תינוק שדורש המון תשומת לב - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי, אני אמא לתינוק בן חודשיים
    בשעות שהוא ער הוא רוצה את מלוא תשומת הלב שלי ולהיות כל הזמן על הידיים.
    כל משחק שאני מביאה לו הוא מתבונן ואחרי כמה שניות מאבד עניין בוכה ורוצה להיות על הידיים.
    הוא גם אינו יודע להרדם לבד אלא אם אני מרימה אותו ומנדנדת אותו קצת
    אנא עזרתך מה עלי לעשות

    אבגדה
1 תגובות
עמוד 1
  • הי.
    התינוק שלך רק בן חודשיים ועדיין זקוק להרבה חום ומג., יחד עם זאת - תחושתך נכונה : מבחינה התפתחותית חשוב שהתינוק ירגיש גם את כוחות הקרקע בנוסף לידיים ומבחינת השינה - חשוב שילמד להרדם לא רק על הידיים.

    אז מה עושים?
    לגבי השינה - אני ממליצה להמשיך להרדים על הידיים, אך כשהוא מנומנם מעט ועוד לא נרדם לגמרי, להניח בעריסה ולהמשיך את ההרדמה משם. ללטף, להרגיע ולהיות לידו. אם צריך - אפשר להרים מדי פעם ולהניח שוב כשנרגע. לא בטוח שיהיה קל בהתחלה, אך ככל שתתמידי ותהיי עקבית, הוא לאט לאט ילמד להרדם בכוחות עצמו ויסגל הרגלי שינה נכונים. לאחר כשבוע שבועיים, אפשר לנסות להניח ישירות במיטה בחלק מהפעמים.

    לגבי ההתנהלות במהלך היום-
    איני בטוחה שמשחקים הם אלו שאמורים לספק עניין לתינוק בן חודשיים. ככלל, צעצועים לכשעצמם אינם מפתחים, אם לא נדע כהורים כיצד לגרות איתם את הילדים ולעשות בהם שימוש נכון. מבחינה התפתחותית, אני ממליצה לספק המון מגע, תנועה וקול במהלך היום (גירויים חושיים). כיוון שתינוקך קטן עדיין, אין לצפות ממנו שישכב עם עצמו למשך זמן רב. כדי להרגילו בכל זאת למשהו אחר חוץ מידיים, אפשר להניחו בזמן ערות על מזרן פעילות, או כל משטח אחר ולהיות איתו קצת - להשמיע לו קולות, לטפוח עליו, לגעת בו ולתת לו להתנסות בשכיבה על הבטן, הגב והצדדים. כך יוכל להתנסות בשהייה גם במקומות אחרים חוץ מידיים, כשאת לידו ונותנת לו בטחון.
    דבר נוסף, נסי מדי פעם גם שימוש במנשא (מומלץ מנשא בד שבטי). כך תינוקך יישאר צמוד אלייך ויחד עם זאת ידייך יהיו פנויות. אני ממליצה לעשות במנשא שימוש מושכל, כלומר שתינוקך יחווה במהלך היום גם ידיים, גם מנשא וגם רצפה.

    בהצלחה !!!

    מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם בייבי לינק
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה