אז, יש כמה סוגים של "תגבורים" שבהם נעזרים ילדים במערכת החינוך בכלל וילדי גן בפרט.
    יש טבלה המראה במדויק באיזה סוג של סיוע נעזר הילד ומהי השתתפות הוריו כנגד השתתפות הגן/הרשות המקומית אליה שייך הגן.
    אנסה למצוא עבורך את הטבלה הזו.

    חיזקי ואימצי

    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • שרון,
    ראשית תודה על התגובה המפורטת.
    כתבתי מכתב למשרד החינוך בנוגע לשאלותיי ואני ממתינה לתגובתם, אני מקווה שאגיע למקור המדוייק...
    אני מנסה לברר מה ז"א "בפיקוח משרד החינוך" כי גם אני לא ירדתי לסוף דעתם בעניין, ואני לא ממש רוצה לברר את זה דרך ההנהלה כדי לשמור לעצמי את הקלפים...
    אני אעדכן אותך כשאדע יותר.
    תודה רבה על העזרה..
  • שמרית,
    אשמח מאד אם תעדכני אותי לגבי בירורייך - כדי להשכיל יחד איתך בעניין זה...
    אני לא מצליחה להעביר לכאן את הטבלה, אבל בגדול - מדובר על סוגי שירותים הניתנים לילדים לכל אורך השהות במערכת החינוך, כלומר: מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, פיזיותרפיסטית, מורה מתקנת, גננת שילוב, סייעת לצרכים מיוחדים, ועד לתזונאית המלווה ילד. כמובן שיש עוד דברים, אבל בגדול - אלו הם סוגי הסיוע וה"תגבור" שעבורם משרד החינוך משתתף (לפחות חלקית) בהוצאות ההורים על הסיוע/ליווי/תגבור.
    ההנחייה להצמיד לליאב גננת "מתגברת" היא הנחייה כללית מידי ואינה מובנת (לי).
    אני מניחה שלאחר תהליך האבחון שתעברו, תגיע (אם בכלל) הנחייה ספציפית יותר לגבי סוג הסיוע הנדרש לליאב (שוב - אם בכלל נדרש כזה, ע"פ מסקנות האבחון) ואז יקל עליכם להבין מי אמור לשלם על השירות - וכמה.
    אני ממתינה לעידכונייך בסקרנות, ושמחה שיכולה לכוון במעט.
    חיזקי ואימצי, את בדרך הנכונה!


    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה