אין לי כבר כוח... שאלה שקשר לשינה... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,
    בתי בת שנתיים וחודשיים. עד לפני מספר חודשים לא היו לנו בעיות הרדמות איתה אבל...
    לפני מספר חודשים החלה להתנגד נחרצות לישון במיטה שלה (מקום שהיה בעבר מאוד נעים לה ולא מאיים כלל...). בנוסף גיל שנתיים החל לתת אותותיו והדעתנות בנוגע למועד השינה ומקום השינה רק התגברו... היינו חזקים תקופה מסויימת והתעקשנו על הירדמות ושינה במיטה שלה... לקח זמן להרדים אותה ולפעמים נרדמה רק בעשר בלילה אבל לפחות זה היה בחדרה...

הבעיה הרצינית החלה כשילדתי לפני כשלושה חודשים, אושפזתי לפני הלידה ויצא ששבוע לא הייתי בבית... הוריי שניסו להרדים אותה בכל דרך אפשרית נכנעו לה והסכימו להרדם במשטח פעילות בסלון (לא יכולה לבוא אליהם בטענות, סה"כ עזרו לי ואני גם יודעת מהי מידת העקשנות של ביתי...)

יש לי ילדה מאוד דעתנית, עקשנית ויחד עם זאת מדהימה וסקרנית מאוד!! קשה "לעבוד עליה"... היא מרגישה שברגע שנכנסת לחדרה עמ"נ לישון, היא מפספסת ממה שקורה בסלון והרי שם הרבה יותר מן הסתם... ואז מתחיל לו הבכי הבלתי נפסק והצורם במיוחד...

מאז אנחנו ממש מתקשים בכל נושא השינה, אם זה מבחינת מקום ההירדמות ואם מבחינת השעה... אגב, חשוב לציין שהיא לא מראה שום סימני קינאה כלפי אחותה הקטנה - ההפך הגמור הוא הנכון... היא מקבלת אותה עם המון חום ואהבה רבה! באמת מדהימה!!!55555

ולשאלתי, מה עושים??? איך אני יוצאת מהמבוך הזה... זה מקשה עלינו מאוד... לא רק שהשינה אצלה מצטיירת כעונש אלא גם לנו... כל פעם שמגיעה השעה לישון, היא מתנגדת ועד שנרדמת אנחנו עם הלשון בחוץ... זה קשה מאוד עבורנו...

חשוב לי לציין שעדיין לא קיבלנו את מיטת הנוער שהזמנו עבורה... יקח עוד קצת זמן... אז נראה לי שהיא רואה את מיטת התינוק ככלוב...

עיצות ועזרה תתקבלנה בברכה!!!

3 תגובות
עמוד 1
  • הי תותיות

נראה כי הקטנה - גדולה שלך התבלבלה מכל השינויים ומהנסיונות שלכם לנהוג על פי רצונותיה. ברור שבזמן שהיית בבית החולים הורייך נהגו לפי ראות עיניהם, וזה בסדר גמור - כי ככה זה סבא וסבתא - אבל זה גם הגביר את הבלבול. שלא לדבר על האחות החדשה שבבית.

נסו לברר עם עצמכם מה גרם לשינוי שהיא לא רוצה יותר לישון במיטתה. - האם זה היה עקב פעם אחת שהסכמתם לה לא לישון בחדרה? או משהו אחר?

החליטו מה יותר חשוב, שינה במיטה, או שינה בחדר (כי אם היא מסכימה לישון על מזרון הפעילות בחדר - בהנחה שבמילא מיטת המעבר תגיע בקרוב, האם זה בסדר מבחינתכם?)

כמו כן עליכם לעשות החלטות נוספות כמו מתי ילדה בגילה צריכה ללכת לישון ואיך אתם רוצים שהיא תלך לישון. מה צריך להיות סדר ההשכבה ועוד.

וברגע שתדעו בוודאות מה אתם רוצים שיהיה, ואיך אתם רוצים שזה יראה פעלו לפי זה. הקפידו על שעת השכבה קבועה ומסודרת. הסכימו רק לדברים שקבעתם (שינה בחדר/במיטה). התמידו והיו עיקביים - והיא תבין את רצינותכם. מאד יכול להיות שהיא תבכה ותכעס על השינוי הפתאומי, אבל אם תחליטו מראש למה אתם מסכימים ולמה לא יהיה לכם יותר קל להתמודד עם זה.

ילדים בגיל זה גם מאד נהנים מטבלת מדבקות על הצלחות מסוג זה.

ודבר אחרון האם זו אינטרפטציה שלך שהיא רואה את מיטת התינוק ככלוב? היא ודאי לא אמרה לך את זה. ואני מניחה שרוב החברים שלה מהגן עדיין ישנים במיטת תינוק. ולכן, אני מניחה שאת נתת את הפירוש שלך לבכי שלה ולהתנגדות שלה להיות במיטה.
    בהצלחה
    מיכל איתם
    יועצת שינה מוסמכת
    דולה ומלווה הורי תאומים

מיכל איתם עמרני
    דולה - מלווה יולדות בחיפה
    מלווה הורי תאומים לפני, במהלך ולאחר הלידה
    יועצת שינה מוסמכת
  • לא הבנתי איך הסקת שהיו לנו שינויים?? בכלל שינינו כלום... זה קרה ביום בהיר אחד
    אגב, אנחנו מאוד מאוד מנסים להתמיד בשעת השינה, האורות כבים ברבע לשמונה כל יום ... אבל זה לא אומר שבאותה השעה העיניים נעצמות ומתחילים החלומות...

אנחנו מנסים להתמיד כבר יותר מחודשיים ואין שינוי - מצטערת אני מתוסכלת ומרימה ידיים
    אגב, המשטח פעילות בסלון , ניסינו להעבירו לחדר אבל היא לא מסכימה
  • הי תותיות

הסקתי שהיו לכם שינויים:
    כי היית בסוף ההריון
    כי סבא וסבתא שמרו עליה במשך שבוע ואז היא נרדמה בסלון
    כי יש לה אחות חדשה בבית
    כי אתם מסכימים לה עכשיו לישון בסלון (ככה הבנתי) - מה שפעם לא הסכמתם
    אז עברו עליה שינויים, גדולים וקטנים.

מצוין שאתם מקפידים על שעת שינה קבועה (רבע לשמונה זה טיפה אפילו מאוחר מדי ואפשר אפילו ב - 19:30). אנחנו לא יכולים להכריח ילדים לישון - ז"א לעצום את עינהם. אבל אנחנו יכולים להציב להם גבול מה אנחנו מוכנים ומה לא.
    אתם מוכנים שהיא תישן בסלון?
    אתם מוכנים שהיא "תשגע" אתכם עד 22:00 בלילה?
    אתם מוכנים שהיא תישן על מזרון בחדרה?

החליטו מה אתם מסכימים ומה לא. הציבו לה את הגבולות. אני מבינה שהיא עקשנית, ומה את? וותרנית או עקשנית גם? ומה שאני מנסה לומר - הגידי לי מה את ולא מה ביתך. וחשבי מה יהיה בעתיד. אם מעכשיו את מתייאשת וטוענת שהיא עקשנית.

לא ממש הבנתי עם מה אתם מתמידים כבר חודשיים. ומה סדר ההשכבה שלכם.

אני מבינה מאד את הקשיים שלך. בעיקר עם תינוקת חדשה בבית, הדברים נהפכים אפילו יותר קשים. אולי יש מקום לייעוץ שינה, שבו תוכלי לקבלת תמיכה לאורך הדרך וכמו כן דרך סדורה ובדוקה לשיפור המצב ולהגיע למטרות שלך.

ודבר אחרון - מתי כן תגיע מיטת המעבר? האם ניתן לזרז את העניין. כי יכול להיות שזה בהחלט יעשה את העבודה.
    בהצלחה
    מיכל
    מיכל איתם עמרני
    דולה - מלווה יולדות בחיפה
    מלווה הורי תאומים לפני, במהלך ולאחר הלידה
    יועצת שינה מוסמכת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה